Elevii din clasele IX-XII din Bucuresti au lucrat timp de patru saptamani in echipa cu ingineri embedded software, perioada in care liceenii au programat mini-roboti, care sa parcurga cu viteza maxima un circuit conceput de organizatori.
Scopul demararii acestui proiect este sa incurajeze tinerii sa urmeze o cariera in stiintele exacte: stiinte, tehnologie, inginerie, electronica, matematica.
In cadrul proiectului, liceenii au descoperit domeniul embedded software, printr-o experienta practica si originala: Calibrand senzori, comandand motoarele la viteza maxima si invatand <learning by doing> cum pot folosi limbajul de programare C.
Proiectul s-a finalizat cu un concurs, la care au participat opt echipe de elevi de la 11 licee din Capitala.
Echipa "Path Finder", care programat cel mai rapid mini-robot, a fost formata din elevii Cristian Alexandru (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu), Dumitrescu Andrei (Colegiul National Ion Creanga), Gheorghe Alina (de la Colegiul Bilingv George Cosbuc) si Vadureanu Andreea-Mihaela (Colegiul National Spiru Haret).
Pe locurile doi si trei, la diferenta mica de timp, s-au clasat echipele Sky421 si Mustang, aceasta din urma castigand si premiul pentru cel mai bun cod. Juriul a acordat si un premiu pentru cea mai buna prezentare, care a revenit echipei Sava’s Creed de la Colegiul National Sfantul Sava.
Elevii au fost selectati in urma unui test de programare in limbajul C si a motivatiei lor, finalistii studiind in clasele a X-a si a XI-a la: Colegiul National George Cosbuc, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National Gheorghe Sincai, Colegiul National Grigore Moisil, Colegiul National Ion Creanga, Colegiul National Iulia Hasdeu, Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National Sf. Sava, Colegiul National Spiru Haret si Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice I. N. Socolescu.