Lansat oficial marti seara la Sibiu, in prezenta a catorva sute de elevi, parinti, dar si profesori, acest program si-a propus ajutarea elevilor si studentilor sa realizeze proiecte in domeniile stiinta, tehnologie, inginerie si matematica.
"Asteptam proiecte creative, inovative si care sa faca pasiunea voastra “contagioasa” pentru educatia STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica). Proiectele pe care le propuneti pot ajuta elevii sa descopere miracolele naturii, sa arunce o privire in viitor, sa inteleaga ce au insemnat descoperirile stiintifice pentru omenire si ce pot sa ne aduca tehnologiile moderne, sa invete cu pasiune stiintele exacte, dezvoltandu-si abilitatile necesare generatiei de inovatori ai secolului XXI", explica organizatorii programului.
Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 10 aprilie. In total, programul "Stiintescu" dispune de un buget de 120.000 de lei, bani oferiti de sase companii din domeniul tehnologiei, in special IT, cu sedii la Sibiu.
Cine poate aplica:
Profesori si invatatori (individual sau in echipa);
Echipe compuse din elevi, profesori sau studenti (si orice combinatie intre acestia);
Echipe de pasionati ai stiintelor din medii profesionale diverse;
Organizatii neguvernamentale, inclusiv asociatii de parinti si absolventi;
Echipe de elevi de liceu (pentru Stiintescu Jr.).
Fondul "Stiintescu" este sustinut de Romanian-American Foundation si in orasele Cluj, Iasi si Bucuresti, prin competitii similare de proiecte, gestionate de fundatiile comunitare locale.
Detalii suplimentare referitoare la programul "Stiintescu" sunt disponibile pe site-ul sibiu.stiintescu.ro si pe pagina de Facebook a Fundatiei Comunitare Sibiu.