"In aceste competitii participa (...) state dintre cele mai importante din mediul competitiv al olimpiadelor internationale. Copiii sunt selectati din loturile internationale care participa la olimpiadele de matematica si de fizica. Miza sunt subiectele care sunt foarte grele, poate chiar mai grele decat cele de la olimpiadele internationale, este un antrenament pentru urmatoarele competitii.
In total avem 15 elevi din Vianu si asteptari foarte mari, pentru ca ei sunt impartiti si in loturile Romaniei, cat si in loturile Vianu si anul trecut am fost la Romanian Master of Mathematics pe locul 10, ne asteptam ca si anul acesta sa avem succes", a declarat directorul Colegiului "Tudor Vianu" din Bucuresti, Corina-Elena Vint.
La competitia "Romanian Master of Mathematics" s-au inscris 152 de elevi, reprezentand 17 tari: Marea Britanie, Brazilia, Bulgaria, Croatia, Coreea de Sud, China, Franta, Italia, Mexic, Peru, Polonia, Rusia, Serbia, Ungaria, Ucraina, SUA si Romania, iar la concursul "Romanian Master of Physics" 71 de elevi in echipe care provin din opt state: Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Republica Moldova, Rusia, Serbia si Romania. Echipele sunt formate din cel mult sase elevi din clasele IX-XII. La finalul competitiei se vor anunta castigatorii individuali si pe echipe. Lucrarile participantilor sunt evaluate pe baza unui barem realizat de autorii subiectelor si afisat dupa sustinerea tuturor probelor. Juriul competitiilor este format din profesori romani cu experienta in domeniu si liderii echipelor participante.
"Romanian Master of Mathematics", ajuns la cea de-a VIII-editie, si "Romanian Master of Physics", aflat la cea de-a V-a editie, sunt organizate de Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", in parteneriat cu mai multe institutii, printre care Primaria sectorului 1 si Societatea Romana de Matematica.