"Pentru candidatii din seria curenta, profesorii diriginti intocmesc tabele de inscriere la prima sesiune de
bacalaureat, in conformitate cu evidentele din licee. Tabelele cuprind optiunile pentru probele de examen si semnatura elevilor. Odata cu tabelele, profesorii diriginti depun si fisa-tip informatizata, tiparita si semnata de fiecare candidat, in care acesta isi asuma optiunile pentru disciplinele de studiu prevazute pentru probele la alegere la care doresc sa sustina
examenul de bacalaureat", afirma MENCS.
Candidatii din anii precedenti se pot inscrie, in perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat, la secretariatul unitatii de invatamant pe care au absolvit-o, pe baza actelor solicitate de catre secretariate (certificat de nastere si, dupa caz, de casatorie, un act de identitate, foaia matricola, adeverinta cu notele la probele pentru care solicita recunoasterea notelor).
"Absolventii din seriile anterioare, in situatia schimbarii domiciliului in alta localitate, mentionata ca atare in buletinul/cartea de identitate, se pot inscrie pentru a sustine bacalaureatul la o unitate de invatamant de acelasi profil, stabilita de comisia de bacalaureat judeteana din judetul in care se afla noul domiciliu al candidatului. In afara acestei situatii, inscrierea in alt judet este permisa numai cu aprobarea Comisiei Nationale de Bacalaureat, in urma unei cereri motivate si insotite de documente doveditoare, transmise la Directia Generala Invatamant Preuniversitar", prevede metodologia in vigoare.
De asemenea, elevii romani care au studiat in strainatate se pot inscrie la examenul de bacalaureat numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta stabilite de MENCS, prin Centrul National pentru Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor.
Candidatii proveniti din invatamantul particular autorizat sa functioneze provizoriu se inscriu la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat judeteana/a municipiului Bucuresti. Examenul de bacalaureat 2016 va debuta in 13 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, sustinuta pana in 15 iunie. Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna va avea loc in perioada 15 - 17 iunie. Intre 21 si 24 iunie se va desfasura proba de evaluare a competentelor digitale, urmata, intre 27 iunie si 1 iulie, de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.
Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor incepe pe data de 4 iulie, cu Limba si literatura romana (proba E)a) si vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba si literatura materna (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii (proba E)d).
Rezultatele vor fi afisate in data de 12 iulie (pana in ora 16,00) si, in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii (intre orele 16,00 - 20,00), care urmeaza a fi solutionate in perioada 13 - 15 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.
Larisa Marin 03 Iun. 2016 16:12:22
mult succes celor care dau bacul in acest an! Eu am dat bacul acum 3 ani,am picat la limba romana,partea de gramatica mi-a cam dat batai de cap,dar am reusit in sesiune din toamna sa-l promovez cu 7.50. Sora mea da bacul in acest an,asa ca se pregateste intens.La partea a IIIa nu si face probleme abslut deloc,iar prima parte lucreaza zilnic cu dictionarul http://dexonline.net/ sper ca nu va avea emotii si va lua nota mare.Succes tuturor!!