4 solutii prin care iti poti transforma start-upul intr-un business de succes

De Portal Invatamant
la 13 Apr. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 solutii prin care iti poti transforma start-upul intr-un business de succes13Apr.2023

Pana la succes, un start-up are in fata numeroase provocari ce necesita abordari inteligente.

Conform unui studiu realizat de specialisti in economie, exista trei piloni care stau in spatele unei afaceri de succes: supravietuire, profitabilitate si evolutie. Daca esti antreprenor si administrezi un IMM de cel putin un an de zile, descopera cum sa urmezi drumul succesului in afaceri prin solutii si practici pe care sa le implementezi. 

1. Asigura-te ca ai un plan de business bine pus la punct

Prin realizarea unui plan de business bine pus la punct pornesti planificarea si dezvoltarea ideii de start-up pe care o ai. Este considerat un document complex sau, altfel spus, o adevarata „biblie” a afacerii. Uite ce capitole sa ai in vedere in planul de business:  
- Introducere: numele afacerii, tipul si domeniul de activitate, adresa si alte informatii utile de contact;
- Sumar: descriere scurta, dar atractiva a afacerii. Va fi util in prezentari limitate, cum ar fi cele in fata investitorilor;
- Descrierea afacerii: membrii fondatori, echipa, cum ti-a venit ideea, detalierea produselor/serviciilor, resursele necesare dezvoltarii etc.;
- Analiza pietei: cifre si statistici referitoare la nevoi, competitie, tendinte; 
- Strategii: subcapitole detaliate cu planurile de productie/operatiuni, vanzari, marketing, organizationale, financiare;
- Riscuri si previziuni: intr-o afacere trebuie sa existe si un plan „B”, cu actiuni in ceea ce priveste anumite riscuri posibile si previziuni financiare.
 
Un plan de business se realizeaza inca de la inceputul start-upului si este valabil atat timp cat afacerea ta este activa. 

2. Investeste inteligent in instrumente de marketing

Intr-o piata concurentiala acerba, marketingul online si offline este vital. Fara un plan de marketing, prin care sa urmezi cei 4P - Produs, Promovare, Pret si Plasament -, este dificil sa te faci cunoscut si sa obtii profitul asteptat. 
 
Ca solutie de finantare IFN, creditul pentru IMM te poate ajuta sa investesti rapid in instrumente de marketing precum un sistem avansat de management relatii cu clienti (CRM), un software de e-mail sau o aplicatie de analiza activitate online.

Avantajele principale sunt: 
- Obtinerea unui credit rapid, de pana la 60.000 RON, pentru nevoile afacerii tale;
- Eliminarea timpului pierdut cu drumuri si vizite la banci, cu un proces desfasurat exclusiv online - fara a fi nevoie de un consultant;
- Putine documente financiare sau justificative: extras de cont pe ultimele 30 de zile si ultima balanta contabila disponibila. 

3. Tine legatura constant cu baza ta de clienti

Baza de clienti deja construita este uneori mai importanta decat gasirea unor noi potentiali clienti. Pe langa faptul ca ai depus eforturi si resurse sa ii atragi, clientii care au interactionat cu afacerea ta se asteapta sa le oferi beneficii si motive pentru care sa apeleze la tine.
 
Gandeste-te la programe de fidelizare. De exemplu, le poti trimite newslettere personalizate cu oferte speciale, invita-i la prezentari de noi produse sau servicii, realizeaza webinarii gratuite de know-how in domeniu etc. In aceste moduri vei reusi sa ii tii aproape de businessul tau. 

4. Analizeaza-ti atent competitia

Punctele tari si slabe ale competitiei te vor ajuta sa-ti pregatesti o strategie eficienta prin care sa atragi constant clienti. Prin urmare, descopera si stabileste cine sunt competitorii tai care ofera produse sau servicii similare cu ale businessului pe care il conduci. Ai in vedere toti competitorii din nisa in care activezi, nu numai cei mai bine pozitionati. Apoi: 
- Studiaza activitatea din mediul online. Exista tool-uri online pentru a vedea ce trafic genereaza, de unde le vin vizitatorii, ce linkuri de notorietate detin, care sunt cuvintele cheie principale, care este tipologia clientilor etc.;
- Fii client-spion si comanda un produs sau serviciu. Acorda atentie detaliilor precum rapiditatea livrarii sau contactarii telefonice, modul de ambalare si prezentare, nivelul de calitate si satisfactie;
- Realizeaza sondaje de opinie in randul clientilor care au cumparat de la competitie si vezi care sunt nevoile sau nemultumirile lor.
 
Tehnicile prezentate iti vor oferi multe date pe care sa le analizezi. De exemplu, realizeaza o comparatie SWOT pentru a vedea mai bine pozitia ta in piata si ce imbunatatiri poti aduce in comparatie cu competitorii tai. 
 
In concluzie, planul de business, investitia in marketing, fidelizarea clientilor si o analiza atenta a competitiei iti vor fi utile pentru dezvoltarea start-upului si transformarea lui intr-un business de succes. 
 
Sursa foto: shutterstock.com
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Titularizare si Definitivat
TITULARIZARE - Consiliere psihopedagogica

NOU! Va anuntam aparitia editoriala a celei mai recente lucrari specializate pentru pregatirea examenului de Titularizare la catedra de Consiliere Psihopedagogica.

20 de Teste REZOLVATE pentru pregatirea de nota 10

Realizata:
  •  in perfecta concordanta cu programa de examen elaborata de Ministerul Educatiei;
  •  dupa modelul testelor formulate de minister.
Pregatiti corect examenul de titularizare pentru ca efortul dvs. sa fie incununat de succes!

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

studiucredit nebancarcredit imm


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//