Scrisoare deschisa catre parlamentari. Profesori, juristi si medici sunt impotriva Certificatului Verde la locul de munca

De Gavrila Cristina
la 17 Nov. 2021
2 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scrisoare deschisa catre parlamentari. Profesori, juristi si medici sunt impotriva Certificatului Verde la locul de munca17Nov.2021

Coalitia pentru Educatie si Justitie a lansat o scrisoare deschisa adresata de societatea civila parlamentarilor care se pregatesc sa voteze legea prin care accesul la locul de munca le va fi conditionat tuturor romanilor de certificatul verde.

Puteti citi mai jos scrisoarea:
 
 
SCRISOARE DESCHISa A SOCIETatII CIVILE
 
               Doamnelor si domnilor deputati,
 
 
     Pentru ca s-a produs atata emulatie in cadrul societatii civile in privinta "necesitatii" si a "utilitatii" implementarii certificatului verde de catre Parlament, trebuie sa ne exprimam si noi, cetatenii un punct de vedere. Pertinent, argumentat si suficient. Intr-o democratie, in care pretindem ca suntem, in care lipsesc dezbaterile reale despre teme ce vizeaza drepturile si libertatile fundamentale, ajungem sa va scriem scrisori. In definitiv, vrem sa ne facem auziti, atat.
 
   Astfel, legat de implementarea certificatului verde digital la nivel national si pentru anumite categorii de angajati, respectiv PLX 545 /2021
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19660 si PLX 393 /2021 http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=19529
 
 
avem urmatoarele observatii :
 
⭕Regulamentul UE 953/2021, adoptat de Parlamentul European se refera exclusiv la facilitarea libertatii de miscare intre statele membre. Nu reprezinta un document de calatorie, iar detinerea certificatului nu va fi o conditie prealabila pentru a putea beneficia de libertatea de circulatie.
 
⭕ La articolul 20 se prevede ca eliberarea certificatelor in temeiul prezentului regulament nu ar trebui sa conduca la discriminare pe baza detinerii unei anumite categorii de certificate.
 
⭕ Din pacate, prin ceea ce vreti sa introduceti in Parlament, exact asta se intampla! si nu o afirmam doar noi, cetatenii, ci o semnaleaza si Consiliul Legislativ, in recomandarile emise in avizul pentru Plx 545 /2021, astfel:
 
"De asemenea, precizam ca masurile preconizate, in considerarea ratei scazute de vaccinare anti-covid si a interesului similar pentru aceasta in Romania, reflectate si la nivelul categoriilor vizate prin proiect, au un evident impact social si influenteaza, totodata, prin incalcarea principiului respectarii statului de drept, principiului securitatii raporturilor juridice, al nediscriminarii, dar nu numai, calitatea vietii, integritatea corporala sau chiar viata persoanelor vizate, care se pot afla in imposibilitatea obtinerii veniturilor necesare traiului individual si al persoanelor aflate in intretinere, fiind private de mijloace de subzistenta ".
 
⭕ In acelasi context, Avocatul Poporului apreciaza ca solutiile legislative mentionate in proiectul de lege PLX 545, in forma propusa, sunt de natura sa aduca atingere urmatoarelor prevederi constitutionale:
 
-dreptului la munca si protectia sociala a muncii
-interzicerea discriminarii pe criterii de avere, prevazuta in art. 16,alin.1 si art. 4
si ca masurile impuse sunt lipsite de proportionalitate si inadecvate scopului urmarit.
 
 
⭕ De asemenea, in Regulamentul european 953 /2021 se prevede ca eliberarea certificatelor va respecta regulile de prelucrare a datelor cu caracter personal, conform Regulamentului UE 679 /2016. Astfel, protectia persoanelor fizice in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal este un drept fundamental.
 
Articolul 8, alin.1 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene si art. 16, alin. 1 din Tratatul privind functionarea UE(TFUE) prevad ca orice persoana are dreptul la protectia datelor personale care o privesc.
 
Astfel, conform art. 57, alin.1, lit. c din Regulamentul UE 679 /2016, pentru proiecte ce privesc prelucrarea datelor cu caracter personal este solicitat avizul Autoritatii nationale de supraveghere a protectiei datelor personale.
 
Conform atributiilor ce-i revin, prin legea 129 /2018, art. 10, lit. e, Autoritatea Nationala de supraveghere a protectiei datelor personale (autoritate in materie, prevazuta de L105/2005) emite aviz pentru proiecte de lege care privesc prelucrarea datelor cu caracter personal, or, observam ca atat Plx 545/2021, cat si PLX 393 /2021 nu respecta aceste cerinte, fiind imperios necesar in procesul elaborarii acestor proiecte de lege, cu impact major asupra societatii civile, cat si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.
 
⭕ Legat de aspecte ce tin de activitatea de vaccinare, trebuie sa luati la cunostinta ca reticenta fata de acest act medical, exprimata in procent de aproximativ 70% dintre cetateni deriva, in mod intemeiat si argumentat din faptul ca exista numeroase efecte adverse, exprimate explicit in datele oficiale de raportare a reactiilor adverse, astfel:
 
⭕Pana la data de 06.11.2021, pe site-ul Eudravigilance au fost raportate un numar semnificativ de reactii adverse :
 
-Tonzemeran (Pfizer) :549 762
-Moderna : 152 101
-Astrazeneca :406 132
-Janssen : 36 166
 
⭕Linkuri Eudravigilance, pe categorii de varsta :
 
 
 
 
 
⭕ Legat de fiabilitatea testelor antigen si PCR in identificarea virusului Sars-cov2 avem urmatoarele observatii pertinente :
 
⭕Testele antigen nu reprezinta un instrument fiabil pentru diagnosticul infectiei Sars-cov2.
 
 
 
PCR-Induced Sequence Artifacts and Bias: Insights from Comparison of Two 16S rRNA Clone Libraries Constructed from the Same Sample | Applied and Environmental Microbiology
 
 
Polymerase Chain Reaction (PCR)
 
PCR Applications
 
⭕ Nu putem avea certitudinea ca testul PCR este folosit corect, mai ales stiind ca da atatea erori in laboratoare performante si prelucrat de cercetatori cu experienta.
 
Polymerase chain reaction (PCR) (article) | Khan Academy
 
Novel 2019 coronavirus genome - SARS-CoV-2 coronavirus - Virological
 
⭕Daca vorbim de postulatele lui Koch, sunt cercetatori care nu le accepta pt virusuri, dar chiar si asa, putem invoca faptul ca fragmente de virusuri (medical se spun virusuri) ce pot fi inactive (omul este sanatos), sa fie identificate prin PCR si omul supus tratamentului de care nu are nevoie.
 
⭕Avand in vedere ca CDC a anuntat ca vor retrage din uz testele PCR la sfarsitul anului, metoda de identificare respectiva devine lipsita de credibilitate.
 
 
⭕CDC admite ca nu exista dovezi ca o persoana nevaccinata, trecuta prin boala transmite virusul Sars-cov2.
 
 
⭕ Vedem, de asemenea ca la data de 11.11.2021 EMA a actualizat studiile de siguranta pentru fiecare categorie de vaccin. Astfel, in mod oficial sunt recunoscute urmatoarele efecte adverse :
 
➖Comirnary(Pfizer)
-miocardite
-pericardite
-sindrom inflamator multisistem
 
 
 
➖Spikevax(Moderna)
-miocardite
-pericardite
-sindrom inflamator multisistem
-sindrom scurgere capilara
 
 
➖Vaxzevria(Astrazeneca)
-tromboza venoasa
-tromboza cerebrovasculara
-sindrom inflamator multisistem
 
 
➖Janssen (Johnson)
-sistem inflamator multisistem
-menstrual disorders
 
 
⭕ Legat de secretizarea contractelor de achizitie a vaccinurilor, observam ca un produs medical, destinat cetatenilor este achizitionat fara respectarea criterilor de transparenta, ceea ce credem ca trebuie sa fie un subiect de discutie in cadrul Comisiei de ancheta din Camera Deputatilor pentru achizitii publice in timpul starilor de alerta si de urgenta.
 
 
⭕ In lumina dezvaluirilor conform carora Pfizer ar fi eludat testele de etapa a treia a autorizarii vaccinului, la nivelul comisiei de sanatate trebuie sa existe o dezbatere reala despre subiect.
 
 
 
⭕ La data de 10.11.2021 CDC a actualizat comunicatul de presa si afirma ca niciun vaccin nu protejeaza eficient 100% si ca vaccinatii vor continua sa contacteze virusul Sars-cov2.
 
 
⭕ Desi in spatiul public se neaga imunitatea naturala, exista un numar de peste 80 de studii care o recunosc.
 
 
⭕ Tarile care au implementat certificatul verde digital, desi au o rata importanta a cetatenilor vaccinati se confrunta cu o crestere alarmanta a ratei de infectare. Amintim: Austria, Germania, Belgia si Olanda. Demonstreaza, in final, ineficienta certificatului verde in prevenirea si combaterea efectelor virusului, de fapt.
 
 
⭕ Elvetia si Bulgaria recunosc testul de anticorpi pentru cetatenii proprii pe o perioada de 12 luni, respectiv 6 luni. Acest model poate fi urmat, exclusiv in afara impunerii in cadrul certificatului verde digital, prin norme clare ale Ministerului Sanatatii. Inclusiv prof. Cercel a afirmat ca in Romania, aproximativ 60% dintre cetateni au trecut prin boala.
 
 
 
⭕ Consideram ca tratamentele antivirale, administrate in primele zile ale bolii(5-7 zile) au un efect benefic in reducerea presiunii de pe spitale si a decongestionarii situatiei sanitare. Astfel, am intocmit si inaintat Ministerului Sanatatii, Guvernului Romaniei si Administratiei Prezidentiale si o petitie pentru tratamente eficiente pentru COVID-19 in farmacii, eliberate pe baza de prescriptie medicala, ce se afla in analiza la Comisia de Specialitate a Ministerului Sanatatii.
 
 
⭕ In concluzie, avand in vedere toate argumentele pe care le-am atasat mai sus, care intaresc concluzia ca impunerea certificatului verde se fundamenteaza in acest context pe argumente de natura juridica si medicala ce nu respecta nici drepturile fundamentale ale cetatenilor si nici nu asigura prevenirea si combaterea eficienta a virusului, va solicitam respingerea proiectelor PLX 393/2021 si PLX 545 /2021 la votul final din Camera Deputatilor.
 
⭕ Intelegem ca este nevoie de masuri de prevenire si combatere, de aceea va solicitam sa dispuneti cu celeritate emiterea unor norme care sa recunoasca imunitatea naturala dupa trecerea prin boala, pe baza unui test serologic si sa initiati, in procedura de urgenta un proiect de lege pentru aprobarea productiei de antivirale in Romania.
 
Intelegem ca exista o imunitate colectiva, datorata trecerii prin boala, care se poate dovedi, persoane sanatoase-care nu s-au vaccinat si nici nu au trecut prin boala si persoane vaccinate, in proportie de 34%.
 
Atata timp cat multi dintre dumneavoastra, vaccinati fiind, onorati deputati, ati contactat virusul Sars-cov2 si v-ati tratat cu antivirale (conform declaratiilor proprii din spatiul public), este o datorie nu neaparat de legalitate, cat de etica si moralitate de a oferi posibilitatea si cetatenilor care v-au ales in aceste functii de a se trata cu ele.
 
Cu stima,
 
Grupul de initiativa: Iordache Lucia-cadru medical, Neatu Eugenia-jurist, Iordache Mihai-ofiter in rezerva, Saveli Andreea Madalina-avocat, Lazarescu Catalina-cadru didactic, Lazarescu Laurentiu-functionar public, Vasilescu Mihaela-cadru didactic, Dinu Iuliana - cadru didactic, Stanciu Florenta-functionar public, Stanciu Nicolae-functionar public, Blagaila Alexandru-jurist, Isabelle Nicole Voicu-cadru didactic, Ramona Vascan-functionar public
 
 

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

scrisoare deschisapetitiecertificat verde angajaticertificat verdecertificat verde profesori


x

Lasa un raspuns
Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau

20Nov.2021

?ovan Daniel-Ilie 20 Nov. 2021 12:21:28

Aceast? peti?ie dac? e citit? ar aduce ,, lumin?" an mintea fiec?rui om nedumerit din aceast? ?ar?.
Iar dac? statul nu s-ar fi comportat ca un dictator ?i ar fi tratat cet??enii cu respect, f?r? arogan??, f?r? m?suri confuze, lipsite de logic?, uneori complicate ?i de nean?eles pentru unii, ace?tia nu ar mai fi fost vulnerabili la ac?iunile conspira?ioni?tilor, care cu simple teori unele sf. au acoperit nevoia de a an?elege ce se antampl? an aceast? perioad? complicat?.
19Nov.2021

Trincu Mirela 19 Nov. 2021 17:34:05

Sunt de acord cu cele scrise! Respect!
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//