Repartizarea pe posturi a candidatilor si a cadrelor didactice. Procedura si Obligatii pentru candidatii repartizati

De Ana Ghiarasim
la 21 Iul. 2022 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Repartizarea pe posturi a candidatilor si a cadrelor didactice. Procedura si Obligatii pentru candidatii repartizati21Iul.2022

Repartizarea candidatilor si a cadrelor didactice pe posturile declarate vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar se face conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2022 - 2023.

Posturile didactice/ catedrele vacante/ rezervate publicate pentru concurs se repartizeaza in sedinta de repartizare organizata de comisia judeteana/ a municipiului Bucuresti de organizare si desfasurare a concursului.
 
Repartizarea posturilor se realizeaza in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare obtinute la concurs, in limita numarului de posturi didactice/catedre vacante/rezervate din lista afisata pentru concurs.

...vezi AICI cand au loc sedintele de repartizare pe posturi
 
In cadrul sedintelor de repartizare, optiunea fiecarui candidat se exprima in scris, conform cererii tip si se consemneaza in procesul verbal al sedintei, cu certificare prin semnatura solicitantului sau imputernicitului, acesta din urma prezentand procura notariala in original. 
 

Teste Rezolvate + Metodica pentru examenul de Titularizare 2022!
...vezi AICI lista completa a testelor <<  Dupa consemnarea in procesul verbal a optiunii facute, comisia de organizare si desfasurare a concursului elibereaza adresa de repartizare pe postul didactic/catedra solicitat(a). In cazul in care candidatul nu este prezent personal sau printr-un imputernicit la sedinta de repartizare, cererea acestuia nu se solutioneaza.
 
Repartizarea candidatilor se realizeaza conform Metodologiei, in ordine, astfel:
 
a) repartizarea candidatilor care au obtinut media de repartizare minimum 7 (sapte), la concursul national, sesiunea 2022, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, la nivelul judetului in care au sustinut proba practica sau inspectia speciala la clasa in profilul postului, indiferent de judetul in care au sustinut proba scrisa, ierarhizati pe o lista unica, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare; situatiile exceptionale se solutioneaza cu avizul Ministerului Educatiei;
 
b) repartizarea pentru completarea normei didactice de predare a cadrelor didactice titulare, a cadrelor didactice debutante prevazute la art. 21 alin. (4) si (6);
 
c) repartizarea prin transfer sau detasare in interesul invatamantului pentru restrangere de activitate nesolutionata a cadrelor didactice titulare aflate in restrangere de activitate;
 
d) repartizarea pentru completarea normei didactice de predare a cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei ramase cu norma didactica de predare incompleta;
 
e) repartizarea pe posturi didactice/ catedre vacante complete indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judetului in care au sustinut proba practica sau inspectia speciala la clasa in profilul postului, indiferent de judetul in care au sustinut proba scrisa, a candidatilor cu statut de cadre didactice titulare in invatamantul preuniversitar de stat sau particular acreditat anterior inscrierii la concurs, cu pastrarea statutului de cadru didactic titular si a cadrelor didactice debutante din invatamantul preuniversitar de stat sau particular acreditat, care au promovat examenul national pentru obtinerea definitivarii in invatamant, sesiunea 2022, si au obtinut media de repartizare minimum 7 (sapte) la concursul national, sesiunea 2022, ierarhizati pe o lista unica, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare; situatiile exceptionale se solutioneaza cu avizul Ministerului Educatiei;
 
f) repartizarea cadrelor didactice angajate cu contract individual de munca pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au obtinut media de repartizare minimum 7 (sapte), conform art. 64 alin. (8), la concursul national, sesiunea 2022, pe posturile didactice/catedrele pe care sunt angajate.
 
IMPORTANT! Cadrele didactice titulare si cadrele didactice debutante care au promovat examenul national pentru obtinerea definitivarii in invatamant, sesiunea 2022, in unitati de invatamant preuniversitar particular autorizate sa functioneze provizoriu pot participa la etapa de repartizare doar pentru repartizare pe posturi didactice/catedre vacante indiferent de viabilitatea acestora tot in unitati de invatamant preuniversitar particular autorizate sa functioneze provizoriu.

Teste Rezolvate + Metodica pentru examenul de Titularizare 2022!
...vezi AICI lista completa a testelor <<  


Ce se intampla in cazul renuntarii la catedra repartizata

 
In situatia in care candidatii care nu sunt titulari, repartizati pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate, renunta la optiunea facuta sau nu se prezinta la posturile didactice/catedrele pe care au fost repartizati, se mai pot prezenta la o alta repartizare inainte de atribuirea orelor in regim de plata cu ora, conform Calendarului. Situatiile exceptionale se solutioneaza cu avizul Ministerului Educatiei.
 
Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor publicate pentru concurs care necesita proba practica/orala, candidatii trebuie sa fi promovat aceasta proba.

Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor publicate pentru concurs care necesita atestate/avize suplimentare, candidatii trebuie sa posede atestatele/avizele necesare, anexate la cererea de inscriere in perioada de inscriere/validare a inscrierii conform Calendarului.

Exceptie fac avizele eliberate de conducerile unitatilor de invatamant particular, pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din aceste unitati de invatamant, precum si documentele justificative privind cuprinderea in programe recunoscute de Ministerul Educatiei, prin care se recruteaza, se selecteaza, se pregateste si se sprijina personalul didactic de predare pentru a desfasura activitati didactice in unitati de invatamant preuniversitar situate in medii dezavantajate, care pot fi prezentate si in timpul sedintelor de repartizare.
 

Angajarea pe post in invatamantul particular
 

In invatamantul particular, validarea concursurilor si angajarea pe post se fac de catre conducerea unitatii de invatamant particular si se comunica, in scris, inspectoratului scolar.
 
Articolul 75 prevede ca, in baza situatiei privind repartizarea candidatilor, transmisa inspectoratului scolar de catre comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de organizare si desfasurare a concursului, inspectorul scolar general emite decizia de repartizare, incepand cu data de 1 septembrie 2022.
 
In baza deciziei de repartizare emisa de inspectorul scolar general, directorul unitatii de invatamant incheie cu candidatii repartizati contracte individuale de munca pe perioada nedeterminata sau determinata, dupa caz, incepand cu data de 1 septembrie 2022, dupa cum urmeaza:
 
a) contract individual de munca pe perioada nedeterminata, pentru candidatii repartizati pe posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata care au dobandit definitivarea in invatamant sau care au promovat examenul national de definitivare in invatamant, sesiunea 2022, pentru candidatii cu statut de cadre didactice titulare in invatamantul preuniversitar sau cu statut de cadre didactice angajate cu contract individual de munca pe durata de viabilitate a postului/catedrei, anterior inscrierii la concurs, repartizati conform prevederilor art. 74 alin. (3) lit. a), e) sau f).
 
b) contract individual de munca pe perioada determinata, pentru candidatii repartizati pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate si care nu au dobandit definitivarea in invatamant, indiferent de statutul postului pe care au fost repartizati;
 
c) contract individual de munca pe perioada determinata pentru candidatii repartizati pe posturi vacante/rezervate pentru angajare pe perioada determinata.

Teste Rezolvate + Metodica pentru examenul de Titularizare 2022!
...vezi AICI lista completa a testelor <<  


Semnarea contractelor individuale de munca pentru candidatii repartizati, pana la 31 august 2022

 
Pentru candidatii debutanti, repartizati pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata, consiliul/consiliile de administratie al/ale unitatii/unitatilor de invatamant la care au fost repartizati modifica durata contractului individual de munca din perioada determinata in perioada nedeterminata, dupa promovarea examenului pentru obtinerea definitivarii in invatamant, in situatia in care acesti candidati acumuleaza o vechime efectiva la catedra de cel mult 6 (sase) ani, de la ocuparea postului didactic/catedrei vacant(e) pana la promovarea examenului pentru obtinerea definitivarii in invatamant, fara a lua in calcul perioadele de suspendare a contractului individual de munca si de rezervare a postului didactic/catedrei in baza prevederilor art. 255 alin. (6) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Candidatii repartizati au obligatia de a se prezenta la post/catedra pana cel tarziu la data de 31 august 2022, in vederea incheierii contractului individual de munca. In cazul neprezentarii la post in termen de maximum 3 (trei) zile lucratoare, de la data de 31 august 2022, pentru incheierea contractului individual de munca, se revoca repartizarea. 
 
Sunt exceptate situatiile de neprezentare la post din motive neimputabile candidatilor: motive medicale, calamitati naturale etc., care pot fi justificate cu documente.
 
Directorul unitatii de invatamant transmite inspectoratului scolar lista posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate si lista candidatilor care s-au prezentat la post pentru incheierea contractului individual de munca.
 
Candidatii ramasi nerepartizati se repartizeaza, in sedintele de repartizare organizate ulterior, la nivel judetean/al municipiului Bucuresti, conform prevederilor din Metodologie, in perioada 1-2 septembrie 2022.

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

repartizare posturi titularizabile 2022sedinta de repartizarerepartizare titularizare 2022titularizare 2022


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//