Concret, la proba scrisa au fost prezenti 31.237 de candidati din totalul celor 35.971 cu drept de participare. Dintre cei prezenti, 5.557 de provin din promotia de absolventi 2024. Au absentat 4.734 de candidati.
Potrivit sursei citate, 2.669 de candidati dintre cei prezenti s-au retras in conditiile prevazute de metodologie - 2.509 din motive personale si 160 din motive medicale.
Un numar de 49 de candidati au fost eliminati din examen. Dintre acestia, 11 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda si nu vor fi repartizati/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre in anul scolar 2024 - 2025, anunta
Ministerul Educatiei.
Nu au fost anulate lucrari in centrele de concurs.
Cele 28.519 lucrari trimise spre centrele de profil vor fi evaluate prin intermediul platformei digitalizate. Numarul de lucrari din anul in curs este in crestere cu peste 16% fata de 2023.
Primele
rezultate la Titularizare 2024 vor fi afisate pe 23 iulie la sediile Inspectoratelor scolare si pe site-ul dedicat. Contestatiile se depun la sediile Inspectoratelor scolare judetene sau prin mijloace electronice la adresele comunicate public de fiecare Inspectorat scolar pe 23 iulie, dupa afisarea rezultatelor, respectiv pe 24 iulie, pana la ora 12,00.
Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare, va fi realizata in sedintele publice organizate de Inspectoratele scolare in perioada 1 - 6 august.
Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.