Dupa corectarea lucrarilor pentru simularea examenului de
bacalaureat, membrii comisiilor au constatat ca doar 30% din candidati din Iasi au reusit sa obtina nota de trecere de disciplina matematica.
Ingrijorator este ca jumatate din cei 1.700 de candidati care au sustinut in aceasta perioada simularea la matematica, au obtinut note intre 5 si 6.
Vestea buna este ca la limba romana promovabilitatea inregistrata in randul candidatilor din Iasi este de 60%, dintre care 22 de elevi au obtinut nota 10.
La simularea examenului de bacalaureat organizata la Iasi au participat in total 5.700 de candidati, ceea ce inseamna 96% din totalul elevilor din judet inscrisi in anul scolar 2013-2014 in clasa a XII-a.
Variantele propuse au respectat programele scolare, programa stabilita la nivelul ISJ pentru aceasta prima simulare a examenului de Bacalaureat, programa ce a fost comunicata profesorilor si elevilor inca din luna octombrie, dar si structura modelelor postate pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale (MEN) pentru examenul de Bacalaureat.
Variantele propuse pentru simularea Examenului de Bacalaureat au fost concepute in functie de profil, o varianta pentru filiera teoretica, profilul real, specializarea matematica-informatica, o alta varianta pentru filiera teoretica, profilul real, specializarea stiinte ale naturii, o alta varianta pentru filiera tehnologica si o a patra varianta pentru filiera vocationala, profilul pedagogic, specializarea invatator-educatoare.
"Consideram ca variantele realizate sunt echilibrate, un elev cu un nivel mediu de pregatire putand obtine nota 6. De asemenea, elevii cu un nivel ridicat de pregatire pot obtine note mari si foarte mari, in concordanta cu expectantele lor.
Aceasta prima simulare a examenului de Bacalaureat, proba de matematica, a urmarit testarea nivelului de pregatire la matematica a elevilor ce vor sustine aceata proba la finele acestui an scolar, precum si familiarizarea acestora cu conditiile de desfasurare a examenului", spun reprezentantii ISJ Iasi.