"Educatia a fost mereu declarata o prioritate de guvernare, reforme succesive au fost initiate fara sa fie finalizate de la un Guvern la altul. Iar atunci cand s-a fixat un cadru reglementat stabil, cum a fost Legea 1/2011, el a fost ulterior alterat de modificari repetate sau pur si simplu neaplicat.
Aceste experimente succesive si-au lasat amprenta pe continutul si coerenta sistemului romanesc de invatamant. Ca si alte domenii, si invatamantul a fost politizat prin modul cum au fost facute numirile la inspectoratele scolare judetene sau la conducerea unor unitati de invatamant.
Citeste si
Lista posturilor vacante in Invatamant in 2016>>
Fara sa-si fi propus la inceputul mandatului inca o reforma a sistemului, acest Guvern a abordat ca prioritate o serie de probleme importante de implementare care blocau sau afectau calitatea actului educational", a declarat premierul Dacian Ciolos.
In ceea ce priveste managementul scolar si depolitizarea, Dacian Ciolos a spus ca sunt organizate concursuri pentru posturile de inspector general, inspector general adjunct si directori ai casei corpului didactic.
"Organizam in aceasta perioada intr-un mod transparent concursuri pentru posturile de inspector general, inspector general adjunct si directori ai casei corpului didactic. Observam ca in unele judete nu se inscrie nimeni la concursuri, nici macar cei interimari actuali. Prin procedura pe care o punem in practica, acesti interimari nu vor mai putea sa isi continue mandatul daca nu se inscriu la concurs. Speram ca prin aceste concursuri sa clarificam si sa stabilizam pe baze profesioniste si managementul inspectoratelor", mai spune Dacian Ciolos.