Rezultate finale la Evaluarea Nationala 2022, dupa contestatii. Au fost afisate notele! A crescut numarul mediilor de 10

De Ana Ghiarasim
la 30 Iun. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezultate finale la Evaluarea Nationala 2022, dupa contestatii. Au fost afisate notele! A crescut numarul mediilor de 1030Iun.2022

Rezultatele finale la Evaluare Nationala 2022, dupa contestatii, au fost afisate astazi, 30 iunie 2022. Primele rezultate la Evaluarea Nationala au indicat o rata de promovare, la nivel national, de 82,3%. Dupa contestatii, rata de promovare a urcat la 82,4%.

 
 
Sorin Cimpeanu a anuntat ca rata de promovare la Evaluarea Nationala, dupa contestatii, a crescut la 82,4%, de la 82,3%. La nivel national, in 17 situatii, notele contestate de elevi au fost majorate cu mai mult de doua puncte.

"Au fost inregistrate 21.854 contestatii, mai multe decat anul trecut. Practic, 7,12% din totalul numarului de lucrari au facut obiectul unei contestatii. Dintre acestea 13.324 la Limba romana, 8265 la Matematica si 265 de contestatii la limba materna.  In urma evaluarii lucrarilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 82,4%. La finalul acestei etape, 122.301 elevi au medii mai mari de 5. Sunt cu aproape 28.000 de elevi cu medii peste 5 mai mult decat anul trecut. A crescut si numarul elevilor cu media generala 10. Avem inca 16 medii de zece, ajungandu-se la 237 de medii de 10. O precizare importanta: 74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferente mai mici de 0,5 puncte", a anuntat Sorin Cimpeanu.
 

57% dintre elevi intampina probleme de exprimare in scris la Limba romana


Chiar daca inca de la primele rezultate a rezultat ca peste 82% dintre elevi au luat note peste 5 la Evaluarea Nationala, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a reliefat faptul ca exista o problema grava la nivel de pregatire in scolile din tara, in special in ceea ce priveste folosirea corecta a limbii romane.
 
"Evaluarea digitala ne-a aratat faptul ca 57% dintre elevi au probleme cand trebuie sa scrie corect in limba romana, inclusiv semne de punctuatie. La itemul 8 de la Subiectul 1B doar 6% dintre elevi au rezolvat corect integral acest exercitiu care vizeaza scrierea corecta. Doar 6% au putut sa scrie perfect romaneste. Este o concluzie trista, dar importanta pentru a sti ce avem de facut. Itemul 5 de la Subiectul 1B, doar 43% dintre elevi stiu sa identifice verbele. 8% dintre elevi nu pot identifica o informatie prezentata explicit in primul enunt al unui text dat. 57% au probleme de scriere corecta, de ortografie si de punctuatie", a spus ministrul Educatiei, la momentul afisarii primelor rezultate la Evaluarea Nationala 2022.
 
Media de la Evaluarea Nationala reprezinta 80% din media de admitere la liceu.
 

Calculul mediei de admitere la liceu in 2022 se face astfel:

 
MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN 
 
unde: 
 
MA = media de admitere; 
ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; 
EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a 
 
 

Calendar admitere la liceu pentru anul scolar 2022-2023

 
4 – 11 iulie 2022: Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a Orice optiune gresita poate conduce la o repartizare nedorita. Completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a care doresc sa participe la admitere in alt judet si depunerea/transmiterea fiselor, conform procedurii stabilite de Comisia nationala de admitere.
 
Candidatii nerepartizati pe locurile speciale pentru rromi si candidatii nerepartizati pe locurile distinct alocate in unitatile de invatamant de masa candidatilor cu CES, precum si cei care au fost repartizati dar care solicita, in scris, renuntarea la locul pe care au fost repartizati, care doresc sa participe la etapa de repartizare computerizata si admitere in invatamantul liceal pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2022-2023, completeaza optiunile in perioada 8 – 11 iulie 2022.
 
4 – 11 iulie 2022: Introducerea in baza de date computerizata (in aplicatia informatica centralizata) a datelor din fisele de inscriere.
 
4 – 11 iulie 2022: Verificarea de catre parinti si candidati a corectitudinii datelor din fisa listata de calculator, corectarea eventualelor greseli in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, operatiuni ce se vor realiza utilizand aplicatia informatica centralizata.
 
12 iulie 2022: Termenul-limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata, prin confirmarea operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.
Predarea/transmiterea de catre comisia din centrul de inscriere a fiselor de optiuni originale la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti.
 
12 iulie 2022: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti la Centrul national de admitere prin confirmarea, de catre acestea, a finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata.
 
13 iulie 2022: Verificarea si corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidati aflati in baza de date pentru admiterea computerizata si care au fost deja admisi la liceele la care se sustin probe de aptitudini etc., de catre Comisia nationala de admitere si comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti; transmiterea modificarilor la comisia nationala.
 
13 iulie 2022: Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata.
 
14 iulie 2022: Repartizarea computerizata in invatamantul liceal a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2022 – 2023.
 
14 iulie 2022: Comunicarea rezultatelor candidatilor repartizati computerizat in invatamantul liceal.
Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal din judet/municipiul Bucuresti.
 
15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.
20 iulie 2022: Transmiterea de catre unitatile de invatamant liceal a situatiei locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.
 
21, 22 si 25 iulie 2022: Rezolvarea de catre comisia de admitere judeteana/ a municipiului Bucuresti, a situatiilor speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata.
 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa


Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

rezultate evaluare nationala 2022rezultate contestatii evaluare nationalaevaluare clasa 8evaluare nationala 2022


x

Lasa un raspuns




Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//