Datorita fortei de munca capabile si ieftine, agentii economici din Olt intentioneaza sa profite de legislatie si sa angajeze elevii din scolile profesionale care se pregatesc sa invete meserii de viitor, dar si pe cei care au abandonat scoala.
Dupa ce reprezentantii autoritatilor au anuntat reinfiintarea scolilor profesionale in cadrul liceelor tehnice, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Olt si-au exprimat intentia de a utiliza la maximum aceasta capacitate de munca, in timpul unei conferinte de presa in care a fost prezentat bilantul activitatii ISJ pe anul 2013.
"Absenteismul sau abandonul scolar se afla la cote ridicate in judetul nostru si reprezinta o situatie dificila pe care incercam sa o remediem. Avem un numar de 172 de elevi care, in ultimii doi ani, din varii motive, au abandonat scoala. Este un motiv de ingrijorare pentru noi, recunoastem, si, in acest sens, am incercat, in prima faza, sa colaboram cu alte institutii care ne puteau ajuta si o vom face in continuare pentru a diminua acest fenomen: Inspectoratul de Jandarmi si Inspectoratul de Politie.
O solutie extrem de viabila este reinfiintarea scolilor profesionale din anul ce urmeaza 2014-2015, sens in care deja am facut demersuri pentru crearea a 16 clase de invatamant profesional in cadrul mai multor licee din judet. Cert este ca oferta educationala a unitatilor din invatamantul profesional si tehnic este, de data aceasta, in concordanta cu nevoile de angajare pe care si le-au manifestat agentii economici de pe platformele industriale ale oraselor din judet, dar si firme din agricultura", a declarat seful ISJ Olt, Felicia Man.
Conducerea ISJ Olt a stabilit o serie de intalniri in 2014 cu primarii din tot judetul, pentru a ajuta cat mai multi elevi care au abandonat cursurile liceale inca din primii ani sa faca parte din proiect si sa isi gaseasca un loc de munca.