Scolile care desfasoara Programul "Scoala dupa scoala" trebuie sa trimita dosarul cu documentele, spre avizare, pana la 31 martie, anunta ISJ Ilfov

De Portal Invatamant
la 22 Feb. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scolile care desfasoara Programul "Scoala dupa scoala" trebuie sa trimita dosarul cu documentele, spre avizare, pana la 31 martie, anunta ISJ Ilfov22Feb.2024

Unitatile de invatamant care si-au propus sa desfasoare programul "Scoala dupa scoala" (SDS), in anul scolar 2024-2025, au termen pana in luna martie sa realizeze oferta pentru Programul SDS si sa o aprobe in consiliul profesoral al scolii. Ulterior, dosarul cu toate documentele trebuie trimis, spre avizare, inspectoratelor scolare.

Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov a anuntat, intr-o adresa trimisa unitatilor de invatamant din judet, ca dosarele privind desfasurarea programului Scoala dupa Scoala trebuie depuse la inspectorat pana la data de 31 martie, inclusiv, in vederea verificarii si avizarii de catre Consiliul de administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov, conform Metodologiei de organizare a Programului "Scoala dupa scoala".
 
Deocamdata, organizarea Programului Scoala dupa scoala se desfasoara conform OMECTS nr. 5349/2011 Metodologia de organizare a programului "Scoala dupa scoala" si a OMEN 4802/2017 pentru modificarea OMECTS nr. 5349/2011.
 

Extras din Metodologia [in vigoare] de organizare a programului "Scoala dupa scoala"

 
"Art. 3 
(1) Programul SDS este conceput de unitatile de invatamant sub forma de proiect in urma unei analize de nevoi, prin consultarea elevilor, a reprezentantilor legali, a cadrelor didactice, a comunitatii locale si a altor institutii si organizatii partenere. Pe baza acestor demersuri, unitatile de invatamant stabilesc grupul-tinta al Programului SDS.
 
(2) Oferta de Program SDS este proiectata astfel incat sa raspunda cu prioritate nevoilor elevilor apartinand grupurilor dezavantajate. 
 
(3) Organizarea programului se face pe baza unui regulament intern, elaborat de fiecare unitate de invatamant. 
 
(4) In perioada ianuarie-februarie a fiecarui an scolar in curs, consiliul de administratie al unitatii de invatamant realizeaza analiza de nevoi pentru organizarea programului in anul scolar urmator. Pe baza rezultatelor analizei de nevoi si a resurselor existente (umane, financiare, materiale), o comisie formata din directorul unitatii de invatamant, reprezentantul comitetului de parinti al scolii, doua cadre didactice din invatamantul secundar, alesi de consiliul profesoral, realizeaza pana la data de 1 martie oferta pentru Programul SDS sub forma de pachete educationale. Oferta pentru Programul SDS este prezentata, discutata si aprobata de consiliul profesoral al scolii.
 
(5) Programul SDS se organizeaza prin decizie a consiliului de administratie a unitatii de invatamant, cu avizul ISJ/ISMB. Directorul unitatii de invatamant pune in aplicare decizia consiliului de administratie si inainteaza ISJ/ISMB Programul SDS.
 
(6) Consiliul de administratie al ISJ/ISMB avizeaza proiectul Programului SDS, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de prezenta metodologie".
 
Recent, Ministerul Educatiei a luat decizia sa amane pana la inceputul lunii mai 2024 publicarea noilor reguli pentru organizarea Programului "Scoala dupa scoala", asa cum reiese din ordinul nr. 3.069 publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr.124/13.02.2024. In Legea invatamantului preuniversitar nr. 198/2023, prevederile referitoare la Programul Scoala dupa scoala se regasesc la Art.74, alin. (1)-(6), astfel:
 
"Art. 74. — (1) In unitatile de invatamant preuniversitar se poate derula programul „Scoala dupa scoala”, care are caracter complementar in raport cu programul scolar si cuprinde activitati educative pentru consolidarea, remedierea sau aprofundarea competentelor dobandite de elevi in cadrul programului scolar, precum si alte activitati pentru sustinerea dreptului la educatie, inclusiv de tip recreativ sau de timp liber.

(2) Programul prevazut la alin. (1) se organizeaza de catre unitatea de invatamant preuniversitar in parteneriat cu autoritatile publice locale, CJRAE/CMBRAE, alte unitati de invatamant, biblioteci locale/judetene, asociatii de parinti, culte religioase recunoscute in Romania sau cu voluntari sau organizatii neguvernamentale cu obiect de activitate in domeniul educatiei ori conexe, in conformitate cu metodologia aprobata prin ordin al ministrului educatiei.

(3) Hotararea de derulare a programului „Scoala dupa scoala” se adopta de unitatea de invatamant preuniversitar, prin hotararea consiliului de administratie, pe baza unei analize de nevoi. Activitatile desfasurate in cadrul acestuia pot fi extinse cu elevii dupa sau inaintea orelor de curs, daca unitatea de invatamant dispune de infrastructura si de personalul de specialitate necesare implementarii.

(4) Statul finanteaza, din bugetul de stat, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, in limita sumelor alocate cu aceasta destinatie, programul „Scoala dupa scoala” pentru elevii din invatamantul primar, gimnazial si liceal.
 
(5) Finantarea programului „Scoala dupa scoala” poate fi facuta inclusiv prin fonduri externe nerambursabile ori din bugetele autoritatilor administratiei publice centrale si locale sau de catre universitati, in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile.

(6) Activitatile derulate in cadrul programelor de tip „Scoala dupa scoala” pot fi realizate inclusiv in regim de plata cu ora de personal didactic de predare si, in regim de voluntariat, de catre persoane cu pregatire in domeniul pedagogic, in situatia in care unitatea de invatamant desfasoara programul in parteneriat cu o organizatie neguvernamentala sau cu un cult religios recunoscut in Romania".
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?

Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

scoala dupa scoalainspectoratul scolar judetean ilfovlegea invatamantului preuniversitar


x
Lasa un raspunsTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//