Profesorii pensionari: cand pot fi reincadrati in 2018? Se va suspenda pensia? Prevederile legii si calendarul complet

de Banu Alexandra la 29 Ian. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profesorii pensionari: cand pot fi reincadrati in 2018? Se va suspenda pensia? Prevederile legii si calendarul complet29Ian.2018

Reincadrarea personalului didactic pensionat pentru anul 2018 poate fi facuta respectand pasii de mai jos. Nu uitati ca revenirea profesorilor pensionari la catedra poate avea loc cu conditia suspendarii pensiei pe durata reincadrarii. Pe de alta parte, personalul didactic de predare cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, beneficiaza de reducerea normei didactice cu 2 ore saptamanal, fara diminuarea salariului. Gasiti mai jos prevederile legale dar si calendarul oficial pentru depunerea actelor necesare ramanerii in invatamant.

PREVEDERI LEGALE
 
Stabilirea personalului didactic pensionat care se reincadreaza in functia de personal didactic,
in anul scolar 2018-2019, cu conditia suspendarii pensiei pe durata reincadrarii
 
Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare
 
Art 262 (4) Personalul didactic de predare cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, beneficiaza de reducerea normei didactice cu 2 ore saptamanal, fara diminuarea salariului.
 
(5) Norma didactica se poate reduce ca urmare a solicitarii cadrului didactic, adresata directorului scolii.
 
Art. 284 (7) Reincadrarea in functia de personal didactic a personalului didactic pensionat care nu a depasit cu 3 ani varsta de pensionare se face anual, cu mentinerea drepturilor si obligatiilor care decurg din desfasurarea activitatii didactice avute anterior pensionarii, cu acordul consiliului de administratie, potrivit metodologiei prevazute la alin. (6), cu conditia suspendarii pensiei pe durata reincadrarii.
 
Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2018-2019, aprobata prin OMEN nr. 5485/2017
 
Art. 80 (1) in anul scolar 2018-2019, personalul didactic pensionat cu gradul didactic I sau cu titlul stiintific de doctor care a avut calitatea de titular in invatamantul preuniversitar si care nu a depasit cu 3 ani varsta de pensionare, raportata la data de 1 septembrie 2018, poate fi reincadrat in functia de personal didactic cu acordul de principiu al consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant, conform prezentei Metodologii, cu conditia suspendarii pensiei pe durata reincadrarii.
 
(2) Personalul didactic care se incadreaza in prevederile alin. (1) se adreseaza, in scris, consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant, in perioada prevazuta in Calendar. Profesorii consilieri in centre si cabinete de asistenta psihopedagogica/Profesorii logopezi din cabinetele interscolare adreseaza cerere CMBRAE/CJRAE in cadrul caruia este normat postul didactic respectiv.
 
Cererile sunt insotite de documentele justificative privind activitatea didactica si stiintifica.
 
(3) In perioada prevazuta de Calendar, cererile cadrelor didactice care se incadreaza in prevederile alin. (1) si (2) se discuta si se analizeaza de catre consiliile profesorale ale unitatilor de invatamant, in functie de datele comunicate de inspectoratele scolare, de evolutia demografica la nivel local, de planurile de scolarizare, de dinamica resurselor umane, de politicile de personal si de evolutia
planurilor-cadru de invatamant si se supun aprobarii consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant.
 
(4) Reincadrarea in functia de personal didactic a personalului didactic pensionat care a avut calitatea de titular in invatamantul preuniversitar si care nu a depasit cu 3 ani varsta de pensionare, raportata la data de 1 septembrie 2018, se realizeaza in concordanta cu actul de numire/transfer/repartizare pe post/catedra la momentul pensionarii, luand in considerare prevederile art. 262 alin. (4) si (5) din Legea nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare si prevederile art. 25 alin. (3) lit. f).
 
Art. 25 (3) In cazul aparitiei situatiilor de reducere de activitate a personalului didactic titular la nivelul unei unitati de invatamant, de completare a normei didactice sau de restrangere de activitate, situatii care vizeaza doua sau mai multe cadre didactice titulare la aceeasi specialitate, se renunta, in ordine, la:
 
f) activitatea prestata de personalul didactic care indeplineste conditiile legale de pensionare, luand in calcul limita de varsta si stagiul de cotizare;
 
(5) Se aproba numai cererile cadrelor didactice pentru care se poate constitui o norma didactica vacanta completa in concordanta cu actul de numire/transfer/repartizare pe post/catedra la nivelul unitatilor de invatamant in care urmeaza sa fie reincadrate in functia de personal didactic a personalului didactic cadre didactice pensionate care se incadreaza in prevederile alin. (1), luand in considerare prevederile art. 262 alin. (4) si (5) din Legea nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare si prevederile art. 25 alin. (3) lit. f).
 
(6) Pana la termenul prevazut in Calendar, se comunica, de catre consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant, inspectoratului scolar si cadrelor didactice acordul de principiu/refuzul privind reincadrarea personalului didactic pensionat, in anul scolar 2018-2019, care a avut calitatea de titular in invatamantul preuniversitar si care nu a depasit cu 3 ani varsta de pensionare, raportata la data de 1 septembrie 2018. Comisia de mobilitate a personalului didactic din invatamantul preuniversitar, constituita la nivelul inspectoratului scolar, verifica situatiile transmise de unitatile de invatamant si intocmeste listele finale care cuprind cadrele didactice pensionate care au avut calitatea de titular, nu au depasit cu 3 ani varsta de pensionare, raportata la data de 1 septembrie 2018 si solicita reincadrarea in anul scolar 2018-2019.
 
(7) Listele finale, intocmite potrivit alin. (6), se supun validarii de catre consiliul de administratie al inspectoratului scolar in perioada prevazuta de Calendar. La validarea listelor finale, intocmite potrivit alin. (6), consiliul de administratie al inspectoratului scolar va tine seama de restrangerile de activitate nesolutionate, de prevederile alin. (4) si (5), de evolutia demografica, de planurile de scolarizare, de dinamica resurselor umane, de politicile de personal si de evolutia planurilor-cadru de invatamant.
 
Listele finale, validate de catre consiliul de administratie al inspectoratului scolar, se afiseaza la inspectoratul scolar la termenul prevazut in Calendar. La inspectoratul scolar se afiseaza si listele care cuprind cadrele didactice pensionate ale caror cereri de reincadrare in functia didactica, in anul scolar 2018-2019, au fost respinse la nivelul unitatilor de invatamant.
 
(8) Contestatiile se depun, in scris, la inspectoratul scolar in perioada prevazuta in Calendar si se solutioneaza de consiliul de administratie al inspectoratului scolar conform Calendarului. Contestatia reprezinta plangerea prealabila reglementata de art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare. Hotararea consiliului de administratie al inspectoratului scolar de solutionare a contestatiilor este definitiva si poate fi atacata numai la instanta de contencios administrativ competenta.
 
(9) In baza validarii cererilor formulate de cadrele didactice pensionate care au solicitat reincadrarea, de catre consiliul de administratie al inspectoratului scolar, inspectorul scolar general emite decizia privind reincadrarea in functia de personal didactic, in anul scolar 2018-2019, a personalului didactic pensionat care a avut calitatea de titular in invatamantul preuniversitar si care nu a depasit cu 3 ani varsta de pensionare.
 
(10) In conditiile in care, pana la data de 1 septembrie 2018, se constata ca, din cauza reducerii numarului de ore in disciplina, nu mai este indeplinita conditia de la alin. (5), inspectoratul scolar revoca decizia privind reincadrarea in functia de personal didactic, in anul scolar 2018-2019, a personalului didactic pensionat care a avut calitatea de titular in invatamantul preuniversitar si care nu a depasit cu 3 ani varsta de pensionare, raportata la data de 1 septembrie 2018.
 
(11) In baza deciziei privind reincadrarea pentru cadrele didactice pensionate in functia de personal didactic, care au avut calitatea de titular in invatamantul preuniversitar si care nu au depasit cu 3 ani varsta de pensionare, raportata la data de 1 septembrie 2018, directorii unitatilor de invatamant incheie cu aceste cadre didactice contracte individuale de munca pe perioada determinata pentru anul scolar 2018-2019.
 
Calendarul mobilitatii personalului didactic de predare pentru anul scolar 2018-2019
 
10) Reincadrarea in functia de personal didactic a personalului didactic pensionat, care a avut calitatea de titular in invatamantul preuniversitar si care nu a depasit cu 3 ani varsta de pensionare, raportata la data de 1 septembrie 2018, in anul scolar 2018-2019:
 
a) depunerea si inregistrarea cererilor la secretariatele unitatilor de invatamant;
 
Perioada: 13-19 aprilie 2018
 
b) discutarea si analizarea de catre consiliile profesorale ale unitatilor de invatamant, a cererilor depuse;
 
Termen: 2 mai 2018
 
c) comunicarea, de catre consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant, inspectoratului scolar si cadrelor didactice, a acordului de principiu/refuzului privind reincadrarea in functia de personal didactic a personalului didactic pensionat care a avut calitatea de titular si care nu a depasit cu 3 ani varsta de pensionare, raportata la data de 1 septembrie 2018, in anul scolar 2018-2019;
 
Termen: 4 mai 2018
 
e) validarea de catre consiliul de administratie al inspectoratului scolar a listelor finale cuprinzand personalul didactic titular pensionat care a avut calitatea de titular in invatamantul preuniversitar, care nu a depasit cu 3 ani varsta de pensionare raportata la data de 1 septembrie 2018 si care a solicitat reincadrarea in functia de personal didactic;
 
Termen: 1 august
 
f) depunerea si inregistrarea contestatiilor la sediile inspectoratelor scolare;
 
Perioada: 1-2 august 2018
 
g) solutionarea contestatiilor de catre consiliul de administratie al inspectoratului scolar.
 
Termen: 3 august 2018
 
h) emiterea si comunicarea deciziilor.
 
Perioada: 3-24 august 2018

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce MODIFICARI apar in programa scolara pentru clasele V-VIII?


Clasele V-VIII din viata copilului necesita un efort de adaptare si de invatare constanta.

Programa scolara este destul de greoaie. Nu pierdeti din vedere:
  • Rezumatele textelor studiate
  • Teste rezolvate de matematica
  • Gramatica - Fise de lucru rezolvate

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

pensionare profesoripensionare anticipata profesoripensionare profesori 2018


x

Lasa un raspuns
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitPregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x