Noul Regulament de acces in scoli: ce este INTERZIS elevilor din 15 decembrie, in scolile din Ilfov

De Portal Invatamant
la 06 Dec. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul Regulament de acces in scoli: ce este INTERZIS elevilor din 15 decembrie, in scolile din Ilfov06Dec.2022

Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov a publicat noul Regulament-cadru pentru siguranta si securitatea elevilor in perimentrul unitatilor de invatamant din judet, anexa la Planul managerial al ISJ Ilfov pentru anul scolar 2022-2023.

Noul Regulament intra in vigoare incepand cu data de 15.12.2022. Acesta cuprinde reguli clare pentru accesul in scoli si gradinite si se aplica atat elevilor, cat si personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic, ori persoanelor straine care intra ocazional in unitatea scolara.

Conform documentului, din 15 decembrie este interzisa parasirea scolii in timpul orelor de curs, fara acordul profesorului de serviciu, al profesorului diriginte sau al directorului scolii. De asemenea, accesul elevilor in scoala se va face doar in baza carnetului de elev, vizat pentru anul scolar in curs.
 

Prevederile privind accesul in scoli, din noul Regulament-cadru la nivelul judetului Ilfov

 
(...)
Art.5. Imediat dupa inceperea cursurilor, portile unitatilor de invatamant se inchid si se asigura, astfel incat copiii/ elevii sa nu poata parasi incinta scolii decat dupa terminarea programului sau cu acordul directorului/ invatatorului/ profesorului diriginte/ profesorului de serviciu.
 
Art.6. Pe durata desfasurarii procesului de invatamant, in unitate nu au acces persoane straine, cu exceptia personalului din cadrul ISJ Ilfov/ Ministerului Educatiei sau a celor aprobate de conducerea unitatii de invatamant.
 
Art.7. In toate unitatile de invatamant se va asigura serviciul pe scoala cu personal care va indruma si supraveghea elevii in toate spatiile in care se desfasoara activitati specifice procesului didactic.
 
Art.8. Directorii unitatilor de invatamant cu personalitate juridica au obligatia de a asigura siguranta si securitatea tuturor copiilor/ elevilor si in unitatile de invatamant arondate (structurilor fara personalitate juridica).
 
Art.9. Prin grija conducerii unitatii de invatamant se vor stabili, in colaborare cu reprezentantii politiei/ jandarmeriei, obiectivele permanente pentru personalul autorizat in domeniul sigurantei si securitatii copiilor/ elevilor, in perimetrul unitatii de invatamant.
 
Art.10. Elevii vor utiliza o singura cale de acces in unitatea de invatamant.
 
Art.11. La intrarea in fiecare unitate de invatamant va fi asigurat serviciul permanent pentru acces, prin legitimarea si inscrierea vizitatorilor. Inscrierea se va face in Registrul pentru evidenta accesului invitatilor/ vizitatorilor in incinta unitatii de invatamant (Anexa 1).
 
Art.12. Pentru a asigura un cadru optim de desfasurare a procesului didactic, conducerea unitatii de invatamant va lua toate masurile necesare pentru a preveni/permite:
 
(a) accesul in incinta scolii a persoanelor aflate sub influenta bauturilor alcoolice, a celor cu atitudini si comportamente neconforme care pot perturba procesul didactic/ activitatile specifice;
 
(b) accesul persoanelor care detin obiecte considerate periculoase;
 
(c) accesul persoanelor care detin substante interzise prin lege (bauturi alcoolice, stupefiante, tutun, substante toxice, explozive, pirotehnice, iritant-lacrimogene, paralizante, inflamabile etc.;
 
c) accesul cu publicatii avand caracter politic, instigator, sau care atenteaza la bunele moravuri.
 
Art.13. Accesul parintilor in unitate este permis, cu respectarea prevederilor OME nr. 4183/04.07.2022 – Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (Art.67, Art.159, Art.161, Art.162 (7); (9)).
 

Carnetul de elev/ legitimatia de serviciu/ ecuson pentru vizitatori pentru accesul in scoala

 
Art.14. Accesul altor persoane este permis numai dupa obtinerea aprobarii conducerii unitatii de invatamant, pe baza ecusonului care atesta calitatea de invitat/ vizitator al acestora;
 
Art.15. Ecusoanele pentru invitati/ vizitatori se pastreaza si se elibereaza la punctul de acces, in momentul intrarii, dupa efectuarea procedurilor de identificare si inregistrare;
 
Persoanele care au primit ecusonul au obligatia purtarii acestuia la vedere, pe toata perioada ramanerii in unitatea scolara si restituirii acestuia la punctul de acces, in momentul parasirii unitatii de invatamant.
 
Art.16. Accesul cadrelor didactice si al personalului tehnico-administrativ se face in baza unei legitimatii de serviciu.
 
Art.17. Accesul elevilor este permis in baza carnetului de elev, vizat pentru anul scolar in curs, pe care elevul are obligatia sa-l poarte asupra lui si sa il prezinte agentilor de paza sau profesorului de serviciu atunci cand acestia il solicita.
 
Art.18. In zilele de sambata sau duminica, intrarea elevilor in scoala se va face doar cu aprobarea conducerii unitatii de invatamant (director/ director adjunct); copiii/ elevii vor fi insotiti si supravegheati pe toata perioada desfasurarii activitatilor.
 

Reguli noi la plecarea elevilor din scoala

 
Art.19. Plecarea elevilor din scoala la activitati extrascolare/ extracurriculare organizate oficial se face in baza unui tabel aprobat de catre conducerea unitatii de invatamant (director); profesorul insotitor va avea asupra lui un ordin de deplasare si este responsabil de siguranta si securitatea copiilor/ elevilor pe toata durata activitatii.
 
Art.20. Plecarea copiilor/ elevilor din scoala se face cu respectarea urmatoarelor reguli:
 
(a) elevii minori nu pot parasi scoala pe timpul desfasurarii cursurilor, decat pentru motive bine intemeiate, dovedite la solicitarea oficiala a parintilor;
 
(b) In situatii urgente, parintii/ tutorii/ reprezentantii legali ai minorilor pot solicita invoirea si luarea acestora de la cursuri, doar dupa legitimare, prezentarea motivului pentru care solicita invoirea/ luarea acestora de la cursuri si obtinerea acordului conducerii unitatii de invatamant/ profesorului de serviciu/ profesorului diriginte/ educatorului/ invatatorului;
 
(c) In cazul parintilor despartiti/ divortati, cel care solicita invoirea copilului trebuie sa dovedeasca dreptul asupra custodiei minorului. In caz contrar, copilului/ elevului nu i se va permite plecarea din scoala.
 
Art.21. Personalul de paza are obligatia de a tine o evidenta riguroasa a tuturor persoanelor carora li se permite accesul in incinta unitatii de invatamant si de a consemna datele referitoare la identitatea, scopul si durata vizitei. Modelul registrului este prezentat in Anexa 1.
 
Art.22. Personalul de paza are obligatia de a supraveghea/ monitoriza atitudinea si comportamentul vizitatorilor si sa verifice salile in care acestia sunt invitati sa astepte, pentru a nu fi uitate sau abandonate obiecte care, prin continutul lor, pot pune in pericol siguranta si securitatea copiilor/ elevilor.
 
Art.23. Programul unitatii de invatamant si cel de audiente se afiseaza la punctul de acces in unitate.
 
Art.24. Dupa terminarea orelor de program si in timpul noptii, cladirile scolare se vor incuia de catre personalul abilitat; acesta va verifica, in prealabil, respectarea masurilor adoptate pentru paza contra incendiilor si sigurantei spatiilor/ imobilului.
 
Art.25. Cataloagele tuturor formatiunilor de studiu vor fi asigurate in fisete metalice.
 
Art.26. Pe perioada a desfasurarii procesului didactic/ activitatilor specifice, conducerea unitatii de invatamant este responsabila de siguranta si securitatea intregului personal.
 
Art.27. Incidentele cu aspecte de violenta sau care aduc prejudiciu imaginii sau patrimoniului scolii vor fi raportate, in regim de urgenta, conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov.
 
Art.28. In urma evaluarii rapide a situatiei, in cazul producerii unor evenimente deosebite care pun in pericol sanatatea, siguranta si securitatea copiilor/ elevilor vor fi apelate, dupa caz, urmatoarele institutii:
a. Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (112);
b. Politia;
c. Jandarmeria;
d. Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov (0723 272 403; 021 317 36 51)
 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa


Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

regulament cadru scoliacces scoalacarnet de elevinspectoratul scolar ilfov


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//