Inspectorul scolar general Calin Durla a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca desi termenul pana la care puteau fi solicitate astfel de avize a expirat, la solicitarea parintilor a fost obtinuta o derogare pana la 1 octombrie.
"Dupa ce am avut o discutie cu directorii de scoli care doresc sa ofere acest program si majoritatea parintilor din diverse nevoi, Ministerul Educatiei ne-a acceptat o derogare. In speta am dat un termen de 1 octombrie 2015 pentru toti cei care doresc sa ofere acest program. Au fost depuse 26 de dosare de la 26 de unitati de invatamant din judetul Satu Mare. In regim de urgenta, ca sa satisfacem nevoile parintilor, aceste dosare au fost verificate de catre o comisie stabilita de Inspectoratul Scolar si tot in regim de urgenta am avut sedinta de Consiliu de Administratie si au fost avizate toate cele 26 de proiecte", a declarat Calin Durla.
Din cele 26 de unitati scolare, 13 sunt scoli din municipiul Satu Mare, iar restul din judet. In urma unei toxiinfectii alimentare din luna septembrie de la Scoala Constantin Brancoveanu, cand 10 copii au ajuns la Urgente, s-a descoperit ca in judet mai multe scoli functionau in regim after-school fara sa aiba aprobare din partea Inspectoratului Scolar. Directorul scolii a fost demis. Inspectorul Calin Durla a precizat ca aprobarile in regim after school s-au dat doar pentru partea educationala, de mesele oferite copiilor urmand sa se ocupe alte institutii.
Tot mai multe unitati scolare si-au exprimat in ultima perioada intentia de a oferi si servicii de tipul after school. Pentru parinti, aceasta alternativa este una binevenita, tinand cont ca unitatile scolare ar presta astfel de servicii pentru preturi mai mici fata de celelalte centre after school private.
In plus, incepand cu anul scolar viitoar, parintii vor beneficia si de tichete in valoare de 200 de lei, pentru inscrierea copiilor la after school.
Cititi AICI cum puteti beneficia de tichete pentru after school >>