Cum se vor da banii pentru naveta la scoala: elevii fac cerere lunar, pana in data de 10, si primesc banii pe 25-28 ale lunii

de Ana Ghiarasim la 23 Nov. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se vor da banii pentru naveta la scoala: elevii fac cerere lunar, pana in data de 10, si primesc banii pe 25-28 ale lunii23Nov.2022

Ministerul Educatiei a publicat in consultare publica proiectul cu Normele metodologice privind modalitatea de acordare si de decontare a sumelor forfetare pentru elevii care sunt scolarizati in alta localitate decat localitatea de domiciliu.

Conform documentului, suma forfetara se acorda in avans de catre unitatile de invatamant preuniversitar, la solicitarea scrisa a elevului, inregistrata la unitatea de invatamant pana la data de 10 ale lunii curente, pentru luna urmatoare, din care sa rezulte localitatea de domiciliu in care locuieste elevul si distanta in kilometri pe care se deplaseaza pana la unitatea de invatamant.
 
Plata avansului pentru lunile februarie - decembrie se va efectua de catre unitatea de invatamant in intervalul 25 - 28 ale lunii curente, pentru luna urmatoare. Pentru luna ianuarie, plata sumelor forfetare se va face in primele 5 zile lucratoare de la inceperea cursurilor scolare. Prin exceptie, pentru luna decembrie 2022, sumele forfetare se vor acorda in perioada 8-15 decembrie 2022.
 
Pentru sumele solicitate suplimentar, decontarea cheltuielilor se va face pana la data de 15 ale lunii, pentru luna anterioara, pe baza documentelor de transport ( abonament/pachet de bilete) emise de operatorii de transport.
 

Norme metodologice privind modalitatea de acordare si de decontare a sumelor forfetare pentru elevii care sunt scolarizati in alta localitate decat localitatea de domiciliu

 
Art. 1
(1) Unitatile de invatamant preuniversitar care scolarizeaza elevi cudomiciliul intr-o alta localitate decat localitatea in care se afla unitatea de invatamant, asigura acestora o suma forfetara lunara pentru cheltuielile de transport, in functie de distanta dintre localitatea de domiciliu si localitatea in care sunt scolarizati, dusintors, pe durata cursurilor scolare.
 
(2) Elevii beneficiaza de plata in avans a sumei forfetare lunare.
 
(3) Elevilor care sunt cazati la internat sau in gazda in localitatea unde studiaza li se asigura decontarea cheltuielilor de transport intre localitatea in care studiaza si localitatea de domiciliu,astfel:
a) contravaloarea a 4 calatorii dus-intors/luna, din bugetul Ministerului Educatiei, prin unitatile de invatamant unde sunt scolarizati.
b) contravaloarea unei calatorii dus-intors efectuate in perioada fiecarei sarbatori legale, din bugetul Ministerului Educatiei, prin unitatile de invatamant unde sunt scolarizati.
 
(4) Decontarea cheltuielilor ocazionate de acordarea facilitatilor de la alin. (3) se face pe baza documentelor de transport.
 
(5) Atat suma forfetara acordata potrivit alin. (1) cat si suma decontata pentru facilitatile prevazute la alin (3) lit. a) si lit. b) sunt neimpozabile si nu se iau in considerare la calculul venitului mediu net lunar pe membru de familie, necesar pentru obtinerea bursei de studiu si/sau a bursei de ajutor social, precum si pentru alte beneficii sociale.
 
Art. 2
(1) Pentru facilitatile de transport acordate elevilor, prevazute la art. 1, alin (1) se asigura o suma forfetara lunara de 60 lei/luna pentru distanta de pana la 3 km. Pentru distantele ce depasesc 3 km, suma de 60 lei/luna se suplimenteaza cu 6 lei/luna, pentru fiecare kilometru.
 
(2) Sumele forfetare lunare per kilometru, care sunt decontate potrivit prevederilor alin (1) sunt:
 
Distanta dintre localitatea de domiciliu si localitatea /  Suma forfetara (lei/luna)
 
3 km - 60 lei         15 km - 132 lei   27 km - 204 lei   39 km - 276 lei 
4 km - 66 lei         16 km - 138 lei   28 km - 210 lei   40 km - 282 lei 
5 km - 72 lei         17 km - 144 lei   29 km - 216 lei   41 km - 288 lei 
6 km - 78 lei         18 km - 150 lei   30 km - 222 lei   42 km - 294 lei 
7 km - 84 lei         19 km - 156 lei   31 km - 228 lei   43 km - 300 lei 
8 km - 90 lei         20 km - 162 lei   32 km - 234 lei   44 km - 306 lei 
9 km - 96 lei         21 km - 168 lei   33 km - 240 lei   45 km - 312 lei 
10 km - 102 lei     22 km - 174 lei   34 km - 246 lei   46 km - 318 lei 
11 km - 108 lei     23 km - 180 lei   35 km - 252 lei   47 km - 324 lei 
12 km - 114 lei     24 km - 186 lei   36 km - 258 lei   48 km - 330 lei 
13 km - 120 lei    25 km - 192 lei    37 km - 264 lei   49 km - 336 lei 
14 km - 126 lei    26 km - 198 lei    38 km - 270 lei   50 km - 342 lei 
 
(3) Pentru distantele peste 50 de kilometri calculul se va face similar, prin suplimentarea cu 6 lei/luna, pentru fiecare kilometru.
 
Art. 3 In cazul in care costul transportului este mai mare decat suma forfetara prevazuta la art. 2 alin. (1), aceasta poate fi majorata cu pana la 100%, dar nu mai mult decat contravaloarea documentelor de transport prezentate de catre elevii care solicita suplimentarea sumei forfetare. In acest caz, sumele se deconteaza pe baza documentelor de transport emise de operatorii de transport.
 
Art. 4
(1) Unitatea de invatamant preuniversitar solicita lunar, pana la data de 20 ale lunii, la inspectoratul scolar atat sumele forfetare care urmeaza a fi acordate in avans cat si sumele estimate a se deconta suplimentar fata de suma forfetara.
 
(2)Inspectoratele scolare transmit la Ministerul Educatiei, Directia Generala Economica, pana la data de 25 ale lunii, sumele estimate pentru luna urmatoare, in vederea efectuarii deschiderilor de credite bugetare.
 
(3) La estimarea deschiderilor de credite lunare, unitatile de invatamant preuniversitar si inspectoratele scolare, vor lua in considerare si eventualele sume disponibile/restante, dupa caz, existente la acel moment.
 
(4) Ministerul Educatiei, pe baza solicitarilor primite, cu incadrarea in bugetul aprobat si in limitele de credite bugetare lunare aprobate, efectueaza deschiderile de credite bugetare.
 
Art. 5
(1) Suma forfetara se acorda in avans de catre unitatile de invatamant preuniversitar, la solicitarea scrisa a elevului, inregistrata la unitatea de invatamant pana la data de 10 ale lunii curente, pentru luna urmatoare, din care sa rezulte localitatea de domiciliu in care locuieste elevul si distanta in kilometri pe care se deplaseaza pana la unitatea de invatamant.
 
(2) Plata avansului pentru lunile februarie - decembrie se va efectua de catre unitatea de invatamant in intervalul 25 - 28 ale lunii curente, pentru luna urmatoare. Pentru luna ianuarie plata sumelor forfetare se va face in primele 5 zile lucratoare de la inceperea cursurilor scolare.
 
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), pentru luna decembrie 2022, sumele forfetare se vor acorda in perioada 8-15 decembrie 2022.
 
(4) Decontarea cheltuielilor de transport pentru sumele solicitate suplimentar fata de suma forfetara conform prevederilor art. 3, cat si pentru cheltuielile de transport prevazute la art. 1 alin. (2) lit. a) si b) se va face pana la data de 15 ale lunii, pentru luna anterioara, pe baza documentelor de transport ( abonament/pachet de bilete) emise de operatorii de transport.
 
(5) Prin exceptie de la prevederile alin. (4) decontarea sumelor aferente lunii noiembrie 2022 se va face pana la data de 15 decembrie 2022, pe baza documentelor justificative, luand in considerare pentru perioada 1-16 noiembrie tarifele prevazute de O.M.E. nr. 4426/2021, iar pentru perioada 17-30 noiembrie 2022 tarifele prevazute in prezentul ordin.
 
Art. 6
(1) In situatia in care suma forfetara lunara majorata cu 100% nu acopera cheltuielile lunare de transport pe baza de abonament/pachet de bilete, diferenta poate fi decontata din bugetele judetelor/sectoarelor municipiului Bucuresti.
 
(2) Unitatile de invatamant preuniversitar transmit inspectoratului scolar sumele calculate ca diferenta intre valoarea documentelor lunare de transport emise de operatorii de transport si suma forfetara lunara majorata cu 100%.
 
(3) Inspectoratul scolar judetean/ISMB centralizeaza situatiile transmise de catre unitatile de invatamant, potrivit alin. (2) si le inainteaza consiliilor judetene/sectoarelor municipiului Bucuresti.
 
(4) Consiliul judetean/sectoarele municipiului Bucuresti, dupa aprobare, aloca sumele inspectoratului scolar judetean/ISMB.
 
(5) Inspectoratul scolar/ISMB vireaza sumele primite de la consiliul judetean/sectoarele municipiului Bucuresti catre unitatile de invatamant.
 
(6) Unitatile de invatamant efectueaza plata sumelor primite de la consiliul judetean/sectoarele municipiului Bucuresti, prin inspectoratul scolar, catre elevii beneficiari.
 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ati inceput antrenamentul pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a?


Va doriti o pregatire eficienta si SUCCES deplin pentru copilul dvs. la Evaluarea Nationala?

Oferiti-i copilului dvs. suportul unei pregatiri conforme programei scolare in vigoare!

Culegerile ajuta acum elevul:

-> sa recapituleze/asimileze/lamureasca/fixeze notiunile de examen;
-> sa exerseze rezolvari similare celor de la examen;
-> sa capete incredere in fortele proprii;
-> sa atinga performante cu efect benefic pentru evolutia ulterioara.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

transport scolarnaveta elevinaveta la scoalatransport decontat


x

Lasa un raspuns
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//