Peste 90% la dintre cadrele didactice din invatamantul prescolar, primar si gimnazial au o parere buna si foarte buna despre program, considerand ca acesta a fost foarte bine implementat (93%) si ca trebuie sa continue (95%), fiind dispuse sa se implice activ in sustinerea lui (92%).
Dascalii au precizat ca programul "Cornul si laptele" aduce beneficii majore copiilor din sistemul de invatamant preuniversitar, asigurand zilnica o masa gratuita si reprezentand un sprijin financiar pentru multi parinti. In plus, datorita programului, toti copiii se simt egali, deoarece primesc acelasi pachet, prin care se asigura o gustare sanatoasa si consistenta, usor de servit la clasa.
"96% dintre copii consuma produsele lactate primite prin program, scoala fiind principalul loc in care copiii le consuma. Copiii au declarat ca le plac produsele primite prin program (81%), apreciind in primul rand faptul ca produsele primite sunt satioase si le ofera o masa consistenta (51%), dar si ca sunt gustoase (38%) si ca se simt egali la clasa cu ceilalti colegi (37%). 89% dintre copii isi doresc ca programul sa continue", rezulta din studiul transmis de APRIL.
In ceea ce priveste mamele, 90% dintre cele care au participat la efectuarea studiului au o parere buna si foarte buna despre program, 93% spun ca doresc continuarea acestuia, iar peste 86% dintre ele au afirmat ca sunt dispuse sa se implice activ pentru a-l sustine.
Realizatorii cercetarii au explicat ca, pe langa beneficiile nutritionale si educationale, programul are beneficii importante economice si sociale, el reprezentand un canal de distributie constant pentru fermierii si producatorii de lapte generand vanzari zilnice de peste 250 de tone de lapte.
"Consideram ca acest program trebuie rentabilizat, prin indexarea limitei valorice a pachetului care a ramas la nivelul din 2008, ceea ce diminueaza interesul marilor companii din industria laptelui. Astfel, ar creste si standardele de calitate ale produselor lactate oferite copiilor. De asemenea, este nevoie sa completam legislatia in domeniu si normele de aplicare, prin reglementarea unor prevederi legate de igiena, distributie, controale suplimentare prin care sa se asigure ca produsele lactate sunt distribuite, transportate si pastrate in conditii corespunzatoare", a declarat presedintele APRIL, Dorin Cojocaru.