"Din pacate, e o prevedere legala, pana in clasa a treia copiii nu pot fi lasati repetenti. Cred ca trebuie sa revenim asupra acestui aspect pentru ca, iata, unde suntem. Ajungem la clasa a opta si atunci constatam ca nu stiu sa scrie bine, ca nu stiu sa calculeze bine si ca 36% nu sunt in stare sa ia 5 la evaluarea de la clasa a opta.
Cred ca obiectivele de care vorbeam trebuie stabilite prin lege si in fisa postului fiecarui profesor", a afirmat ministrul Educatiei, la Digi24.
Intrebata daca acest obiectiv, de a nu lasa repetent un copil de clasa I, este o greseala, Andronescu a raspuns: "Categoric".
La argumentul expertului in educatie Oana Moraru conform caruia nu ai voie sa lasi repetenti pentru ca s-a demonstrat ca, din punct de vedere psihologic, nu are niciun efect asupra copilului, Andronescu a replicat: "Te straduiesti mai mult sa-l inveti ce trebuie sa-l inveti".
Conform Ordinului Ministerul Educatiei nr. 5115/2014 - privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, la sfarsitul clasei pregatitoare si la sfarsitul clasei intai, elevii nu pot fi lasati repetenti. Elevii cu probleme vor ramane in colectivele in care au invatat si vor intra intr-un program de remediere sau recuperare scolara pe parcursul anului urmator.
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
Mara 21 Ian. 2019 17:21:30
Este o prevedere reparatorie pe care-o asteptam, noi, invatatorii, de vreo 10 ani. Inainte, puteam sa-i lasam repetenti intr-a-ntaia, acum nu! Greul e pe noi si pe copii! Daca nu reuseste sa deprinda scris-cititul in cl.I, n-o va mai face niciodata pentru ca nimeni nu se va putea ocupa special de el in celelalte clase! Si inca ceva: e o a doua sansa, altfel va simti mereu inferioritate, neputinta, deznadejde, frustrare pentru ca nu se va mai putea ridica la nivelul clasei. Deci, DAAAAAA!!!!