Calendar Competente BAC 2022. Cum se desfasoara proba de competente lingvistice intr-o limba straina

de Ana Ghiarasim la 02 Iun. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calendar Competente BAC 2022. Cum se desfasoara proba de competente lingvistice intr-o limba straina02Iun.2022

Examenul de Bacalaureat 2022 incepe luni, 6 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei. Intre 13 si 16 iunie are loc proba pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala — proba C.

Prima proba scrisa a Bacalaureatului se va desfasura pe 20 iunie, la Limba si literatura romana. In urmatoarea zi, pe 21 iunie, are loc proba obligatorie a profilului, iar pe 22 iunie proba la alegere a profilului si specializarii. Examenul la limba materna se da pe 23 iunie 2022.
 
Rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2022 vor fi afisate pe 1 iulie 2022.
 
Mai jos va prezentam cum se desfasoara si cum se noteaza proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. 

Vezi aici cum se desfasoara probele A si B ale Bacalaureatului 2022 
 

Pregatiti-va suplimentar pentru Bacalaureat 2022! Portal Invatamant va recomanda culegerile cu exercitii si rezolvari de AICI ....click pentru detalii si comenzi culegeri >>>

 
Procedura pentru Proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala internationala - Proba C a examenului de Bacalaureat 2022
 
Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba  de circulatie internationala se face prin trei tipuri de probe, dupa cum urmeaza:
 
a) proba de intelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute, in cadrul careia se evalueaza competente privind receptarea textului audiat;
  
b) proba scrisa, cu durata de 120 de minute, in cadrul careia se evalueaza competentete privind receptarea textutui citit si producerea de mesaje scrise;
    
c) proba orala, cu durata de 10-15 minute, in cadrul careia se evalueaza competentete privind producerea de mesaje orate si interactiunea orala. 
 
II. Proba de intelegere a unui text audiat
 
Proba de intelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute, este organizata de catre comisiile de bacataureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, cu aplicarea prevederilor articolelor corespunzatoare probelor scrise din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat.
 
La proba de intelegere a unui text audiat, instructiunite pentru candidati sunt citite de catre un membru al comisiei/ asistent, in limba romana/materna, in fiecare sata de examen. Instructiunite standard, pentru toate limbile moderne la care se organizeaza examen, sunt urmatoarete:
 
„Veti asculta doua materiale audio diferite, fiecare de cate doua ori. Pentru fiecare dintre acestea, veti avea la dispozitie aproximativ un minut pentru a citi intrebarile de pe foaia primita. Prima audiere a materialului va fi urmata de un minut de pauza in care puteti incepe sa raspundeti la intrebari. A doua audiere a materialului va fi urmata de doua minute de pauza, pentru a va definitiva raspunsurite. Aceleasi etape se vor succeda si in cazul celui de-al doilea material audio."
 
Dupa citirea instructiunitor de catre un membru aL comisiei/asistent, pentru proba de intelegere a unui text audiat, fiecare candidat primeste sarcinite de lucru si are la dispozitie aproximativ doua-trei minute pentru lectura rapida, de orientare, a acestora.
 
Dupa citirea instructiunitor si dupa familiarizarea candidatilor cu sarcinile de lucru se trece la audierea propriu-zisa a materialului audio.
 
In timpul audierii textelor nu se admit intreruperi si se iau masuri pentru a se asigura auditia in conditii optime.

Pregatiti-va suplimentar pentru Bacalaureat 2022! Portal Invatamant va recomanda culegerile cu exercitii si rezolvari de AICI ....click pentru detalii si comenzi culegeri >>>
 
 
III. Proba scrisa 
 
Proba scrisa, cu durata de 120 de minute, este organizata, de catre comisiile de Bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, cu aplicarea prevederilor articolelor corespunzatoare probelor scrise din Metodologia de organizare si desfasurare a examenutui de bacalaureat.
 
Proba scrisa este structurata pe doua parti:
1. prima parte a probei scrise evalueaza competenta de intelegere a unui text citit; 
2. partea a doua a probei scrise evalueaza competenta de producere de mesaje scrise.
 
IV. Proba orala 
 
Proba orala, cu durata de 10-15 minute, pentru fiecare candidat, este organizata, de catre comisiile de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, cu aplicarea prevederitor articolelor corespunzatoare probelor orale din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat. 
 
Fiecare bilet din cadrul probei orale contine cate trei intrebari de dificultate progresiva, pe baza carora profesorii examinatori stabilesc incadrarea candidatului in unul dintre nivelurile A1-B2, atat pentru competenta de producere de mesaje orale, cat si pentru competenta de interactiune orala.
 
Atentie! Nu se admite schimbarea biletului de examen.
 
V. Stabilirea nivelului de competenta lingvistica inscris in Certificatul de  competenta lingvistica intr-o limba de circulatie internationala. 
 
Pe ansamblul celor trei probe, evaluarea candidatilor se face separat pentru fiecare din cele cinci competente prevazute in Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi, conform Anexei 1 a prezentei proceduri.
 
Profesorii examinatori acorda, de comun acord, un nivel de la A1 la B2, conform Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi in urma aplicarii baremelor de notare si evaluare. Nivelul acordat de fiecare profesor examinator este inregistrat in Borderoul final de evaluare.
 
Pentru fiecare din cele cinci competente evaluate prin cele trei probe, nivelul de competenta lingvistica intr-o limba de circulatie internationata studiata pe parcursul invatamantului liceal se stabileste in conformitate cu baremele de evaluare corespunzatoare.
    
Pentru candidatii care obtin intre 0-10 puncte si care, conform CECRL, nu pot obtine un nivel de competenta lingvistica intr-o limba de circulatie internationala, actele de studii se completeaza prin bararea rubricilor corespunzatoare.
 
Nivelul de competenta lingvistica intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal, pentru fiecare competenta in parte, este inscris in Certificatul de competenta lingvistica intr-o limba de circulatie internationala. 
 
Candidatii care refuza sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu au sustinut proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal.

Pregatiti-va suplimentar pentru Bacalaureat 2022! Portal Invatamant va recomanda culegerile cu exercitii si rezolvari de AICI ....click pentru detalii si comenzi culegeri >>>
 
 
VI. Precizari pentru invatamantul special
 
Asigurarea conditiilor de egalizare a sanselor pentru candidatii cu deficiente se realizeaza in conformitate cu prevederite Metodologiel de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat, inclusiv prin marirea cu 10 minute a perioadei de pregatire, respectiv a perioadei de sustinere a problei orale de comunicare intr-o limba moderna si prin marirea cu 30 de minute a perioadei de sustinere a probei scrise din cadrul Probei C.
 
Pentru candidatii cu deficiente de auz, competenta de intelegere a unui text audiat nu este evaluata. In certificatul de competenta lingvistica, rubrica ce corespunde competentei de intelegere a unui text audiat se bareaza.
 
VII. Dispozitii finale 
 
Art. 9 Transmiterea fisierelor audio, a variantetor de subiecte si a baremelor de evaluare se face de catre Centrul National de Evaluare si Examinare. 
 
Fisierele audio primite de catre fiecare Comisie de Bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice sunt pregatite in functie de conditiile de desfasurare a probei de la nivelul fiecarei unitati de invatamant, dupa cum urmeaza:
    
a) daca se utilizeaza CD-playere, fisierele sunt inscriptionate pe CD-uri, pentru fiecare sala de examen;
    
b) daca se utilizeaza computere, fisierele audio sunt multiplicate pentru fiecare computer din fiecare sala de examen.
 
Fiecare sala de examen va fi dotata cu un CD player functional pe care va fi rulat CD-ul continand fisierele audio sau cu un computer dotat cu placa audio, boxe/difuzoare si cu programul de derulare a fisierelor audio. 


Pregatiti-va suplimentar pentru Bacalaureat 2022! Portal Invatamant va recomanda culegerile cu exercitii si rezolvari de AICI ....click pentru detalii si comenzi culegeri >>>
 

CALENDAR Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie


 • 23 – 27 mai 2022 - Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
  27 mai 2022 - Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
   
  6 – 8 iunie 2022 - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana — proba A
  8 – 9 iunie 2022 - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna — proba B
  8 – 10 iunie 2022 - Evaluarea competentelor digitale — proba D
  13 – 16 iunie 2022 - Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala — proba C
   
  20 iunie 2022 - Limba si literatura romana — proba E.a) — proba scrisa
  21 iunie 2022 - Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisa
  22 iunie 2022 - Proba la alegere a profilului si specializarii — proba E.d) — proba scrisa
  23 iunie 2022 - Limba si literatura materna — proba E.b) — proba scrisa
  27 iunie 2022 - Afisarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor in intervalul orar 12:00 – 18:00
  28 – 30 iunie 2022 - Rezolvarea contestatiilor
  1 iulie 2022 - Afisarea rezultatelor finale

  CALENDAR BACALAUREAT 2022, sesiunea august - septembrie

   
  18 - 25 iulie 2022 - Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen.
  16 august 2022 - Limba si literatura romana — proba E.a) — proba scrisa
  17 august - Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisa
  18 august - Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E.d) 
  19 august - Limba si literatura materna - proba E.b).
  22 - 23 august - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana — proba A
  24 august - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna — proba B
  25 august - Evaluarea competentelor digitale - proba D, 
  26 - 29 august - Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C.
   
  31 august 2022 Afisarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor
  3 septembrie - Afisarea rezultatelor finale.
   

Competente BAC 2022 - modele de subiecte


Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente Limba franceza>>

Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente Limba germana moderna>>

Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente Limba chineza moderna>>

Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente Limba ebraica moderna>>

Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente Limba italiana>>

Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente Limba japoneza>>

Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente Limba rusa moderna>>

Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente Limba spaniola>>

Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente Limba turca moderna>>

Bacalaureat 2022 - modele subiecte competente digitale>>

 

Pregatiti-va suplimentar pentru Bacalaureat 2022! Portal Invatamant va recomanda culegerile cu exercitii si rezolvari de AICI ....click pentru detalii si comenzi culegeri >>>
 


Programa Bac 2022 


Ministerul Educatiei a anuntat programele valabile pentru Examenul de Bacalaureat 2022, care au ramas aceleasi cu cele din anul 2021.

Pregatiti-va suplimentar pentru Bacalaureat 2022! Portal Invatamant va recomanda culegerile cu exercitii si rezolvari de AICI ....click pentru detalii si comenzi culegeri >>>

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ati inceput antrenamentul pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a?


Va doriti o pregatire eficienta si SUCCES deplin pentru copilul dvs. la Evaluarea Nationala?

Oferiti-i copilului dvs. suportul unei pregatiri conforme programei scolare in vigoare!

Culegerile ajuta acum elevul:

-> sa recapituleze/asimileze/lamureasca/fixeze notiunile de examen;
-> sa exerseze rezolvari similare celor de la examen;
-> sa capete incredere in fortele proprii;
-> sa atinga performante cu efect benefic pentru evolutia ulterioara.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

bacalaureat 2022competente bacalaureat 2022proba competente bacbac 2022competente limba straina bac


x

Lasa un raspuns
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//