Potrivit sursei citate, intreaga dezbatere va fi transmisa live, pe pagina de Facebook a Ministerului Educatiei si Cercetarii, astfel incat toti cei interesati sa aiba acces la discutii.
In acelasi timp, cei care vor sa transmita intrebari, opinii si propuneri constructive, pot face acest lucru direct pe Facebook sau folosind adresa de e-mail consultare@rocnee.ro, precum si prin accesarea
acestui cod QR care permite includerea in grupul de Whatsapp dedicat dezbaterii.
"In contextul acestui amplu proces, conform anuntului facut la momentul lansarii in consultare publica/dezbatere nationala, marti, 11.02.2025, Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti, cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, gazduieste in Amfiteatrul „Radu Voinea” prima dezbatere publica din seria celor anuntate, in intervalul orar 16:00 - 18:00. Capacitatea salii este de 250 de locuri. Pentru participantii care nu pot participa in amfiteatru, in imediata apropiere a amfiteatrului vor fi amplasate ecrane ce vor permite vizualizarea dezbaterii in timp real", a transmis Ministerul Educatiei.
Precizari importante despre eveniment:
1. Inscrierea participantilor se face la intrarea in amfiteatru, in limita locurilor disponibile.
2. In cadrul sesiunii de intrebari si raspunsuri, participantii din sala vor putea sa adreseze intrebari sau sa-si exprime puncte de vedere la microfon, in limita unei expuneri de 2 minute, urmata de raspuns in limita a 3 minute. De asemenea, dupa caz, vor fi preluate intrebari de pe Facebook si grupul de Whatsapp dedicat.
3. Toate propunerile adresate vor fi analizate si vor fundamenta deciziile pentru elaborarea formei finale a planurilor-cadru.
Reamintim ca proiectele planurilor-cadru pentru invatamantul liceal se afla in consultare publica in perioada 31 ianuarie - 6 martie 2025.
Dupa primele 10 zile de consultari, ministrul Daniel David a transmis, pe blogul sau, ca este optimist cu privire la felul in care decurge procesul consultativ si spune ca dezbaterea are un rol educational in sine. Totodata, Daniel David a explicat ca scopul noilor planuri-cadru nu este eliminarea unor materii sau ore pentru a usura programul elevilor, ci oferirea unei mai mari libertati scolilor si elevilor in alegerea disciplinelor, pentru a personaliza educatia. Mai putin in cazul Latinei, pentru care va propune sa redevina disciplina obligatorie.