Invatamant dual si profesional de stat 2023-2024: Calendarul etapelor pentru stabilirea cifrei de scolarizare

De Portal Invatamant
la 07 Nov. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invatamant dual si profesional de stat 2023-2024: Calendarul etapelor pentru stabilirea cifrei de scolarizare07Nov.2022

Calendarul etapelor si actiunilor pentru stabilirea cifrei de scolarizare in invatamantul preuniversitar dual si in invatamantul profesional de stat, pentru anul scolar 2023-2024, a fost publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, termenul-limita pentru depunerea solicitarilor de catre operatorii economici pentru scolarizare in invatamantul dual si profesional de stat este de 25.11.2022. Nerespectarea termenului-limita prevazut in calendar pentru transmiterea solicitarilor din partea operatorilor conduce la riscul necuprinderii solicitarilor in proiectul planului de scolarizare.

...vezi si Calendar admitere invatamant profesional si dual 2023-2024<<
 

CALENDARUL etapelor pentru stabilirea cifrei de scolarizare in invatamantul dual si profesional de stat 2023—2024

 

ETAPA 1
Informarea operatorilor economici si a autoritatilor publice locale cu privire la Calendarul etapelor si actiunilor pentru stabilirea cifrei de scolarizare in invatamantul preuniversitar dual si in invatamantul profesional de stat pentru anul scolar 2023—2024

 
1. Inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISJ/ISMB) realizeaza, cu sprijinul camerelor de comert si al institutiilor reprezentate in comitetele locale de dezvoltare a parteneriatului social, actiuni de informare si popularizare in randul operatorilor economici si al unitatilor de invatamant profesional si tehnic privind calendarul etapelor si actiunilor pentru stabilirea cifrei de scolarizare in invatamantul preuniversitar dual si in invatamantul profesional de stat pentru anul scolar 2023—2024. ISJ/ISMB publica pe site-ul institutiei calendarul etapelor si actiunilor pentru stabilirea cifrei de scolarizare in invatamantul preuniversitar dual si in invatamantul profesional de stat pentru anul scolar 2023—2024.
N O T A:
In toate actiunile de popularizare, precum si in anuntul publicat pe site-urile inspectoratelor scolare, operatorii economici vor fi avertizati cu privire la termenul-limita de transmitere a formularelor de solicitare de scolarizare in invatamantul preuniversitar dual si in cel profesional de stat pentru a putea fi luate in considerare pentru proiectul planului de scolarizare.
 
*pana la 7 noiembrie 2022
 
2. ISJ/ISMB informeaza autoritatile administratiei publice locale cu privire la rolurile acestora in stabilirea cifrei de scolarizare si incheierea contractelor de parteneriat pentru invatamantul preuniversitar dual.
N O T A: Autoritatile administratiei publice locale vor fi informate cu privire la necesitatea incheierii contractelor de parteneriat pentru invatamantul preuniversitar dual in perioada mentionata in prezentul calendar.
 
*pana la 7 noiembrie 2022
 

ETAPA a 2-a

Realizarea propunerilor privind locurile in invatamantul preuniversitar dual si in invatamantul profesional de stat

 

Invatamant preuniversitar dual

 
1. Operatorii economici transmit la Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT) solicitarile de scolarizare in invatamantul preuniversitar dual, conform modelului de solicitare din anexa nr. 2 la Metodologia de organizare si functionare a invatamantului dual, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 5.732/2022.
N O T A:
Nerespectarea termenului-limita prevazut in prezentul calendar pentru transmiterea solicitarilor din partea operatorilor economici conduce la riscul necuprinderii solicitarilor in proiectul planului de scolarizare.
 
*pana la 25 noiembrie 2022
 
2. CNDIPT centralizeaza solicitarile operatorilor economici si transmite catre inspectoratele scolare si unitatile administrativ-teritoriale pe raza carora s-a solicitat scolarizarea situatia solicitarilor operatorilor economici pentru scolarizare in invatamantul preuniversitar dual.
 
*pana la 2 decembrie 2022
 
3. Inspectoratele scolare analizeaza impreuna cu unitatile de invatamant solicitarile operatorilor economici, in conformitate cu obligatiile prevazute la art. 23 alin. (6)—(8) din Metodologia de organizare si functionare a invatamantului dual, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 5.732/2022, si transmit la CNDIPT situatia cu locurile propuse, ca raspuns la aceste solicitari, conform anexelor nr. 2 si 3 la ordinul de aprobare a prezentului calendar (fara avize, in aceasta faza).
NOTA:
Anexele nr. 2 si 3 la ordin vor contine in rubrica „Observatii” argumente obiective in cazul in care numarul de locuri din propunerea de oferta de scolarizare nu satisface integral solicitarea de scolarizare din partea operatorilor economici, cu respectarea precizarilor din art. 23 alin. (6)—(8) din Metodologia de organizare si functionare a invatamantului dual, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 5.732/2022.
 
*pana la 9 decembrie 2022

4. CNDIPT analizeaza gradul de satisfacere a solicitarilor operatorilor economici, motivele de nesatisfacere a acestora la nivel judetean/al municipiului Bucuresti si initiaza, dupa caz, demersuri pentru identificarea solutiilor de satisfacere la nivel regional a solicitarilor care, din motive obiective, nu pot fi satisfacute la nivel judetean. CNDIPT formuleaza propuneri pentru cresterea gradului de satisfacere a solicitarilor operatorilor economici, pe care le transmite la ISJ/ISMB.
 
*pana la 13 decembrie 2022
 
5.
ISJ/ISMB definitiveaza situatia cu locurile propuse pentru invatamantul preuniversitar dual si transmite situatia la CNDIPT conform anexelor nr. 2 si 3 la ordinul de aprobare a prezentului calendar (fara avizari, in aceasta faza).
N O T A:
In situatia nesolutionarii propunerilor CNDIPT pentru cresterea gradului de satisfacere a solicitarilor operatorilor economici, ISJ/ISMB vor/va furniza in rubrica „Observatii” a anexelor nr. 2 si 3 la ordin argumentele pentru care nu au fost solutionate, in raport cu precizarile din art. 23
alin. (6)—(8) din Metodologia de organizare si functionare a invatamantului dual, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 5.732/2022.
 
*pana la 16 decembrie 2022
 

Invatamant profesional de stat

 
1. Operatorii economici inainteaza unitatilor de invatamant profesional si tehnic sau inspectoratelor scolare solicitarile de scolarizare in invatamantul profesional de stat pentru anul scolar 2023—2024, conform modelului prevazut in anexa nr. 6 la ordin.
 
N O T A:
ISJ/ISMB transmit/transmite solicitarile primite de la operatorii economici la unitatile de invatamant nominalizate in solicitarile operatorilor economici sau, in absenta nominalizarii de catre operatorii economici a unei unitati de invatamant, la unitati de invatamant care pot cuprinde in oferta educationala calificarile solicitate.
 
*pana la 25 noiembrie 2022
 
2. Unitatile de invatamant profesional si tehnic inainteaza la ISJ/ISMB Situatia solicitarilor operatorilor economici si propunerile de cifre de scolarizare in invatamantul profesional de stat pentru anul scolar 2023—2024, conform anexei nr. 5 la ordinul de aprobare a prezentului calendar, impreuna cu contractele-cadru incheiate.
N O T A:
In conformitate cu art. 8 din Metodologia de organizare si functionare a invatamantului profesional de stat, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice nr. 5.033/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, unitatile de invatamant au obligatia sa anexeze la propunerea privind planul de scolarizare contracte-cadru incheiate cu operatori economici/institutii publice, cu respectarea modelului contractului-cadru stabilit prin Ordinul ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice nr. 5.033/2016, cu modificarile si completarile ulterioare. 
 
*pana la 2 decembrie 2022
 
3. ISJ/ISMB centralizeaza situatiile transmise de unitatile de invatamant si analizeaza gradul de satisfacere a solicitarilor. ISJ/ISMB identifica impreuna cu unitatile de invatamant solutii pentru asigurarea unui grad de satisfacere cat mai inalt a solicitarilor operatorilor economici. ISJ/ISMB transmit/transmite la CNDIPT situatia cu locurile propuse la invatamantul profesional de stat, ca raspuns la solicitarile operatorilor economici, conform anexei nr. 4 la ordinul de aprobare a prezentului calendar (fara avizari, in aceasta faza).
N O T A:
ISJ/ISMB completeaza anexa nr. 4 la ordin cu toate solicitarile operatorilor economici, indiferent daca pentru acestea sunt sau nu sunt alocate locuri in situatia cu locurile propuse. Anexa nr. 4 la ordin va contine in rubrica „Observatii” argumente obiective in cazul in care numarul de locuri din propunerea de oferta de scolarizare nu satisface integral solicitarea de scolarizare din partea operatorilor economici.
 
*pana la 9 decembrie 2022
 
4. CNDIPT analizeaza gradul de satisfacere a solicitarilor operatorilor economici, motivele de nesatisfacere a acestora la nivel judetean si formuleaza propuneri pentru cresterea gradului de satisfacere a solicitarilor operatorilor economici, pe care le transmite la ISJ/ISMB. 
 
*pana la 13 decembrie 2022
 
5.nISJ/ISMB definitiveaza situatia cu locurile propuse la invatamantul profesional de stat, in urma propunerilor formulate de CNDIPT, conform anexei nr. 4 la ordin (fara avizari, in aceasta faza).
N O T A:
In situatia nesolutionarii propunerilor CNDIPT pentru cresterea gradului de satisfacere a solicitarilor operatorilor economici, ISJ/ISMB vor/va furniza in rubrica „Observatii” a anexei nr. 4 la ordin argumentele pentru care acestea nu au fost solutionate.
 
*pana la 16 decembrie 2022
 

ETAPA a 3-a

Analiza si avizarea propunerilor de locuri in proiectul cifrei de scolarizare la invatamantul profesional si tehnic

 
1. ISJ/ISMB organizeaza sedinta a Comitetului local de dezvoltare a parteneriatului social (CLDPS) pentru analiza si avizarea numarului de locuri pentru invatamantul profesional de stat si pentru invatamantul preuniversitar dual. 
 
La sedinta CLDPS participa si reprezentantii CNDIPT, ai operatorilor economici care au solicitat scolarizare in invatamantul preuniversitar dual, ai unitatilor administrativ-teritoriale pe raza carora s-a solicitat scolarizarea in invatamantul preuniversitar dual de catre operatorii economici,
precum si directorii unitatilor de invatamant propuse sa scolarizeze in invatamantul preuniversitar dual.
 
*19—23 decembrie 2022
 
2. ISJ/ISMB transmit/transmite la unitatile de invatamant si la unitatile administrativ-teritoriale pe raza carora se afla unitatile de invatamant respective proiectul cifrei de scolarizare la invatamantul preuniversitar dual, avizat de CLDPS si CNDIPT, conform modelului din anexa nr. 2 la ordinul de aprobare a prezentului calendar. ISJ/ISMB transmit/transmite la unitatile de invatamant Proiectul cifrei de scolarizare la invatamantul profesional de stat, avizat de CLDPS si CNDIPT, conform anexei nr. 4 la ordin. ISJ/ISMB transmit/transmite la CNDIPT proiectul cifrei de scolarizare la invatamantul preuniversitar dual si invatamantul profesional de stat, conform anexelor nr. 2—4 la ordin.
 
*19—23 decembrie 2022
 
3. Unitatile de invatamant care au cifra de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar dual incheie contractele de parteneriat cu operatorii economici si cu unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla unitatea de invatamant si transmit la inspectoratul scolar copii ale contractelor.
 
*pana la 13 ianuarie 2023
 
4. ISJ/ISMB organizeaza sedinta a CLDPS pentru analiza si avizarea proiectului cifrei de scolarizare pentru invatamantul profesional si tehnic (invatamant postliceal, invatamant liceal filiera tehnologica, invatamant profesional de stat, invatamant preuniversitar dual, stagii de pregatire practica). La sedinta CLDPS participa reprezentantii CNDIPT, ai operatorilor economici care au solicitat scolarizare in invatamantul preuniversitar dual, ai unitatilor administrativ-teritoriale pe raza carora s-a solicitat scolarizarea in invatamantul preuniversitar dual de catre operatorii economici si directorii unitatilor de invatamant propuse sa scolarizeze in invatamantul preuniversitar dual.
NOTA:
Cifrele de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar dual avizate in sedintele CLDPS din luna decembrie sunt verificate si primesc avizul pentru includerea in proiectul planului de scolarizare doar in conditiile existentei contractelor de parteneriat incheiate intre unitatile de invatamant, operatorii economici si unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla unitatea de invatamant. Aceeasi conditionare se aplica si in ceea ce priveste existenta contractelor-cadru pentru formarea profesionala a elevilor prin invatamantul profesional de stat, incheiate conform Ordinului ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice nr. 5.033/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Cifrele de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar dual si pentru invatamantul profesional de stat avizate in sedintele CLDPS din luna decembrie nu vor fi supuse unor noi analize si avizari decat in cazuri speciale.
 
*16—19 ianuarie 2023
 
5. ISJ/ISMB aproba proiectul cifrei de scolarizare in consiliul de administratie. 
 
*pana la 19 ianuarie 2023
 
6. ISJ/ISMB transmit/transmite proiectul cifrei de scolarizare la Ministerul Educatiei si la CNDIPT. Proiectul cifrei de scolarizare transmis la CNDIPT va fi insotit de copii ale contractelor de parteneriat incheiate de unitatile de invatamant cu operatorii economici si cu unitatea administrativteritoriala pe raza careia se afla unitatea de invatamant, pentru invatamantul preuniversitar dual.
 
Proiectul cifrei de scolarizare cuprinde anexele nr. 2—4 la ordinul de aprobare a prezentului calendar, precum si anexele la planul de scolarizare referitoare la invatamantul liceal, profesional, preuniversitar dual si postliceal, conform metodologiei privind fundamentarea cifrei de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar de stat, evidenta efectivelor de anteprescolari, prescolari si elevi scolarizati in unitatile de invatamant particular, precum si emiterea avizului conform in vederea organizarii retelei unitatilor de invatamant preuniversitar pentru anul scolar 2023—2024.
 
*pana la 20 ianuarie 2023
 
7. CNDIPT transmite catre Ministerul Educatiei Situatia centralizatoare a proiectului cifrei de scolarizare pentru invatamantul profesional de stat si invatamantul preuniversitar dual, precum si Nota de informare privind avizarea de catre CLDPS si CNDIPT a cifrei de scolarizare pentru invatamantul profesional si tehnic. 
 
*27 ianuarie 2023
 

ANEXE - Cifra de scolarizare Invatamant dual si profesional de stat 2023-2024



Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ati inceput antrenamentul pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a?


Va doriti o pregatire eficienta si SUCCES deplin pentru copilul dvs. la Evaluarea Nationala?

Oferiti-i copilului dvs. suportul unei pregatiri conforme programei scolare in vigoare!

Culegerile ajuta acum elevul:

-> sa recapituleze/asimileze/lamureasca/fixeze notiunile de examen;
-> sa exerseze rezolvari similare celor de la examen;
-> sa capete incredere in fortele proprii;
-> sa atinga performante cu efect benefic pentru evolutia ulterioara.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

invatamant dualinvatamant profesional de statcalendar invatamant dual


x

Lasa un raspuns




Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//