Brosura Admitere Liceu 2022-2023. Listele cu numarul de locuri pentru fiecare specializare si Mediile de admitere in municipiul Bucuresti

de Ana Ghiarasim la 19 Mai. 2022
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brosura Admitere Liceu 2022-2023. Listele cu numarul de locuri pentru fiecare specializare si Mediile de admitere in municipiul Bucuresti19Mai.2022

Brosura de admitere la liceu 2022 a fost publicata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, cu o intarziere de mai bine de o saptamana. Absolventii de gimnaziu care isi doresc sa se inscrie in clasa a IX-a in municipiul Bucuresti pot afla din Brosura "Admitere 2022/2023" numarul de locuri disponibile pentru fiecare specializare si mediile de admitere din anul trecut.

Brosura cuprinde informatii legate de admiterea in invatamantul liceal, invatamantul profesional de stat si invatamantul dual si reprezinta un ghid util atat pentru absolventii clasei a VIII-a, cat si pentru parintii acestora in vederea orientarii scolare pentru clasa a IX-a. Brosura de admitere la liceu este publicata in fiecare judet din tara si postata pe site-urile inspectoratelor scolare.
 
 
Brosura "Admiterea 2022/2023" informeaza elevii despre rutele educationale care pot fi urmate, profilurile de pregatire, conditiile de admitere, etc.
 
Pentru a avea siguranta unei decizii bine fundamentate cu privire la viitorul educational, candidatii trebuie sa detina informatii orientative referitoare la:
 
• procedurile de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2022 - 2023 si calendarul admiterii aprobate prin OME nr. 5150/ 30.08.2021 si OME nr. 5142/30.08.2021;
• procedura de inscriere;
• reteaua unitatilor de invatamant liceal din municipiul Bucuresti ;
• planul de scolarizare aprobat pentru anul scolar 2022-2023
• filierele, profilurile si specializarile propuse de aceste unitati de invatamant liceal;
• media ultimului candidat declarat admis, in anul scolar 2022-2023, in unitatile pentru care si-au exprimat optiunea;
• calendarul inscrierii la licee;
• unitatile scolare care organizeaza clase cu predarea unei limbi moderne in regim bilingv sau clase in invatamantul vocational;

...Vedeti AICI Calendarul Admiterii la Liceu in 2022 >>  
 
Invatamantul liceal poate fi urmat pe filierele teoretica, tehnologica si vocationala. La finalizarea invatamantului liceal – filiera vocationala/ filiera tehnologica, absolventii pot obtine un atestat/certificat de competente profesionale.


Click aici pentru Brosura de Admitere la Liceu 2022 Bucuresti >>
 

Ultimele medii de admitere din 2021 la principalele licee din Bucuresti

 
Colegiul National „Sfantul Sava” – specializarea Matematica-Informatica, bilingv Engleza – media ultimului admis: 9.84
 
Colegiul National „Sfantul Sava” – Stiinte ale Naturii – media ultimului admis: 9.73 
 
Colegiul National „Sfantul Sava”  – Matematica-Informatica – media ultimului admis: 9.64 
 
Colegiul National „Sfantul Sava” – Filologie – media ultimului admis: 9.51 

Colegiul National „Gheorghe Lazar”  – Matematica-Informatica – media ultimului admis: 9.79 
 
Colegiul National „Gheorghe Lazar” – Stiinte ale Naturii – media ultimului admis: 9.72 
 
Colegiul National „Gheorghe Lazar” – Stiinte Sociale – media ultimului admis: 9.59 
 
Colegiul National „Gheorghe Lazar”  – Filologie – media ultimului admis: 9.56 
 
Colegiul National ”Spiru Haret”  – Matematica-Informatica, bilingv Engleza – media ultimului admis: 9.62 

Colegiul National "Spiru Haret" - Filologie - media ultimului admis: 9,26

Colegiul National Bilingv ”George Cosbuc” – Matematica-Informatica, bilingv Engleza  – media ultimului admis: 9.55 
 
Colegiul National Bilingv ”George Cosbuc” - Stiinte Sociale, bilingv Engleza - media ultimului admis: 9.44
 
Colegiul National Bilingv ”George Cosbuc” - Stiinte ale Naturii, bilingv Engleza - media ultimului admis: 9.47

Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” – Matematica-Informatica – bilingv germana – media ultimului admis: 9. 54 
 
Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” – Matematica-Informatica – media ultimului admis: 9.52 

Colegiul National "I.L. Caragiale" -  Matematica-Informatica, bilingv germana -  media ultimului admis: 9.14 / 9,21
 
Colegiul National "I.L. Caragiale" - Matematica-informatica, bilingv limba engleza - media ultimului admis: 9.41

Liceul Teoretic "Jean Monnet" - Matematica Informatica -  media ultimului admis: 8,70
 
Liceul Teoretic "Jean Monnet" - Stiinte ale Naturii -  media ultimului admis: 8,67
 

Cum se calculeaza MEDIA DE ADMITERE la liceu

 
Inscrierea in clasa a IX-a invatamant liceal preuniversitar de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere.

Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca media ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80% si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.
 
Calculul mediei de admitere se face astfel:
 
MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN
 
unde:
 MA = media de admitere;
 ABS =media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
 EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a.
Candidatii care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna si au sustinut Evaluarea Nationala la limba si literatura materna respectiva pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea nationala fara a lua in calcul rezultatul la proba de limba si literatura materna. In acest sens, parintii sau reprezentantii legali ai acestor candidati completeaza o declaratie, semnata de parinte sau reprezentant legal si de candidat, care insoteste fisa de inscriere in vederea repartizarii computerizate.

Acesti candidati, care au optat pentru stabilirea mediei la evaluarea nationala fara a lua in calcul rezultatul la proba de limba si literatura materna, nu pot fi inscrisi in invatamantul liceal sau profesional in clase cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Precizari importante despre media de admitere la liceu
 
➢ Media generala la Evaluarea Nationala se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la probele incluse in Evaluarea Nationala.
 
➢ Media generala la Evaluarea Nationala va fi calculata, indiferent daca una sau mai multe din notele obtinute la Evaluarea Nationala sunt inferioare notei cinci.
 
➢ Media de admitere se calculeaza, indiferent daca media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a este inferioara notei cinci.
 
➢ Media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a si media de admitere se calculeaza cu doua zecimale, fara rotunjire.
 
➢ Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba materna. Pentru clasele unde se sustin probe de aptitudini, admiterea se face in conformitate cu prevederile metodologiei, conform OMEN nr. 4432/29.08.2014.
 
➢ Inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/clase pentru care se sustin probe de aptitudini), se face prin repartizare computerizata (o etapa), in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.
 
➢ In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii:
a) media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a;
b) media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
c) nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale;
d) nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale;
e) nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, sustinuta conform prevederilor Art. 10 din anexa 1 la OMECTS nr. 4802/31.08.2010, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.
 
➢ In cazul in care, la o unitate de invatamant, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara care au mediile de admitere si toate mediile mentionate mai sus egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata.
 
➢ Pentru liceul teoretic si vocational, repartizarea candidatilor se efectueaza pe filiere, profiluri si specializari, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere/mediilor finale de admitere si in functie de optiuni.
 
➢ In cazul filierei tehnologice, repartizarea candidatilor se face pe domenii, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiuni. Repartizarea pe calificari profesionale se va face in urmatorii ani de studiu, potrivit structurii curriculare aprobate si conform reglementarilor in vigoare. Unitatea de invatamant si inspectoratul scolar au obligatia de a afisa oferta de scolarizare/oferta de formare profesionala concretizata in profiluri, domenii si calificari profesionale.
 
➢ Pentru liceele din filiera vocationala - profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic - precum si pentru liceul Waldorf, specializarea filologie, se vor organiza, inainte de inceperea repartizarii computerizate, probe de aptitudini, conform Anexei nr. 3 la OME nr. 5150/ 30.08.2022.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Antrenament pentru Evaluare Nationala - 12 instrumente de pregatire


Cauti cea mai buna metoda de pregatire a copilului dvs. pentru Evaluarea Nationala?

Solutia: culegeri cu exercitii rezolvate!


Acestea si-au dovedit deja eficienta in anii trecuti si care au intrunit aprecierile unanime atat ale elevilor, cat si ale parintilor si profesorilor. Ele contin sute de exercitii pentru toate nivelurile si permit fixarea impecabila a informatiei la materiile de baza: limba romana si matematica.

Culegerile reprezinta solutia sigura pentru un succes spectaculos al copilului tau. Vei fi mandru, ca parinte, de realizarile si de potentialul lui!


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

brosura admitere liceu 2022admitere liceu 2022brosura admiterelicee bucuresti brosura admitere liceu 2022-2023


x

Lasa un raspuns
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau

04Iun.2022

Corina Dumitrescu 04 Iun. 2022 18:42:29

Brosura pentru Bucuresti nu exista. Se deschide pagina cu not found din orice loc o accesezi. Cand va aparea? Sau cand se va rezolva problema?
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//