Atestat de competenta lingvistica pentru absolventii de liceu intensiv/bilingv: Inscrierile se fac in perioada 8-10 mai 2024, anunta ISMB

De Portal Invatamant
la 05 Apr. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atestat de competenta lingvistica pentru absolventii de liceu intensiv/bilingv: Inscrierile se fac in perioada 8-10 mai 2024, anunta ISMB05Apr.2024

Elevii de la clasele de bilingv/intensiv, care au nevoie de atestat de competenta lingvistica la finalul clasei a XII-a, se pot inscrie pentru obtinerea certificatului in perioada 8-10 mai 2024, potrivit unei note informative transmise de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Obtinerea atestatului de competenta lingvistica de catre elevii claselor a XII-a cu studiu intensiv si bilingv al unei limbi moderne, precum si a atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar de catre absolventii claselor cu profil pedagogic, specializarea invatator-educatoare, se face respectand prevederile O.M.E.C. Nr. 5460/31.08.2020 si ale Adresei ME. Nr. 27345 /06.04.2022.


Atestat de compententa lingvistica 2024

 
Iata in ce consta nota informativa a ISMB catre unitatile de invatamant de stat si particulare din Bucuresti care au clase a XIl-a cu studiu intensiv si bilingv al unei limbi moderne/ cu predare in limbile minoritatilor/ cu profil pedagogic, specializarea invatator-educatoare:
 
In anul scolar 2023-2024, examenul pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica pentru absolventii claselor cu studiu intensiv si bilingv al unei limbi moderne si pentru absolventii claselor cu predare in limbile minoritatilor, precum si a atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar de catre absolventii claselor cu profil pedagogic, specializarea invatator-educatoare, se organizeaza si se desfasoara conform prevederilor Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica pentru absolventii claselor cu studiu intensiv si bilingv al unei limbi moderne si pentru absolventii claselor cu predare in limbile minoritatilor, precum si a atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar de catre absolventii claselor cu profil pedagogic, specializarea invatator-educatoare, aprobate prin O.M.E.C. Nr. 5460/31.08.2020, si ale Adresei ME. Nr. 27345 /06.04.2022, care cuprinde precizari referitoare la organizarea si desfasurarea examenului pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica/pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar. 
 
In organizarea si desfasurarea examenului pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica/pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar se vor lua in considerare urmatoarele repere:
 
1. Constituirea, prin decizie interna, a comisiei pentru organizarea si desfasurarea probelor din cadrul examenului pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica/atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar, conform prevederilor Art. 6, alin. (1) din metodologie.
Perioada: Aprilie 2024
 
2. Organizarea subcomisiilor pentru examinareacandidatilor si evaluarea si notarea proiectelor acestora, conform prevederilor Art. 6, alin. (2), litera e) din metodalogie.
Perioada: Aprilie 2024
 
3. Elaborarea procedurii de organizare si desfasurare a probelor din cadrul examenului pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica pentru absolventii claselor cu studiu intensiv si bilingv al unei limbi moderne si pentru cei ai claselor cu predare in limbile minoritatilor, precum si a atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar de catre absolventii claselor cu profil pedagogic, specializarea invatator-educatoare, conform prevederilor Art. 6, alin. (3) din metodologie.
Perioada: Aprilie 2024
 
4. Stabilirea graficului de desfasurare a probelor prevazute la Art. 8 din metodologie, asa cum organizarea si stipuleaza Art. 6, alin. (2), litera b) din metodologie.
Perioada: Aprilie 2024
 
5. Elaborarea subiectelor si baremelor de evaluare si notare aferente pentru proba scrisa sustinuta candidatii provenind de la clasele cu profil pedagogic, conform prevederilor Art. 8, alin. (2), litera c) din metadologie.
Perioada: Aprilie 2024
 
6. Inscrierea candidatilor si depunerea lucrarilor (proiect pe o tema de cultura si civilizatie/proiect didactic) pentru obtinerea atestatului la secretariatul unitatii de invatamant la care elevul este inscris sau pe care l-a absolvit (in cazul candidatilor din seriile anterioare), conform prevederilor Art. 4 si Art. 7 din metodologie.
Perioada: 8-10 mai 2024
 
7. Centralizarea si gestionarea proiectelor depuse la secretariatul unitatii de invatamant de catre elevii care se inscriu pentru sustinerea probelor pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica/atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar, conform prevederilor Art. 6, alin. (2), litera c) din metodologie 
Perioada: 8-10 mai 2024
 
8. Desfasurarea examenului pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica pentru elevii claselor cu studiu intensiv si bilingv al unei limbi moderne si pentru cei ai claselor cu predare in limbile minoritatilor, precum si a atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar de catre absolventii claselor cu profil pedagogic, specializarea invatator - educatoare, proveniti din invatamantul liceal de stat si particular, in unitatile de invatamant stabilite conform Art. 4 din metodologie, conform prevederilor Art. 8 din metodologie.
Perioada: 13-31 mai 2024
 
9. Evaluarea candidatilor, conform prevederilor Art. 9, 10, 11 si 12 din metodologie, pe baza criteriilor de evaluare prezentate in Anexa 2 la metodologie.
Perioada: 13-31 mai 2024
 
10. Stocarea/arhivarea datelor personale ale elevilor pe perioada evaluarii portofoliilor si, ulterior, conform prevederilor legale in vigoare, asa cum stipuleaza Art. 6, alin. (2), litera g) din metodologie.
Perioada: 13-31 mai 2024
 
11. Afisarea rezultatelor probelor, conform prevederilor Art. 6, alin. (2), litera f) din metodologie.
Perioada: La finalizarea etapei de examinare/evaluare
 
12. Arhivarea documentelor aferente sustinerii probelor pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica/atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar, conform prevederilor legale in vigoare, asa cum stipuleaza Art. 15 din metodologie. 
Perioada: ulterior incheierii probelor.
 
13. Eliberarea atestatului de competenta  lingvistica/atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din invatamantul prescolar si primar, de secretariatul unitatii de invatamant liceal in care au fost sustinute probele, conform prevederilor Art. 3,13 si 14 din metodologie.
 
Referitor la candidatii din invatamantul particular, acestia sustin probele pentru obtinerea atestatului de competenta lingvistica intr-un centru de examen organizat astfel:
a)pentru unitatile de invatamant acreditate, in unitatea respectiva;
b)pentru unitatile de invatamant autorizate, infiintate conform legii, intr-un centru de examen apartinand invatamantului de stat, stabilit de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, in baza solicitarii unitatii de invatamant, adresate ISMB in perioada 08-19 aprilie 2024. 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Pregatire pentru Evaluare Nationala - noile Teste la Romana si Matematica


Cauti cea mai buna metoda de pregatire a copilului dvs. pentru Evaluarea Nationala?

Solutia: noile Culegeri cu exercitii rezolvate!


Sute de exercitii pentru toate nivelurile si permit fixarea impecabila a informatiei la materiile de baza: Limba Romana si Matematica.

Culegerile reprezinta solutia sigura pentru un succes spectaculos al copilului tau. Vei fi mandru, ca parinte, de realizarile si de potentialul lui!


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

atestat de competenta lingvisticaclase bilingv/intensivexamen competenta lingvistica


x

Lasa un raspuns




Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//