In plus, o limba straina ii va ajuta pe copii sa se angajeze mult mai usor, sa avanseze si sa cunoasca mai multe persoane din diferite tari.
Studiul limbilor straine a inceput in Europa sa se faca de la varste tot mai mici, precum 6-9 ani. Potrivit unui raport al Comisiei Europene, engleza este de departe cea mai predata limba straina in aproape toate tarile europene, urmata de franceza, spaniola, germana si rusa.
Mai mult, unele tari au inclus limbile straine in programa prescolara.
"Invatarea limbilor faciliteaza comunicarea intre tari si popoare si incurajeaza mobilitatea transfrontaliera si integrarea migrantilor. Ma bucur sa constat ca pana si cei mai tineri dintre cetatenii nostri au parte de bucuria de a descoperi limbile straine.
Ii incurajez, de asemenea, pe cei interesati sa nu se limiteze la cele mai vorbite limbi straine, pentru a putea aprecia cu adevarat incredibila diversitate lingvistica a Europei", a declarat Androulla Vassiliou, comisarul pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret.
Mai mult, cercetarile oamenilor de stiinta arata ca invatarea unei limbi strain ajuta la imbunatatirea performantelor matematice, la dezvoltarea capacitatilor cognitive, la cresterea IQ-ului si la dobandirea intelepciunii.
Pe termen lung, cei care stapanesc o limba straina vor obtine puncte in plus pe CV, vor avea o functie de nivel inalt si isi pot extinde aria de interes.