Sporuri mai mari pentru profesori valabile de la 1 ianuarie 2017

de Portal Invatamant la 13 Ian. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sporuri mai mari pentru profesori valabile de la 1 ianuarie 201713Ian.2017

Nu uitati ca de la 1 ianuarie 2017 a intrat in vigoare Legea nr. 250/2016, lege care aproba si modifica o serie de sporuri si modificari salariale acordate personalului din invatamant.

Practic, Legea nr. 250/2016 aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/2016, actul din urma introducand in vara unele majorari salariale in domeniile educatiei si sanatatii.
 
Iata ce spune Legea 250/2016: 
 
Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20 din 8 iunie 2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal- bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 434 din 9 iunie 2016, cu modificarile si completarile ulterioare, cu urmatoarele modificari si completari:
 
...
 
2. La articolul I punctul 1, alineatul (2) al articolului 31 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"
(2) Pentru personalul didactic si didactic auxiliar din invatamant si bibliotecile centrale universitare, nivelul salariului de baza similar in plata sau al salariului de baza maxim se stabileste pe functiile didactice, gradele didactice, transele de vechime in invatamant si gradatiile corespunzatoare vechimii in munca, respectiv pe gradul/treapta profesionala si gradatia corespunzatoare vechimii in munca pentru personalul didactic auxiliar din institutia respectiva, cu toate elementele care fac parte din salariul de baza, altele decat compensatiile tranzitorii."
 
3. La articolul I punctul 1, alineatul (1) al articolului 32 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"
Art. 32.
(1) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin. (1), incepand cu luna decembrie 2016, salariile de baza ale personalului prevazut la cap. I pct. 1, 2 si 3 din anexa nr. III - Familia ocupationala de functii bugetare «Sanatate» la Legea- cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc potrivit anexei nr. 1."
 
4. La articolul I punctul 1, dupa alineatul (62) al articolului 32 se introduce un nou alineat, alineatul (63), cu urmatorul cuprins:
 
"
(63) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin. (2), incepand cu luna decembrie 2016, sporurile si alte drepturi salariale specifice activitatii se vor calcula prin raportare la salariul de baza, potrivit prezentei ordonante de urgenta, cu exceptia categoriilor de personal prevazute la alin. (62)."
 
5. La articolul I punctul 1, partea introductiva a alineatului (4) al articolului 33 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"
(4) Pentru personalul didactic de predare, de predare si cercetare din universitati, de conducere, indrumare si control, la salariul de baza stabilit potrivit anexei nr. 2 se acorda urmatoarele sporuri si indemnizatii, daca sunt indeplinite conditiile de acordare prevazute de lege, astfel:".
 
6. La articolul I punctul 1, dupa litera d) a alineatului (4) al articolului 33 se introduc cinci noi litere, literele e)-i), cu urmatorul cuprins:
 
"
e) spor de 10-25% din salariul de baza, proportional cu timpul efectiv lucrat si calculat in functie de numarul elevilor sau al studentilor practicanti, pentru personalul didactic desemnat sa conduca si sa realizeze practica pedagogica pentru pregatirea educatoarelor si a invatatorilor, institutorilor si profesorilor, potrivit regulamentului de practica pedagogica aprobat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice;
 
f) spor de 7%, 10% si 15% din salariul de baza pentru personalul didactic care asigura predarea simultana la 2, 3, respectiv 4 clase de elevi, stabilit dupa cum urmeaza: pentru doua clase de elevi - 7%; pentru 3 clase de elevi - 10%; pentru 4 clase de elevi - 15%.
 
g) indemnizatie de pana la 20% din salariul de baza pentru personalul didactic calificat si personalul didactic de conducere care isi desfasoara activitatea in localitati izolate, stabilita in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 1.613/2009 privind aprobarea diferentierii pe zone geografice si localitati a indemnizatiei ce se acorda personalului didactic calificat de predare;
 
h) spor de 15% din salariul de baza, pentru personalul didactic care desfasoara activitate de predare - invatare - evaluare in sistemul penitenciar;
 
i) spor de pana la 15% din salariul de baza, in raport cu conditiile in care se desfasoara activitatea, conditii periculoase sau vatamatoare, corespunzator timpului lucrat la locurile de munca respective, cu respectarea prevederilor legale in vigoare."
 
7. La articolul I punctul 1, partea introductiva a alineatului (5) al articolului 33 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"
(5) Pentru personalul didactic auxiliar din invatamant si din cadrul bibliotecilor centrale universitare si pentru personalul medical si auxiliar sanitar angajat in invatamantul special, special integrat sau in invatamantul superior/universitar care nu se regaseste in anexa nr. 2, la salariul de baza stabilit potrivit anexei nr. 2 sau, dupa caz, potrivit anexei nr. 1 lit. a.4, b.4 si c.4 se acorda urmatoarele sporuri si indemnizatii, daca sunt indeplinite conditiile de acordare prevazute de lege, astfel:".
 
8. La articolul I punctul 1, alineatul (7) al articolului 33 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"
(7) Cuantumul brut al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare, altele decat cele prevazute la alin. (4) si (5), aferente personalului didactic de predare si cercetare si didactic auxiliar din institutiile de invatamant si bibliotecile centrale universitare, cum ar fi spor practica pedagogica, spor predare simultana si indemnizatie zone izolate, stabilit in conformitate cu prevederile Legii nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, cu modificarile ulterioare, se mentine la acelasi nivel pentru aceeasi functie, grad didactic, transa de vechime in invatamant si gradatie corespunzatoare vechimii in munca pentru personalul didactic din invatamant, respectiv grad/treapta si gradatie corespunzatoare vechimii in munca pentru personalul didactic auxiliar, cu cel ce se acorda pentru anul scolar 2015-2016."
 
9. La articolul I punctul 1, alineatele (11) si (12) ale articolului 33 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
 
"
(11) Pentru personalul nou-incadrat, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie sau autoritate publica, unitate de invatamant, dupa caz, inclusiv pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte profesionale, unde nu exista functie similara in plata, cuantumul brut al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare, altele decat cele prevazute la alin. (4) si (5) aferente personalului didactic de predare si cercetare si didactic auxiliar din institutiile de invatamant si bibliotecile centrale universitare, se stabileste la nivelul cuantumului calculat conform prevederilor art. 4 alin. (5), in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
 
(12) Personalul didactic de predare, de predare si cercetare din universitati, de conducere, precum si cel de indrumare si control poate fi salarizat si in regim de cumul sau plata cu ora."
 
10. La articolul I punctul 1, dupa alineatul 2 al articolului 34 se introduc doua noi alineate, alineatele (3) si (4), cu urmatorul cuprins:
 
"
(3) Incepand cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de baza ale personalului din invatamant, aferente lunii decembrie 2016, care se regasesc in anexa nr. 21 la prezenta ordonanta de urgenta, se majoreaza in medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si aprobate prin hotarare a Guvernului.
 
 
(4) Prevederile alin. (1) se aplica in mod corespunzator si personalului nedidactic din cadrul inspectoratelor scolare."
 
11. La articolul I punctul 1, articolul 35 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"
Art. 35.
In aplicarea art. 31 alin. (2), (3) si (8), art. 33 si 34, pentru personalul didactic de predare si cercetare si didactic auxiliar din institutiile de invatamant si bibliotecile centrale universitare, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice va elabora, in termen de 60 de zile de la publicarea prezentei ordonante de urgenta, norme metodologice care vor fi aprobate prin hotarare a Guvernului."
 
Nota: Legea integrala, impreuna cu anexele aferente, o puteti consulta AICI

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce MODIFICARI apar in programa scolara pentru clasele V-VIII?


Clasele V-VIII din viata copilului necesita un efort de adaptare si de invatare constanta.

Programa scolara este destul de greoaie. Nu pierdeti din vedere:
  • Rezumatele textelor studiate
  • Teste rezolvate de matematica
  • Gramatica - Fise de lucru rezolvate

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

sporuri profesori 2017 sporuri invatamant


x

Lasa un raspuns
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitPregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x