Educatie Financiara si Educatie Juridica
Mai exact, proiectul legislativ modifica Legea Educatiei in ceea ce priveste curriculumul pentru invatamantul primar si gimnazial.
Materia "Educatie Antreprenoriala" devine "Educatie Antreprenoriala si Financiara"
Daca proiectul de lege va fi promulgat de presedinte si publicat in Monitorul Oficial, modificarea va avea loc in scoli din anul scolar 2022-2023.
Un singur proiect de lege, doua materii noi
In plus, senatorii au modificat proiectul de lege si au adaugat programe de educatie juridica.
"Nu este suficient ca tinerii sa dobandeasca competente antreprenoriale, sa stie cum sa administreze o afacere din punct de vedere financiar, ci este nevoie sa inteleaga si sa integreze şi comportamente responsabile din punct de vedere juridic", au motivat acestia.
"Initiativa legislativa are drept scop introducerea educatiei financiare in invatamantul preuniversitar, alaturi de educatia antreprenoriala. Introducerea educatiei antreprenoriale in scoli reprezinta un aspect de natura a incuraja spiritul antreprenorial de la varste cat mai fragede.
Stimularea educatiei antreprenoriale este o prioritate peste tot in lume, iar Romania se aliniaza astfel trendului global. Totusi, trebuie sa recunoastem ca nu toti absolventii vor deveni antreprenori, insa toti vor avea nevoie de cunostinte de baza cu privire la gestionarea unui buget propriu", subliniaza initiatorii proiectului.
Ca sa inceapa sa se aplice, proiectul legislativ trebuie sa fie promulgat de presedintele tarii si sa fie publicat in Monitorul Oficial.