Proba sportiva de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne va fi modificata, dar schimbari vor fi si in ceea ce priveste ocuparea posturilor vacante sau pregatirea tactica a angajatilor.
Elementele de noutate pentru traseul aplicativ destinat admiterii la armele politie, jandarmerie si politie de frontiera, sunt "adaugarea unui obstacol, fata de cele 11 existente in prezent, si cresterea timpului maxim pentru parcurgerea traseului de la doua minute si douazeci si cinci de secunde la trei minute si douazeci de secunde".
"Precizam ca pentru concursul de admitere la Academia de Politie 'A.I. Cuza', organizat in acest an, nu se vor aplica noile modificari ale traseului practic-aplicativ", spun reprezentantii MAI prin intermediul unui comunicat de presa.
Atentie! Noile modificari care vizeaza proba sportiva de admitere in institutiile de invatamant ale MAI vor fi valabile incepand cu valabile incepand cu data de 01.01.2020.
In sensul familiarizarii potentialilor candidati cu modificarile aduse traseului aplicativ care reprezinta proba sportiva la examenele de admitere in institutiile de invatamant ale MAI sau la celelalte concursuri care presupun si proba fizica, pe pagina de Facebook si pe site-ul oficial al MAI a fost postat un clip video in care sunt prezentate modificarile aduse traseului aplicativ.
Puteti urmari mai jos videoclipul referitor la proba fizica de la Admitere MAI 2020:
"Clipul video prezinta obstacolele care trebuie depasite de candidat, modul corect de executare, precum si situatiile in care un candidat este penalizat sau eliminat din concurs, aplicabile politistilor, politistilor de frontiera si jandarmilor", se precizeaza in comunicat.
In ceea ce priveste traseul aplicativ pentru candidatii care doresc sa se incadreze in structuri ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, timpul de parcurgere a traseului pentru ca un candidat sa fie admis a fost stabilit la doua minute si cincisprezece secunde, fata de un minut si cinci secunde in prezent. De asemenea, traseul va avea 9 obstacole.
Reprezentantii MAI au mentionat ca si organizarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante din structurile MAI a suferit modificari.
"A fost introdusa posibilitatea suspendarii concursului, respectiv a amanarii emiterii actului administrativ, in cazul semnalarii unor aspecte de nelegalitate. Suspendarea si amanarea se pot dispune pana la solutionarea sesizarii, dar pentru o perioada de cel mult 5
zile lucratoare”, mentioneaza reprezentantii.
Noul cadru normativ prevede si faptul ca se vor organiza programe de pregatire tactica a personalului MAI, "pe baza procedurilor comune de interventie profesionala aprobate de inspectorii generali ai Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si Inspectoratului General pentru Imigrari.
Programele de pregatire urmaresc dezvoltarea si mentinerea deprinderilor tactice de baza ale personalului operativ si imbunatatirea capacitatii de reactie imediata a personalului care lucreaza nemijlocit cu publicul".