Maine incepe "Ziua Portilor Deschise" pentru inscrierea la clasa pregatitoare 2019

De Laura Galescu
la 25 Feb. 2019
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Maine incepe "Ziua Portilor Deschise" pentru inscrierea la clasa pregatitoare 201925Feb.2019

Ziua Portilor Deschise 2019 are loc in fiecare scoala in perioada 26 februarie - 9 martie 2019. Mai exact, se organizeaza o zi in care parintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant implicat in aceasta activitate.

Toate unitatile de invatamant in care se va desfasura activitatea clasei pregatitoare in anul scolar 2019-2020, organizeaza Ziua a portilor deschise 2019, in perioada prevazuta de calendarul inscrierii, zi in care parintii/ tutorii legal instituiti/ reprezentantii legali, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant implicat in aceasta activitate.
 
Toate scolile au obligatia de a oferi informatii referitoare la procedura de inscriere a copiilor in invatamantul primar indiferent daca parintii fac parte sau nu din circumscriptia respectiva. 
 
Ce trebuie sa stie parintii despre inscrierea in invatamantul primar
 
Conditii pentru inscrierea in clasa pregatitoare 2019:
 
  • Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2019, inclusiv.
  • La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.
  • Orice alta situatie va fi rezolvata de catre inspectoratele scolare, in interesul educational al elevului si in conformitate cu cadrul legal.

Detalii despre evaluarea psihosomatica a copiilor:

  • Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor se efectueaza sub coordonarea Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala/Centrului Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE/CMBRAE).
  • Evaluarea se face atat la sediul CJRAE/CMBRAE, cat si in diferite centre din judet/municipiul Bucuresti, cu prioritate in gradinite.
  • Evaluarea se efectueaza in perioada 26 februarie - 20 martie 2019.
  • Evaluarea se realizeaza de catre personalul de specialitate al CJRAE/CMBRAE, personal de specialitate din alte institutii/unitati, precum si de medici scolari sau medici de familie, acolo unde este necesar.

La ce scoala pot fi inscrisi copiii?
 
Parintele poate opta:
 
1. pentru inscrierea la scoala de circumscriptie: in aceasta situatie, copilul este automat inscris.
2. pentru o unitate de invatamant, alta decat scoala de circumscriptie: in aceasta situatie, copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale si, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.
 
NOTA: parintele poate solicita, prin bifarea in cererea-tip de inscriere, ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care parintele a facut optiunea, din lipsa de locuri libere
 
Unde au loc inscrierile?
 
  • La unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului.
  • Cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului.
  • Cererile-tip de inscriere pot fi completate si online (procedura va fi disponibila incepand cu data de 4 martie), dar dupa completarea acestora, parintii trebuie sa mearga la unitatea de invatamant in care doresc inscrierea copilului pentru validarea cererii.

Care sunt actele necesare pentru inscriere?
 
  • Cerere-tip de inscriere (disponibila incepand din 4 martie)
  • Copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal; parintii divortati depun la inscriere si hotararea judecatoreasca definitiva din care rezulta modul in care se exercita autoritatea parinteasca si unde a fost stabilita locuinta minorului
  • Copie si original al certificatului de nastere al copilului
  • Copie a documentului care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare (acolo unde este cazul).
  • Alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul).

Calendarul de completare si depunere a cererilor
 
Completarea si depunerea cererilor va avea loc in doua etape. La etapa a doua participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant dupa prima etapa.
 
A. Prima etapa: 4 - 22 martie
 
- de luni pana vineri, intre orele 8:00 - 18:00
- parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant.
29 martie: afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa prima etapa
 
B. A doua etapa: 2 - 8 aprilie
 
Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa.
 
Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere.
 
11 aprilie: afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa a doua etapa
 
 
Criterii de departajare aplicate de scoli
 
I. Criterii generale:
 
a) existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului;
b) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti. Situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti;
c) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte;
d) existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva.
 
II. Criterii specifice:
 
Sunt aplicate dupa criteriile generale si numai daca acestea nu reusesc sa faca departajarea intre copii, cu exceptia situatiilor prevazute de Metodologie.
 
Sunt elaborate de catre fiecare unitate de invatamant in parte, dar sunt aplicate pe baza unor documente doveditoare, prezentate de catre parinti/tutori legali si nu pot fi discriminatorii, respectiv trebuie sa tina cont de faptul ca toti copiii au drepturi egale, indiferent de conditia sociala, financiara, indiferent de nationalitate, rasa, religie, confesiune, sex etc.

Informatii suplimentare pentru parinti
 
1. Internet: inspectoratele scolare generale vor crea, pe prima pagina a site-urilor lor, o sectiune numita inscrierea in invatamantul primar 2019.
2. Direct de la scoli, cu ocazia Zilelor portilor deschise. Fiecare unitate de invatamant in care se organizeaza clasa pregatitoare are obligatia sa organizeze acest eveniment public in intervalul 26 februarie - 9 martie. Parintii si copiii vor putea vizita spatiile si vor putea discuta cu cadrele didactice.
3. De la unitatile de invatamant prescolar, in cadrul intalnirilor pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2019 - 2020, in invatamantul primar.
 
Activitati la clasa pregatitoare
 
Copiii isi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor si a literelor, vor invata sa observe mediul inconjurator si sa interactioneze cu ceilalti copii, prin jocuri didactice, activitati in echipa, activitati de descoperire, prin desen sau muzica.
 
Clasa pregatitoare este un timp de acomodare a copilului cu viata scolii, care sa-i permita o buna adaptare la programul si cerintele specifice acestui mediu.
 
in clasa pregatitoare, copilul este incurajat sa capete incredere in fortele proprii, sa-si sporeasca stima de sine, initiativa si dorinta de reusita.
 
Exersarea deprinderilor si capacitatilor motrice este o tinta importanta, prin participarea copiilor la activitati de dezvoltare motrica, dar si la alte activitati de miscare in asociere cu muzica (prin intermediul Educatiei fizice si a disciplinei Muzica si miscare).
 
Inscrierea in invatamantul primar privat:
 
Inscrierea se face in prima etapa (4 - 22 martie).
 
Inscrierea se face direct la unitatea de invatamant sau pe formularul online, daca unitatea de Invatamant autorizata/acreditata si-a introdus toate datele in aplicatia informatica pentru inscrierea in clasa pregatitoare, la fel ca unitatile de invatamant de stat. Daca nu, inscrierea se face doar la unitatea de invatamant. in cazul inscrierii online, validarea inscrierii se face la sediul unitatii de invatamant dorite.
 
Atentie! Completarea cererii de inscriere online nu garanteaza inscrierea copilului dumneavoastra in unitatea de invatamant si nu elimina obligativitatea de a va prezenta la unitatea de invatamant unde doriti inscrierea cu dosarul complet al copilului, in vederea validarii acesteia. Acest formular va permite doar sa va prezentati la secretariatul scolii cu datele copilului pre-completate, scurtand timpul de asteptare al dvs si al celorlalti parinti.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Pregatire pentru EVALUAREA NATIONALA - simplu si rapid


NOU: Academia.ro – platforma digitala interactiva pentru pregatirea personalizata in vederea succesului copilului la examenul de Evaluare Nationala.

 Site-ul contine 3 sectiuni cu Teste de Antrenament pentru:

 ->  Limba si Literatura romana (25 de teste, 450 de subiecte rezolvate si explicate)

 ->  Matematica (25 de teste, 300 de exercitii rezolvate si explicate)
 ->  Limba Engleza (30 de teste, 600 de subiecte rezolvate si explicate)

...Vezi AICI toate Testele <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

inscriere clasa pregatitoare 2019 2020inscriere clasa pregatitoare 2019inscriere clasa 0 2019acte necesare inscriere la scoalacalendar inscriere clasa pregatitoare 2019 2020


x

Lasa un raspuns




Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//