ÓĘ∂

Inscrierea la Clasa Pregatitoare in anul scolar 2021-2022 incepe in 15 martie. Calendarul si actele necesare

De Laura Galescu
la 16 Feb. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inscrierea la Clasa Pregatitoare in anul scolar 2021-2022 incepe in 15 martie. Calendarul si actele necesare16Feb.2021

Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica calendarul inscrierii copiilor la clasa pregatitoare, pentru anul scolar 2021-2022. Potrivit acestuia, inscrierile incep pe data de 15 martie.

Calendar inscriere la clasa pregatitoare 2021 - 2022:

 
10 martie 2021:    Afisarea circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar. Afisarea, la sediul fiecarei unitati de invatamant si pe site-ul acesteia, daca exista, sau pe site-ul inspectoratului scolar, pentru unitatile de invatamant care nu au site propriu, a informatiilor care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare din cadrul unitatii, cum ar fi: posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala, posibilitatea organizarii programului scoala dupa scoala, fotografii ale spatiului in care se desfasoara activitatea la clasa pregatitoare.
 
11 martie 2021:    Postarea pe site-ul CJRAE/CMBRAE a modelului de cerere – tip pentru evaluarea copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, care nu au fost evaluati pana la data instituirii starii de urgenta si care:
- nu au frecventat gradinita;
- s-au intors din strainatate;
 
Afisarea programului de evaluare a copiilor la avizierul si pe site-ul CJRAE/CMBRAE; Postarea pe site-ul inspectoratelor scolare, respectiv al
unitatilor de invatamant cu nivel prescolar/primar a modelului de cerere-tip (Anexa 3) pentru evaluarea copiilor care au frecventat gradinita si care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, si care nu au fost evaluati.
 
12 martie 2021:    Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant/ pe site-ul acestora, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant, in urma consultarii cadrelor didactice si a partenerilor sociali – sindicate, consiliu
reprezentativ al parintilor - avizate, din punctul de vedere al legalitatii, de catre consilierul juridic si aprobate in consiliul de administratie al unitatii de invatamant.
 
Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant/ pe site-ul acestora, a listei documentelor care sa dovedeasca indeplinirea criteriilor specifice de departajare si a procedurii privind constituirea formatiunilor de elevi.
 
15 martie – 16 aprilie 2021: Evaluarea dezvoltarii copiilor care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 si eliberarea recomandarii pentru inscrierea in invatamantul primar.
 
Pentru copiii care au frecventat gradinita:
 
  •  inregistrarea cererilor transmise/depuse la unitatile de invatamant cu nivel prescolar pentru obtinerea recomandarii de inscriere in clasa pregatitoare;
  •  Eliberarea/transmiterea de catre unitatea de invatamant cu nivel prescolar a recomandarii de inscriere in clasa pregatitoare sau in grupa mare, dupa caz.
 
Pentru copiii care NU au frecventat gradinita sau au revenit din strainatate:
 
  •  Inregistrarea de catre CJRAE/CMBRAE a cererilor de evaluare, depuse/transmise de parinti pentru copiii care indeplinesc criteriile prevazute la Art. 7 alin. (1);
  •  Planificarea de catre CJRAE/CMBRAE a organizarii evaluarii; afisarea si comunicarea programarii pentru participarea la evaluare;
  •  Desfasurarea evaluarii copiilor de catre CJRAE/CMBRAE;
  •  Eliberarea/transmiterea de catre CJRAE/CMBRAE a recomandarii de inscriere in clasa pregatitoare sau in grupa mare, dupa caz.
 
20 aprilie 2021:    Transmiterea proceselor-verbale care cuprind listele cu numele copiilor si rezultatele evaluarii, respectiv recomandarea de inscriere in clasa pregatitoare sau in grupa mare, dupa caz, de la unitatile de invatamant prescolar sau CJRAE/CMBRAE, catre comisiile judetene/Comisia Municipiului Bucuresti.
 
15 martie – 29 aprilie 2021:    Completarea cererilor-tip de inscriere de catre parinti/ tutori legali instituiti/ reprezentanti legali, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor; Depunerea/transmiterea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, inclusiv a recomandarii de inscriere in clasa pregatitoare, dupa caz, respectiv a declaratiei pe proprie raspundere si a documentelor necesare in copie simpla; Validarea fiselor de inscriere generate de aplicatia informatica.
 
10 – 11 mai 2021:    Procesarea de catre Comisia nationala a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea copiilor la scoala de circumscriptie.
 
11 – 18 mai 2021:    Procesarea la nivelul unitatilor de invatamant, pe baza informatiilor din cererile-tip de inscriere si din documentele depuse/transmise de parinti/ tutori legal instituiti/reprezentanti legali, a cererilor prin care se solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de inscriere din unitatile de invatamant, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare si validarea de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant a listei candidatilor admisi in aceasta faza; Marcarea, in aplicatia informatica, a cererilor – tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta faza.
 
19 mai 2021:    Procesarea de catre Comisia nationala a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.
 
20 mai 2021:    Afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere.
 
21 mai 2021:    Comunicarea, prin afisare la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul scolar;
 
Informarea Ministerului Educatiei si Cercetarii de catre comisia judeteana/a municipiului Bucuresti, cu privire la procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, in etapa a doua. Procedurile vor viza modalitati de comunicare si transfer de documente on-line, dupa caz.
 
24 mai – 31 mai 2021:    Depunerea/transmiterea cererii-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa; Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.
 
1 iunie - 2 iunie 2021:    Procesarea la nivelul unitatilor de invatamant a cererilor-tip de inscriere depuse de parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile; Completarea in aplicatia informatica a datelor din cererile-tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta etapa.
 
3 iunie 2021:    Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.
 
1 septembrie – 10 septembrie 2021:    Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor/ tutorilor legal instituiti/ reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant. Solutionarea de catre inspectoratul scolar a oricarei alte situatii referitoare la inscrierea in invatamantul primar, avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului.
 
 

Acte necesare pentru inscriere copiilor la clasa pregatitoare 2021 - 2022:

 
- Actul de identitate al parintelui care face inscrierea - fotocopie si original
- Certificatul de nastere al copilului - fotocopie si original
- O copie a recomandarii de inscriere in clasa pregatitoare, in cazul in care copilul implineste varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 inclusiv.
 
Daca inscrierea se face la alta scoala decat scoala de circumscriptie este nevoie si de:
 
- copie dupa documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare.

Anul acesta NU mai este nevoie de evaluarea psihosomatica pentru copiii care au mers la gradinita.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Pregatire pentru Evaluare Nationala - noile Teste la Romana si Matematica


Cauti cea mai buna metoda de pregatire a copilului dvs. pentru Evaluarea Nationala?

Solutia: noile Culegeri cu exercitii rezolvate!


Sute de exercitii pentru toate nivelurile si permit fixarea impecabila a informatiei la materiile de baza: Limba Romana si Matematica.

Culegerile reprezinta solutia sigura pentru un succes spectaculos al copilului tau. Vei fi mandru, ca parinte, de realizarile si de potentialul lui!


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

inscriere clasa pregatitoareclasa pregatitoare 2021 2022inscriere la scoalainscriere la scoala 2021admitere clasa pregatitoareinscriere clasa pregatitoare 2021 acte necesarecalendar inscriere clasa pregatitoare 2021inscriere la scoala 2021


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//