Inscriere clasa pregatitoare 2019-2020. Inscrierile incep pe 4 martie! Calendar si acte necesare

De Laura Galescu
la 15 Feb. 2019
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inscriere clasa pregatitoare 2019-2020. Inscrierile incep pe 4 martie! Calendar si acte necesare15Feb.2019

Ministerul Educatiei pregateste metodologia si calendarul inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2019-2020. Potrivit proiectului discutat joi in Comisia de Dialog Social, inscrierea la scoala incepe pe 4 martie 2019. In plus, in cadrul discutiilor a fost pus accent pe respectarea numarului de elevi recomandat intr-o clasa, care a fost stabilit la 28.

"Metodologia de inscriere in clasa pregatitoare ramane la fel, dar s-a subliniat ca este important sa se respecte numarul de elevi recomandat intr-o clasa, stabilit acum ca fiind 28", a declarat pentru Portal Invatamant Presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti – Invatamant preunivesitar, Iulian Cristache.
 
In cadrul sedintei s-a pus si problema introducerii unui profesor asistent la clasa, la clasele in care, din diverse motive obiective, numarul elevilor nu poate fi limitat.
 
Calendarul inscrierii in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2019-2020 este urmatorul:
 
25 februarie 2019 - scoala afiseaza planul de scolarizare si numarul de clase pregatitoare alocate. Afisarea se face inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.
 
26 februarie – 9 martie 2019 – Fiecare scoala organizeaza „Ziua portilor deschise”, zi in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant implicat in aceasta activitate.
 
25 februarie – 22 martie 2019 - Realizarea evaluarii nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor care nu au varsta de inscriere. 
 
4 martie – 22 martie 2019 – Parintii completeaza, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor are loc, zilnic, in intervalul orar 8.00-18.00 (luni-vineri). 
 
25 martie 2019 - Comisia nationala proceseaza cererile tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere.
 
26 - 27 martie 2019 – Fiecare scoala proceseaza cererile parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere.
 
28 martie 2019 - Comisia nationala proceseaza cererile-tip de inscriere si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.
 
29 martie 2019 - Afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa.
 
A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare 
 
1 aprilie2019 – scolile vor afisa procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de inspectoratul scolar.
 
2 aprilie – 8 aprilie2019 - Parintii depun cererea-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa. 
 
8 aprilie -10 aprilie 2019 - Procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor-tip de inscriere depuse de parinti, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile.
 
11 aprilie 2019 - Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.
 
12 aprilie – 19 aprilie 2019 - Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.
 
Acte necesare pentru inscrierea in clasa pregatitoare 2019-2020:
 
  • Cerere-tip de inscriere in clasa pregatitoare - poate fi gasita la scoala
  • Copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal; (parintii divortati depun la inscriere si hotararea judecatoreasca definitiva din care rezulta modul in care se exercita autoritatea parinteasca si unde a fost stabilita locuinta minorului)
  • Certificatului de nastere al copilului - copie si original
  • Copie a documentului care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare - doar daca copilul nu are implinita varsta de 6 ani si nici nu o implineste pana la 1 septembrie 2019/
  • Alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul)
 
Vor fi inscrisi la scoala copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la 1 septembrie 2019. in cazul in care parintii/tutorii/ imputernicitii legali ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv vor sa-si dea copiii la scoala, acestia isi pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.
 
Potrivit metodologiei, au prioritate la inscriere copiii care sunt in circumscriptia scolii, adica locuiesc pe strazile adiacente scolii. in cazul in care intr-o scoala numarul cererilor de inscriere primite de la parinti al caror domiciliu se afla in afara circumscriptiei scolare este mai mare decat numarul de locuri libere, atunci scoala va aplica criterii de departajare generale si specifice. 
 
Metodologia prevede drept criterii generale: 
 
a) existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului; 
b) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti. Situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti; 
c) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte;
d) existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva.
 
Metodologia prevede ca scolile nu pot pune drept criteriu specific existenta unor liste de preinscrieri, organizate in afara calendarului inscrierii. De asemenea, in cazul in care la o scoala pe ultimul loc liber este inmatriculat un copil din alta circumscriptie scolara, fratele sau geaman/sora sa geamana este admis/admisa la aceeasi scoala, peste numarul de locuri alocat.
 
In cazul in care parintele solicita inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, acesta mentioneaza, prin bifarea acestei optiuni in cererea-tip de inscriere, daca este de acord cu inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, in situatia in care acesta nu este admis la scoala solicitata, din lipsa de locuri libere. 
 
Fiecare scoala va avea program de inscriere de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00-18.00.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa


Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

inscriere clasa pregatitoare 2019 2020calendar inscriere clasa pregatitoare 2019 2020inscriere clasa 0 2019inscriere la scoalaacte necesare inscriere la scoala


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//