Incepe evaluarea copiilor pentru inscrierea in clasa pregatitoare. Model de Cerere

De Bianca Tila
la 30 Mar. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepe evaluarea copiilor pentru inscrierea in clasa pregatitoare. Model de Cerere30Mar.2022

Modelul de cerere pentru evaluarea copiilor la inscrierea in clasa pregatitoare il gasiti mai jos. Evaluarea pentru inscrierea in clasa pregatitoare incepe pe 30 martie si se va realiza pana pe data de 8 aprilie de catre profesori consilieri scolari.

Evaluarea copiilor pentru inscrierea in clasa pregatitoare are loc in perioada 30 martie - 8 aprilie. Vor fi evaluati copii care:
 
- nu au fecventat gradinita in anul scolar 2021 - 2022
- s-au intors din strainatate
 
Gasiti AICI toate detalii despre inscrierea la clasa pregatitoare in 2022 (inclusiv calendar, acte necesare si criteriile de departajare).
 
Evaluarea copiilor pentru clasa pregatitoare se va face la centrele de evaluare, de luni pana vineri

Evaluarea nivelului de dezvoltare se va realiza de catre profesorii consilieri scolari in centrele de evaluare cele mai apropiate de domiciliul solicitantilor in perioada 30 martie - 8 aprilie 2022 intre orele 10 - 18, conform unei programari slabilite cu solicitantul. Evaluarea nivelului de dezvoltare se realizează in prezenta unui parinte/tutore legal.
 
Documentele care insotesc cererea sunt:
 
- cererea-tip in care se solicita evaluarea copilului in vederea stabilirii nivelului de dezvoltare a acestuia 
- copie dupa centificatul de nastere al copilului 
- copie dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal
- act care sa ateste calitatea de tutore legal, daca este cazul.
 

Model de cerere:

 
                        Catre, 

Comisia de evaluare-a dezvoltării copilului-Nr. ........... de la .........(se specifica unitatea de invatamant) 
 

Subsemnatul/Subsemnata..................................., domiciliat(a) in localitatea............................. str. ................... nr. ....., bl. ......, sc. ......., ap. .............., județul/sectorul ......................................., legitimat(a) cu seria ............, nr. ........, nr. de telefon ................., adresa de e-mail ......................parintele/tutorele legal instituit/reprezentantul legal al copilului ......................, nascut la data de....................., solicit evaluarea nivelului de dezvoltare a acestuia in vederea inscrierii in anul scolar...........in clasa pregatitoare, in conformitate cu prevederile Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar, aprobata prin Ordinul Ministrului Educatiei nr. 3.445/2022.
 
Mentionez faptul ca fiica mea/fiul meu .................................. se afla in urmatoarele situatii:
 
- nu a frecventat gradinita
- s-a intors din strainatate
 
 
Data...............                                                             Semnatura parintelui/tutorelui legal/imputernicit legal instituit:..................
 
 
 
NOTA:
 
Prezenta cerere se depune/transmite la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala
 
Unitatea de invatamant ............................. prelucreaza datele dumneavoastra personale in conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protectia datelor, in calitate de operator, in conformitate cu prevederile specifice aplicabile:
 
Ordinul ministrului educatiei nr. ......................................../........................

Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate pentru indeplinirea obligatiilor legale care ii revin operatorului, corform art. 6 alin (1) lit. c)si e) din Regulamentul general privind protectia datelor.
 
 
Inscrierea elevilor in invatamantul primar se face in baza metodologiei specifice, aprobata de Ministerul Educatiei.
 
Astfel copiii, care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2022, inclusiv, trebuie sa fie inscrisi in clasa pregatitoare, in conformitate cu prevederile Legii educatiei nationale nr. 1/2011.
 
La sediile inspectoratelor scolare judetene si la avizierele sau pe site-urile (daca exista) unitatilor de invatamant trebuie afisate listele cu circumscriptiile scolare, iar parintii trebuie informati cu privire la continutul activitatilor educationale care se desfasoara in clasa pregatitoare, la abordarea didactica, la organizarea programului scolar etc.
 
Parintii ai caror copii implinesc in anul curent varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie, inclusiv, pot sa isi inscrie copiii in invatamantul primar, in clasa pregatitoare, daca nivelul lor de dezvoltare este corespunzator.
 
Toate unitatile de invatamant au obligatia de a oferi informatii referitoare la procedura de inscriere a copiilor in invatamantul primar, indiferent daca parintii fac parte sau nu din circumscriptia respectiva.

Precizari - Evaluarea dezvoltarii copilului

Evaluarea dezvoltarii copiilor se rcalizeazaa de catre centrele judetene de resurse si asistenta educationala/Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CJME/CMBME) doar in situatia copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 01 septembrie 2022 - 31 decembrie 2022 si care nu a frecventat gradinita sau care s-au intors din strainatate, conform art, 7, al, 1 din Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2022-2023.

Parintii copiilor mentionati mai sus depun/transmit prin e-mail sau prin posta, cererea-tip in care se solicita evaluarea copilului in vederea stabilirii nivelului de dezvoltare, prevazuta in  Anexa nr. 2 la Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2022- 2023.

Rezultatul evaluarii dezvoltarii copilului este comunicat in scris, prin e-mail sau prin posta, cu confirmare de primire, dupa caz, sau este inmanat direct parintelui/ tutorelui legal instituitl reprezentantului legal care a solicitat evaluarea. Rezultatul evaludrii nu poate fi contestat sii are caracter confidenfial.

La cererea scrisa a parintelui, adresat Comisiei judetene/a municipiului Bucuresti, ISJ/ISMB solutioneaza, in interesul superior al copilului, situatiile exceptionale care necesita amanarea inscrierii in invamantul primar sau cele care nu se incadreaza in Calendarul inscrierii in invatamantul primar.

Este necesara evaluarea nivelului de dezvoltare a copiilor in urmitoarele situatii:

Art. 6(1) Parinti ai caror copii implinesc in anul curent varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie inclusiv pot sa isi inscrie copiii in invatamantul primar, in clasa pregdtitoare, daca nivelul lor de dezvoltare este corespunzator. 

(2) In situatia copiilor mentionati la alin. (1) care au frecventat gradinita, inscrierea in clasa pregatitoare se face la solicitarea scrisa a parintilor,in baza recomanarii eliberate de unitatea de invatamant cu nivel prescolar. Solicitarea de eliberare a recomandarii, prevazuta in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezenta metodologie, poate fi depus direct la unitatea de invatamant sau transmisa prin posta/mijloace electronice. La solicitarea parintelui, unitatea de invatamant cu nivel prescolar poate transmite recomandarea si prin posta cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice.

Nu este necesara evaluarea nivelului de dezvoltare in urmltoarele situatii:

Art.5(1) Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august inclusiv au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, in conformitate cu prevederile legii si ale prezentei metodologii.

(2) Procesul de inscriere in invatamantul primar nu este conditionat de frecventarea grupei mari a invatamantului prescolar.
 
Atentie! Completarea cererii de inscriere nu garanteaza inscrierea copilului dumneavoastra in unitatea de invatamant si nu elimina obligativitatea de a va prezenta la unitatea de invatamant unde doriti inscrierea cu dosarul complet al copilului, in vederea validarii acesteia. Acest formular va permite doar sa va prezentati la secretariatul scolii cu datele copilului precompletate, scurtand timpul de asteptare al tuturor.

Proiecte Didactice - Modele de Nota 10

Modele de Proiecte Didactice: pentru Titularizare, Definitivat si Inspectiile la clasa


Economisiti timp valoros si energie la elaborarea Proiectelor dvs. Didactice!

NOU: Modele de Proiecte Didactice pentru Nota 10 la Titularizare sau Definitivat Educatori

Lucrarea elimina acum

- dificultatile pe care le intampinati si dvs. in alcatuirea proiectelor didactice:
- lipsa materialelor didactice pentru pregatirea acestor examene;
- inexistenta modelelor de pregatire a proiectelor didactice necesare in cadrul inspectiilor la clasa.
...Vezi AICI detalii complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

inscriere clasa pregatitoare 2022model de cerere inscriere clasa pregatitoareinscriere clasa pregatitoarecalendar inscriere clasa pregatitoare 2022acte necesare inscriere clasa pregatitoare


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//