"Nu sunt materii noi la invatamantul primar, sunt doar materii optionale noi si este normal si o sa crestem numarul de optionale nu numai pe primar, ci pe toate ciclurile. De fapt, in anii urmatori va trebui sa avem o reasezare in special la nivelul liceului.
Cu ocazia noilor planuri cadru si programe aprobate vom incerca sa crestem numarul de optionale pentru elevii de liceu, in special pentru clasele a XI-a si a XII-a, pentru ca este normal asa. Elevii din aceste clase deja se orienteaza pentru o anumita profesie, pentru un anumit domeniu si este normal sa-i dai posibilitatea elevului, evident, in urma discutiei cu parintii, sa se orienteze catre o disciplina sau alta", a spus Pricopie.
Ministrul Educatiei a afirmat ca in prima zi din noul an scolar vor putea primi noile manuale digitale doar elevii din clasele I si a II-a ale ciclului primar.
"Daca vorbim de manualele de la clasa a III-a pana la a XII-a, nu sunt modificari, adica din pacate venim tot cu manuale vechi, unele chiar de peste 10-12 ani. Daca vorbim de manualele pentru clasa I si a II-a, conform procedurilor legale, suntem obligati sa asteptam decizia Consiliului Nationale pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC). Eu cred ca ne apropiem de momentul la care CNSC va da verdictul.
De fapt, stiti bine ca sunt mai multe solicitari la CNSC din partea unor editori, una a fost deja respinsa, mai sunt 17 daca nu ma insel, care au fost conexate. Urmeaza o decizie a instantei si nu ne putem pronunta inainte de aceasta, dar eu cred ca vom merge in directia buna si ca vom avea manuale pe 15 septembrie, evident in format digital pentru ca nu cred ca-si imagineaza cineva ca de astazi pana pe 15 septembrie se pot tipari sau distribui 800.000-900.000 de manuale . Daca decizia e pozitiva atunci manualele vor putea fi incarcate pe internet imediat ce se semneaza contractele", a adaugat Remus Pricopie.