Examenul de Titularizare 2017 - modele de subiecte si calendar complet

De Portal Invatamant
la 22 Mai. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examenul de Titularizare 2017 - modele de subiecte si calendar complet22Mai.2017

Examenul de titularizare 2017 va avea loc pe data de 12 iulie. Luni, 22 mai, este ultima zi de inscriere la examenul de titularizare. Inscrierile au inceput pe 16 mai, iar pana pe 30 iunie cei care vor un post stabil intr-o scoala vor avea inspectii la clasa si probe practice. Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota sapte, atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului.

 
 
 
Profesorii se pregatesc pentru examenul de titularizare, care va avea testul scris pe data de 12 iulie. Pana atunci, acestia vor sustine proba practica si/ sau inspectie speciala la clasa, in perioada 30 mai – 30 iunie.
 
Anul trecut, doar putin peste 44% dintre participanti au promovat.
 
 
In perioada 16-22 mai 2017 se inregistreaza dosarele pentru angajare prin concurs – sesiunea 2017, pe perioada nedeterminata ( titularizare); detasare la cerere prin concurs (pe baza notei – sesiunea 2017); detasare la cerere prin concurs specific (pe baza punctajului); angajare prin concurs – sesiunea 2017, pe perioada determinata (suplinire calificata); prelungirea duratei contractului (continuitate la suplinire) conf. art. 85 din Metodologie; repartizare in baza rezultatelor obtinute la concursurile nationale de titularizare din anii anteriori (2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011).
 
Fisele de inscriere se valideaza prin semnatura in perioada 23-29 mai 2017 (cu exceptia absolventilor 2017), in zilele lucratoare, intre orele 9.00-16.00. In perioada 6-10 iulie, se valideaza fisele candidatilor inscrisi, absolventi 2017.
 
Absolventii promotiei 2017 si absolventii 2017 ai programelor de pregatire psihopedagogica oferite de departamentele pentru pregatirea personalului didactic/ departamentele de specialitate cu profil psihopedagogie vor valida fisele de inscriere in perioada 6-10 iulie 2017, dupa prezentarea adeverintei de absolvire a studiilor/programelor de pregatire psihopedagogica.
In data de 29 mai 2017 se publica pe Internet datele de inscriere ale candidatilor.
 
Concursul consta in proba practica si/ sau inspectie speciala la clasa, in perioada 30 mai – 30 iunie 2017 si proba scrisa, in 12 iulie 2017.
 
Probele practice si inspectiile speciale la clasa in profilul postului se organizeaza si se desfasoara in perioada 30 mai – 30 iunie, inclusiv pentru absolventii promotiei 2017.
 
Candidatii care nu obtin la inspectia speciala la clasa sau la proba practica minimum nota 5 (cinci) nu pot participa la proba scrisa.
 
Inspectiile speciale la clasa se sustin in limba in care candidatii si-au efectuat studiile, dar se pot sustine si in limba in care urmeaza sa se faca predarea dupa promovarea probei orale eliminatorii de cunoastere a limbii respective.
 
Inspectiile speciale la clasa si probele practice/orale eliminatorii in profilul postului promovate de candidati in cadrul concursului national raman valabile in etapele ulterioare ale mobilitatii personalului didactic din invatamantul preuniversitar, precum si pentru concursurile care se desfasoara pe parcursul anului scolar 2017-2018.
 
Inspectia speciala la clasa in profilul postului se desfasoara pe durata unei ore de curs si se evalueaza prin note de la 1 la 10.
 
Probele practice de profil, pentru posturile care sunt conditionate pentru ocupare de proba practica, se desfasoara conform Anexelor nr. 5-12 la Metodologie si se evalueaza prin note de la 1 la 10. Rezultatele la aceasta proba se aduc la cunostinta candidatilor in ziua sustinerii probei si nu se admit contestatii.
 
Candidatii care s-au inscris in doua sau mai multe judete trebuie sa sustina inspectiile speciale la clasa si probele practice/orale in fiecare judet in care s-au inscris.
 
Candidatii care solicita ocuparea, prin concurs, de posturi didactice/ catedre vacante/ rezervate in unitati de invatamant avand clase speciale de limbi straine cu program intensiv si/sau bilingv, clase cu profil sportiv sau artistic (corepetitie, muzica, arta actorului, coregrafie, arte plastice, arte decorative, arte ambientale, arhitectura si design), clase/grupe de hipoacuzici si surzi, clase/grupe cu deficienti de vedere, precum si ocuparea de catedre vacante/rezervate de informatica, de tehnologia informatiei si a comunicatiilor, de instruire practica sau de activitati de pre-profesionalizare, posturi didactice/catedre vacante/rezervate din cluburi scolare sportive sau din palatele si cluburile copiilor, sustin o proba practica in profilul postului didactic/catedrei solicitat(e).
 
Media obtinuta la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2017, se poate folosi numai in judetul/municipiul Bucuresti in care candidatul sustine examenul national de definitivare in invatamant, pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate care necesita inspectie speciala la clasa.
 
In functie de proba scrisa a concursului, daca aceasta permite atat ocuparea unor posturi didactice care necesita inspec?ie speciala la clasa cat si ocuparea unor posturi care necesita proba practica, un candidat poate solicita programarea pentru sustinerea inspectiei speciale la clasa cat si pentru sustinerea probei practice.
 
Planificarea sustinerii probelor practice pentru posturile care necesita astfel de probe, se publica in data de 29 mai 2017.
 
Proba scrisa se sustine pe baza subiectelor elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in concordanta cu programele pentru concurs, in specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educatiei. Proba scrisa se evalueaza prin note de la 1 la 10.
 
Nota obtinuta la proba scrisa are o pondere de 75% in media de repartizare.

Pentru a fi angajati pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la proba practica si inspectia speciala la clasa.
 
Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 atat la proba scrisa, cat si la proba practica si inspectia speciala. 
 
TITULARIZARE 2017 – CALENDAR:
 
16-22 mai: inregistrarea dosarelor de inscriere a candidatilor la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolventii promotiei 2017, la inspectoratele scolare
 
17-24 mai: verificarea si avizarea dosarelor candidatilor de catre comisia judeteana/municipiului Bucuresti de organizare si desfasurare a concursului si consilierul juridic al inspectoratului scolar;
 
23-29 mai (6-10 iulie 2017 pentru absolventii promotiei 2017): validarea inscrierii, prin semnatura, de catre candidati sau imputernicitii acestora prin procura notariala in original, conform graficului stabilit de comisia de organizare si desfasurare a concursului; neprezentarea la validare a absolventilor din promotiile anterioare, atrage dupa sine anularea inscrierii la concurs.
 
In mod exceptional, absolventii promotiei 2017 (studiilor medii/postliceale/universitare de licenta/universitare de masterat/departamentelor pentru pregatirea personalului didactic/departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot sa prezinte adeverinta de absolvire a studiilor/programului de pregatire psihopedagogica si sa valideze fisa de inscriere in data de 12 iulie 2017.
 
Absolventii promotiei 2017 pot participa la proba scrisa in cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate, numai dupa prezentarea adeverintei de absolvire a studiilor/programului de pregatire psihopedagogica.
 
29 mai: afisarea listei candidatilor inscrisi si a graficului privind sustinerea probelor practice/orale si a inspectiilor speciale la clasa
 
30 mai – 30 iunie: organizarea si desfasurarea probelor practice/orale si a inspectiilor speciale la clasa
 
12 iulie: proba scrisa
 
18 iulie: afisarea rezultatelor
 
18-19 iulie: inregistrarea contestatiilor la inspectoratele scolare si transmiterea acestora la centrele de evaluare
 
20-24 iulie: rezolvarea contestatiilor
 
25 iulie: afisarea rezultatelor finale.
 
Sedinte de repartizare:
 
26 iulie: repartizarea candidatilor cu media de repartizare minimum 7 (sapte) la concursul national de ocupare a posturilor didactice / catedrelor vacante / rezervate in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2017, conform art. 61 alin. (8), pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, la nivelul judetului in care au sustinut proba practica sau inspectia speciala la clasa in profilul postului, indiferent de judetul in care au sustinut proba scrisa, ierarhizati pe o lista unica, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare
 
28 iulie: transformarea posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioada nedeterminata ramase neocupate, in posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada determinata si reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioada determinata.
 
26-28 iulie 2017 emiterea si comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedra
 
28 august: repartizarea candidatilor cu media de repartizare minimum 7 (sapte) la concursul national de ocupare a posturilor didactice / / catedrelor vacante / rezervate in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2017, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare, avand prioritate candidatii care beneficiaza si de prelungirea duratei contractelor individuale de munca in anul scolar 2017-2018, in baza mediei de repartizare 7 (sapte) la concursurile nationale de ocupare a posturilor didactice / catedrelor vacante / rezervate in invatamantul preuniversitare, sesiunile 2016 si/sau 2015, respectiv 2016, 2015, 2014 si/sau 2013, pentru invatatori / institutori / profesori pentru invatamantul primar.

Titularizare - Sfaturi pentru Nota 10

NOUTATI - Examenul de Titularizare pentru Educatoare


Atentie: examenul de Titularizare pentru educatori nu este floare la ureche, deci trebuie sa ne pregatim deja cu ajutorul Testelor Rezolvate

Iti punem acum la dispozitie cea mai recenta Culegere – lucrarea:
Teste Rezolvate pentru reusita la Examenul de Titularizare in invatamantul prescolar

Culegerea ofera in plus:

    • rezolvari complete si explicite ale subiectelor, pentru obtinerea notei maxime
    • explicatii si exemple

...Vezi AICI noile Teste <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

titularizare 2017. modele subiecte titularizare 2017


x

Lasa un raspuns




Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//