Eleva din comuna Suletea i-a trimis primarului si o conversatie cu profesoara in care ii explica acesteia ca nu poate face poze mai clare temei, pentru ca are camera sparta.
"Sunt constienta ca singura noastra sansa pentru a reusi in viata este sa invatam bine. Am apreciat intotdeauna ca ne-ati sprijinit. Acum, cu aceasta nebunie ce ne tine departe de bancile scolii, singura noastra legatura cu profesorii nostri este este mediul online.
Momentan folosim toti telefonul mamei mele, dar nu reusim sa tinem pasul cu acest sistem de invatamant, din cauza lipsei unui alt telefon. Stiu ca aveti un suflet bun si va rog cu toata fiinta mea sa imi imprumutati si mie un telefon, iar daca nu aveti unul disponilbil, v-as ruga sa imi cumparati dumneavoastra unul in rate, iar lunar, cand voi primi alocatia va voi aduce banii.
Sper sa intelegeti situatia financiara cu care se confrunta parintii mei si sa dati curs rugamintii mele. Promit sa nu va dezamagesc!”, a scris eleva, potrivit unei postari a primarului.
Raspunsul primarului
"Raspunsul meu este afirmativ, iti voi da un telefon in stare perfecta de functionare pentru a-ti face temele la timp, copil minunat!
Am primit aceasta scrisoare pe Messenger de la o fetita, eleva a scolii noastre! Pur si simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineata cu directorul scolii si mi-a confirmat ca sunt peste 30 de elevi in aceasta situatie! Nu au telefon, nu mai vorbim de tableta sau de laptop, pentru a interactiona cu cadrele didactice online!
Am o veste buna si pentru elevii care dispun de telefoane si nu au date mobile: la sfarsitul saptamanii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, in punctele stabilite din fiecare sat!
Astfel, am rugamintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ati schimbat Smartphone-ul si vreti sa aduceti o bucurie, sa il donati pe cel vechi cu toata bucuria unui elev nevoias din comuna noastra!
Noi promitem ca vom face poze si va trimitem fiecaruia dintre voi bucuria si zambetul copilului norocos!", a scris primarul Ciprian Robert Robert Tamas pe Facebook.
Potrivit unei estimari preliminare, aproximativ 250.000 de elevi din Romania nu au acum acces la tehnologie si nu pot desfasura cursuri online, a declarat Monica Anisie duminica, la Digi 24.