De regula, adaptarea copiilor la ora de iarna nu pune probleme foarte mari, pentru ca cei mici castiga o ora de somn la momentul tranzitiei. Ulterior, parintii pot regla somnul copiilor prin a muta ora de culcare un pic mai tarziu.
Bineinteles, este posibil ca, in zilele urmatoare trecerii la ora de iarna, chiar si copiii mai mari sa nu se simta in largul lor. Nu va ingrijorati. In cateva zile totul va reveni la normal.
Ora de iarna 2022
Schimbarea orei se face de doua ori pe an, in lunile martie si octombrie. Din 1998, trecerea la ora de vara se face in ultima duminica a lunii martie, cand ceasul se da cu o ora inainte, iar trecerea la ora de iarna are loc in ultima duminica a lunii octombrie.
Schimbarea orei, intens dezbatuta la nivel european in ultimii ani, ne ajuta sa ne bucuram pentru mai mult tim de lumina naturala. La ora de vara, ceasul se da inainte cu o ora (ora 3.00 devine ora 4.00), in timp ce la ora de iarna ceasurile se dau inapoi cu o ora, iar ora 4.00 devine ora 3.00.
Printre argumentele renuntarii la schimbarea orei se numara faptul ca oamenii resimt disconfort fizic si mental in perioada de tranzitie. Sufera de insomnii, ba chiar acuza oboseala si dificultati in a se concentra la locul de munca.
Romania revine la ora de vara in noaptea de 25 spre 26 martie 2023.