Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
De Portal Invatamant la 13 Mar. 2020 |
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Cu toate ca multi dintre cei care vor sa devina antreprenori isi doresc sa afle reteta care i-a propulsat pe culmile succesului pe unii dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri, in realitate inspiratia de business poate veni din orice directie.
Bineinteles, ai ocazia de a citi diferite carti antreprenoriat pentru a fi la curent cu tendintele mediului economic si de a te inspira in parcursul tau profesional, insa nu te astepta ca rezultatele exceptionale sa apara peste noapte. Cei mai multi dintre antreprenorii care au reusit sa ajunga in top au fost oameni fara experienta sau capital, dar care au avut incredere in propriile forte si curajul de a infrunta orice obstacol, pentru a-si pune afacerea pe picioare. Iata cateva dintre cele mai inspirationale povesti de antreprenoriat:
Cu siguranta nu exista persoana in lumea intreaga sa nu fi auzit de cel mai de succes personaj animat din toate timpurile – Mickey Mouse. Antreprenor, animator, caricaturist, actor de voce si producator de film, Walt Disney, cel care i-a dat viata celebrului soricel, nu a fost dintotdeauna un norocos. Inainte de a deveni cunoscut, a fost concediat de la ziarul unde lucra, pe motiv ca nu avea imaginatie si nici idei bune, iar mai tarziu a fondat o companie alaturi de alt caricaturist, dar care s-a afundat in datorii si a dat faliment. O buna perioada, Walt Disney a cunoscut doar esecul, insa cand l-a creat pe Oswald, iepurasul norocos, a inregistrat primul lui succes urias in industria desenelor animate.
Nu s-a putut bucara prea mult, deoarece producatorul sau i-a furat personajul, insa s-a reorientat si a creat un personaj de desene animate incredibil, chiar daca nimeni nu se astepta ca un soarece urias va fi adorat de public. Iata ca si astazi Mickey Mouse este cunoscut in lumea intreaga, iar Walt Disney este una dintre cele mai mari companii de productie cinematografica din lume.
Cu totii am auzit de Panasonic, insa prea putini stiu ca bazele acestei corporatii au fost puse intr-un subsol. Fost industrias japonez, Matsushita nu a avut parte de o viata stralucita inainte sa cunoasca succesul. A fost nevoit sa abandoneze scoala si a muncit ca ucenic la un fabricant de gratare cu carbune, dupa care a devenit ucenic vanzator la un magazin de biciclete. La varsta de 16 ani, a fost angajat ca asistent tehnic la Compania de electricitate din Osaka, unde si-a descoperit interesul pentru acest domeniu. In 1917, a creat un soclu de lumina mai bun decat ceea ce era deja pe piata, insa seful sau nu a fost interesat de ideea lui. Din acel moment, Matsushita a inceput sa realizeze mostre in subsolul casei sale si, pas cu pas, sa-si intemeieze propria fabrica de accesorii electrice – Panasonic, care pana in anul 2008 a purtat numele de Matsushita Electric.
Cartile sale s-au vandut in peste 400 de milioane de copii peste tot in lume, iar povestea sa a pus bazele unui film spectaculos. J.K. Rowling, creatoarea seriei Harry Potter, este o scriitoare britanica ce a atras atentia intregului glob cu romanele sale. Ideea acestei fictiuni i-a venit in 1990, cand calatorea cu trenul de la Manchester la Londra.
Desi astazi este una dintre cele mai bogate persoane din lume, ea a avut parte si de momente dureroase in viata: a fost diagnosticata cu depresie clinica, s-a gandit la suicid, a divortat si si-a crescut cu greu copilul, neavand job.
Cand a publicat „Harry Potter”, i-a fost teama ca barbatii nu vor citi cartea din cauza ca este scrisa de o femeie, asa ca a folosit un pseudonim format din initiale. Manuscrisul primei carti din seria Harry Potter a fost trimis la 12 edituri, insa refuzat de fiecare data.
Fiecare dintre acesti antreprenori de succes si-a croit un drum in felul sau. Experientele mai putin placute sau impresionante i-au ajutat sa porneasca de la o simpla idee si sa ajunga cat mai sus. Nimic nu este imposibil de realizat, insa, asa cum reiese si din povestile mentionate, este important sa nu renunti si sa continui sa crezi in visul tau daca vrei sa ajungi departe!