De la stabilirea obiectivelor scolare, la crearea unui cadru adecvat pentru reusita, devine din ce in ce mai dificil sa construim platforme educationale bazate pe nevoile copilului si capacitatea potentiala sa fie maximizata. Un lucru este evident: activitatile extracurriculare creative reprezinta o strategie utila de a stimula creativitatea celor mici. Dar care este cea mai buna modalitate de a stimula acest tip de gandire? Iata cateva sfaturi!
Care sunt beneficiile activitatilor extracurriculare creative?
Exista multe beneficii in utilizarea activitatilor creative extracurriculare pentru a stimula abilitatile cognitive ale unui copil. In primul rand, aceste activitati ii ajuta pe copii sa invete noi abilitati si sa le exploreze interesele. Acest lucru poate duce, la randul sau, la cresterea creativitatii si a abilitatilor de rezolvare a problemelor. In plus, participarea la aceste activitati poate ajuta copiii sa-si dezvolte un sentiment de realizare si sa-si sporeasca stima de sine. Stimulandu-si abilitatile cognitive intr-un mod distractiv si creativ, activitatile extracurriculare pot ajuta copiii sa prospere atat din punct de vedere academic, cat si emotional.
Iar avantajul pentru parinti este ca acest tip de activitati nu sunt foarte costisitoare. Cu cateva culori, acuarele si caiete de desen poti sa incepi sa il indrepti pe micut spre o noua aventura. Intra la
catalogul nou Pepco si vei gasi, chiar la pret redus aceste produse. Si poti sa mai gasesti si alte jocuri care ii vor surescita creativitatea copilului tau.
Activitatile creative pot ajuta copilul sa aiba succes
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care un parinte le poate face pentru a-si ajuta copilul sa obtina succesul scolar este sa ii ofere o varietate de activitati stimulatoare care sa-l ajute sa-si dezvolte abilitatile. Jucand jocuri, citind carti si facand puzzle-uri, copiii isi pot imbunatati abilitatile de rezolvare a problemelor, vocabularul si abilitatile de intelegere.
Aceste activitati ii ajuta pe copii sa invete cum sa se concentreze asupra unei sarcini si sa o duca la bun sfarsit, care este o abilitate importanta pentru succesul academic. In plus, interactiunea cu parintii si alti adulti intr-un mediu pozitiv si de sustinere poate ajuta copiii sa se simta increzatori si motivati sa invete.
Cum incorporezi activitatile creative in rutina copilului tau?
Activitatile extracurriculare pot ajuta la completarea educatiei unui copil si le ofera oportunitati de a-si explora interesele si pasiunile. Exista multe tipuri diferite de activitati care pot fi benefice si este important sa le gasiti pe cele potrivite pentru fiecare copil in parte. Unele dintre cele mai bune modalitati de a incorpora activitati creative extracurriculare in rutina unui copil includ:
1.
Arte si mestesuguri: Pictura, desenul, sculptura si alte forme de creativitate pot ajuta copiii sa-si dezvolte imaginatia si sa se exprime.
2. Muzica: A canta la un instrument poate imbunatati coordonarea, abilitatile de ascultare si memoria.
3. Sport: Sporturile de echipa ii pot invata pe copii sa lucreze in echipa si sa fie disciplinati, in timp ce sporturile individuale ii pot ajuta sa-si dezvolte increderea si sa-si perfectioneze abilitatile.
4. Invatarea de lucruri noi: poti duce copilul la cursuri de istorie, stiinta sau limbi straine pentru a-i oferi o noua perspectiva asupra lumii.
5. Voluntariat: Ajutandu-i pe altii ii poate invata pe copii empatie si responsabilitate, expunandu-i si la noi experiente.
Toate aceste activitati pot ajuta copiii sa invete lucruri noi si sa se dezvolte ca indivizi. Totusi, este important sa gasim echilibrul potrivit pentru fiecare copil, deoarece prea multe activitati pot duce la epuizare. Este important ca al tau copil sa aiba si timp de repaus, asa ca este indicat sa fii atent la ceea ce este mai bine pentru fiecare copil in parte.
Exista multe beneficii in utilizarea activitatilor creative extracurriculare pentru a stimula abilitatile creative ale unui copil. Aceste activitati pot ajuta un copil sa obtina succesul scolar si ofera, de asemenea, o oportunitate de implicare a parintilor in educatia copilului. Cel mai bun mod de a incorpora aceste activitati in rutina unui copil este de a selecta activitatea potrivita pentru fiecare copil in parte.