Turismul a cunoscut o revenire mult asteptata, atat de catre proprietarii de unitati de cazare, cat si de catre cei dornici de calatorii, distractie si relaxare in locatii inedite, conform unui
studiu Eurostat. In acest context, sarbatorile de iarna ofera proprietarilor de pensiuni un nou prilej de a-si intampina clientii cu cele mai bune conditii de cazare si a le oferi o sedere extraordinara.
1. Gandeste-te la noi activitati interactive
Chiar daca nu le-ai mentionat in oferta de cazare, anumite activitati surpriza, precum plimbari cu sania, ritualul taierii porcului sau venirea colindatorilor sunt activitati pe care oaspetii le vor indragi si le vor aprecia. Asigura-te ca incluzi astfel de activitati in programul oaspetilor tai.
Craciunul domina cultura sarbatorilor, dar e posibil sa ai oaspeti si din alte zone, care sarbatoresc diferit. Aminteste-ti sa acorzi atentie si sarbatorilor echivalente sarbatorii Craciunului, precum Hanukkah sau Kwanzaa. Alege decoratiuni si compilatii muzicale care sa reprezinte toate cele trei sarbatori si adapteaza activitatile in functie de clienti.
2. Verifica fiecare detaliu
Sezonul sarbatorilor de iarna este deseori stresant pentru toata lumea, iar proprietarii de pensiuni agroturistice nu fac exceptie. Antreprenorii din domeniul ospitalitatii trebuie sa se asigure ca oaspetii lor au parte de o experienta de neuitat. Acest lucru poate crea o mare presiune, dar exista multe modalitati de a te organiza eficient pentru a fi pe placul clientilor tai. De la elemente de mobilier si pana la instalatii sanitare ori decoratiuni, totul trebuie sa fie in stare perfecta pentru venirea oaspetilor.
Inspecteaza cu atentie toate camerele, iar daca descoperi probleme, fa-ti un plan pentru remedierea lor. Daca defectiunile sunt mai ample, poti apela la un
imprumut pentru persoane juridice, astfel incat sa poti trece repede la treaba. Ai la indemana cel mai rapid credit din piata pentru antreprenori, aplicand 100% online. Te poti bucura de rate si dobanda fixe pe toata perioada creditului, indiferent de valoarea ROBOR.
O locatie impecabila se va bucura de clienti care vor reveni si dupa sarbatorile de iarna. De asemenea, adapteaza resursa umana la nevoile sezoniere. Vei avea nevoie de mai mult personal in perioada sarbatorilor. Asa ca, incepe sa discuti cu angajatii din timp pentru a afla disponibilitatea lor in perioada sarbatorilor si recruteaza ajutor sezonier cat mai devreme posibil.
3. Optimizeaza-ti consumul de energie
Costurile cu energia pot sa reduca mult marja de profit, asa ca este important sa gasesti solutii pentru limitarea acestora.
Instaleaza din timp echipamente inteligente si aparate eficiente energetic, pentru a-ti asigura o valoare mai mica a facturilor in primele luni ale anului urmator.
De exemplu, becurile economice au o durata de viata mai mare decat becurile traditionale si consuma mai putina energie electrica. Mai mult, poti instala panouri solare, fiind o modalitate excelenta de a reduce costurile cu energia, dar si impactul constructiei asupra mediului.
Pe termen lung, o astfel de investitie te va ajuta sa economisesti bani pe care ii poti investi pentru a dezvolta alte componente ale afacerii tale.
Sezonul sarbatorilor de iarna este adesea cea mai aglomerata perioada a anului pentru industria ospitalitatii. De aceea, este recomandat ca managerii si personalul pensiunilor agroturistice sa inceapa sa-si pregateasca unitatile din timp. La urma urmei, cel mai important este sa ai capacitatea de a oferi servicii de calitate si o experienta de neegalat clientilor.
Sursa foto: shutterstock.com