Titularizare 2023. REGULI la proba scrisa. Candidatii eliminati pentru frauda/tentativa de frauda pierd repartizarea pe posturi

De Portal Invatamant
la 11 Iul. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Titularizare 2023. REGULI la proba scrisa. Candidatii eliminati pentru frauda/tentativa de frauda pierd repartizarea pe posturi11Iul.2023

Examenul de Titularizare 2023 bate la usa. Candidatii care isi doresc un post in sistemul de invatamant se pregatesc pentru sustinerea probei scrise la Titularizare, pe 12 iulie 2023.

Pentru a se angaja pe perioada nedeterminata, candidatii la examenul de Titularizare 2023 trebuie sa obtina minimum nota 7 la examenul scris. Candidatii care obtin minimum nota 5 se pot angaja pe perioada determinata, daca exista posturi disponibile, scoase la concurs.
 
Accesul candidatilor in salile de concurs in vederea sustinerii probei scrise din 12 iulie 2023 se face in intervalul orar 7.00 – 8.00. Proba scrisa incepe la ora 9.00, iar durata probei este de 4 ore.

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI  (pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 

REGULI Proba scrisa Titularizare 2023


Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov a publicat un ghid informativ privind regulile la proba scrisa la Titularizare 2023 si modul in care se va desfasura examenul.
 
✓ Extras din Procedura M.E. nr 28811/27.06.2023.– privind desfasurarea probei scrise, sigilarea si securizarea lucrarilor scrise din cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2023
 
➢ Candidatii au obligatia de a redacta lucrarea scrisa cu cerneala sau pix de culoare albastra; desenele/graficele se pot realiza si cu creion negru. Este interzisa utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a caror cerneala se poate sterge.
 
➢ Candidatii care doresc sa corecteze o greseala taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala, iar schemele/desenele cu o linie oblica.
 
➢ Pe foaia tipizata, candidatii completeaza, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, copiind formularea din subiectul primit. (art.6 alin. (4))
 
➢ Inscrierea numelui candidatilor sau a altor nume proprii (inclusiv denumiri de unitati de invatamant) care nu au legatura cu cerintele subiectului in afara spatiului care se sigileaza, precum si orice alte semne distinctive pe foile tipizate, destinate lucrarilor scrise, determina anularea lucrarilor scrise. (art.6 alin. (5))
 
➢ Candidatii nu pot avea asupra lor, in sala de concurs, obiecte sau materiale din urmatoarele categorii: genti, posete, ziare, reviste, carti, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive/mijloace care intermediaza/faciliteaza comunicarea la distanta, precum si alte obiecte /materiale a caror utilizare afecteaza desfasurarea concursului in conditii de legalitate, echitate si obiectivitate.
      - Candidatii pot avea asupra lor dictionare pentru disciplinele latina sau greaca veche (elina) si planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, posta”.
 
➢ Materialele si/sau obiectele nepermise vor fi depuse in sala de depozitare a obiectelor personale, inainte de intrarea in sala de concurs. (art.6 alin. (8))
 
➢ In intervalul orar 8.00 - 9.00, responsabilii de sala verifica identitatea candidatilor pe baza de buletin de identitate/carte de identitate/ carte de identitate provizorie, pasaport sau, in mod exceptional, pe baza permisului de conducere sau a cartii de alegator.
 
➢ Candidatii care nu sunt prezenti in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai sustine proba scrisa. (art.6 alin. (10))
 
➢ Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau parasi sala, decat daca preda lucrarea, subiectul primit, ciornele si semneaza de predare.
         - In cazuri exceptionale, daca un candidat solicita parasirea temporara a salii, el este insotit obligatoriu de unul dintre profesorii asistenti pana la revenirea in sala de concurs.
          - In aceasta situatie, timpul alocat rezolvarii subiectelor nu se prelungeste. (art.6 alin. (11))
 
➢ Candidatii care in timpul desfasurarii probei scrise sunt surprinsi copiind, transmitand solutii cu privire la subiecte sau avand asupra lor materiale nepermise, din categoria celor mentionate la art.6 alin. (8) sau compatibile cu acelea, chiar daca nu le utilizeaza in momentul in care sunt depistati, sunt eliminati din examen pentru tentativa de frauda, prin decizie motivata a presedintelui comisiei din centrul de concurs, situatie in care profesorii asistenti care asigura supravegherea sau membrii comisiei din centrul de concurs incheie un proces-verbal.
 

Candidatii eliminati pentru frauda/tentativa de frauda pierd repartizarea pe posturi

 
➢ Candidatii eliminati din concurs pentru frauda sau tentativa de frauda nu sunt repartizati pe posturi didactice/catedre in anul scolar 2023-2024. (art.6 alin. (14))
 
➢ Candidatii care din motive de sanatate sunt obligati sa paraseasca sala de concurs pot solicita anularea lucrarii. In aceasta situatie se incheie un proces-verbal semnat de responsabilul de sala si profesorii asistenti. (art.6 alin. (15))
 
➢ Candidatii care renunta din proprie initiativa la concurs pot solicita anularea lucrarii, pe baza unei declaratii si pot parasi sala dupa cel putin doua ore de la deschiderea plicului cu subiecte. (art.6 alin. (16))
 
➢ Candidatii nu au dreptul de a parasi salile de concurs avand asupra lor subiecte de concurs, foi tipizate, coduri de bare sau ciorne.
 
➢ Candidatii sigileaza lucrarile scrise, in prezenta responsabilului de sala, dupa care se aplica stampila circulara cu diametrul de 35 mm „Concurs de ocupare a posturilor didactice” (Anexa nr.6 la Procedura) si semnatura presedintelui comisiei realizata cu cerneala sau pix de culoare albastra.
 
➢ Sigilarea si securizarea lucrarilor scrise se realizeaza conform Procedurii (Anexa nr. 8 la Procedura).
 
➢ Dupa ce finalizeaza redactarea lucrarii, fiecare candidat numeroteaza foile de concurs, numai cu cifre arabe, in partea de jos a paginii, in coltul din dreapta, in spatiul dedicat, indicand pagina curenta si numarul total de pagini scrise, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, in situatia in care candidatul a scris in total 5 (cinci) pagini. Se numeroteaza toate paginile pe care candidatul a scris, inclusiv prima pagina, precum si cele pe care sunt scrise doar cateva randuri, partea nescrisa fiind barata de catre profesorii asistenti cu linie franta in forma literei „Z”, folosind pix sau stilou cu cerneala de culoare albastra (Anexa nr. 9 la Procedura).
 
➢ Profesorii asistenti si responsabilul de sala, cu exceptia anularii spatiilor libere nescrise cu linie franta in forma literei „Z”, nu semneaza si nu fac nicio alta insemnare pe lucrarile scrise sigilate.
 
➢ Dupa finalizarea redactarii lucrarilor, candidatii predau lucrarile scrise, subiectul, ciornele si codurile de bare neutilizate responsabilului de sala, semneaza in borderoul de predare a lucrarilor, mentionand numarul de pagini scrise.
 
➢ Spatiile libere ale intregii lucrari se anuleaza cu linie franta in forma literei „Z”, utilizand pix sau stilou cu cerneala albastra (Anexa nr. 9 la Procedura), de catre un profesor asistent, in fata candidatului.
 
➢ Responsabilul de sala / profesorul asistent verifica in prezenta candidatului, la predarea lucrarii scrise, daca au fost aplicate coduri de bare in ordine crescatoare pe toate foile tipizate ale lucrarii scrise si daca toate foile tipizate sunt sigilate, conform modelului-tip (Anexa nr. 8 la Procedura).
 
➢ In sala raman cel putin 3 (trei) candidati pana la predarea ultimei lucrari. (art.6 alin. (21))
 
➢ La finalizarea probei scrise, candidatii nu au dreptul de a parasi salile de concurs avand asupra lor subiecte de concurs, foi tipizate, coduri de bare sau ciorne.
 
➢ Ciornele se predau separat, odata cu lucrarea scrisa, responsabilului de sala, fara sa aiba valabilitate in evaluarea lucrarii si la eventualele contestatii. (art.6 alin. (22))

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI  (pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 

Anulare lucrari Titularizare 2023

 
➢ Presedintele comisiei din centrul de concurs anuleaza lucrarile scrise in situatia in care:
a) pe lucrarea scrisa nu este completata, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, identica cu cea inscrisa pe subiectul primit;
b) redactarea lucrarii scrise nu respecta prevederile art.6 alin. (4) din Procedura;
c) numerotarea paginilor lucrarii scrise nu respecta prevederile art.6 alin. (20) din Procedura;
d) pe lucrarile scrise se regasesc semne distinctive vizibile constatate la preluarea lucrarii.
 
➢ Baremele de evaluare pot fi consultate, dupa finalizarea probei scrise.
 
➢ Rezultatele concursului se afiseaza pe site-ul si la sediul inspectoratului scolar la data prevazuta de Calendarul mobilitatii personalului didactic pentru anul scolar 2023-2024: 
 
Rezultatele initiale la Titularizare 2023 vor fi afisate pe 18 iulie. Rezultatele finale, pe 26 iulie. 
 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

titularizare 2023proba scrisa titularizareexamen titularizaretitularizare 2023 reguli pentru candidati


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//