Revine inspectia la clasa pentru Titularizare in 2022! Pe 8 martie se incheie Starea de Alerta. Modificari si la Plata cu ora, la Pretransferuri sau la Probele practice

De Portal Invatamant
la 07 Mar. 2022 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Revine inspectia la clasa pentru Titularizare in 2022! Pe 8 martie se incheie Starea de Alerta. Modificari si la Plata cu ora, la Pretransferuri sau la Probele practice07Mar.2022

Inspectia la clasa pentru examenul de Titularizare din 2022 se va face din nou! Este aproape sigur acest lucru, dat fiind ca autoritatile se pregatesc sa renunte la Starea de Alerta, motivul pentru care inspectiile la clasa sunt suspendate in acest moment. In acelasi timp, odata cu renuntarea la Starea de Alerta, mai sunt o serie de restrictii legate de "Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic" ce urmeaza sa se abroge, inclusiv privind Plata cu ora si Pretransferurile.

UPDATE: este oficial, pe 8 martie se va incheia starea de alerta! Declaratia a venit de la presedintele tarii. "Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alerta instituita in Romania. Ministerul Sanatatii este cel care urmeaza sa gestioneze in continuare evolutia epidemiei, care speram ca se apropie de final. Odata cu ridicarea starii de alerta, vor fi eliminate si o serie de masuri care au fost in vigoare pana acum. Masurile complete vor fi anuntate si explicate pe larg, in perioada imediat urmatoare, de autoritatile abilitate", a declarat Klaus Iohannis. 

****

Inspectia la clasa pentru examenul de Titularizare din 2022 a fost suspendata de catre Ministerul Educatiei pentru o perioada nedefinita, odata cu aparitia Starii de alerta, cauzata de raspandirea coronavirusului.
 
Iata ce se precizeaza in "Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic":
 
"Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, nu se sustin inspectii speciale la clasa/probe practice, conform alin. (6) si (7). In aceste situatii se sustin probe orale conform alin. (4) si (5), proba practica pentru ocuparea de posturi didactice/catedre in unitati de invatamant avand clase speciale de limbi straine cu program intensiv si/sau bilingv si probele practice specifice pentru invatamantul special evaluate prin calificative „Admis/Respins”, conform anexelor nr. 4 si 12 si se suspenda aplicarea prevederilor anexelor nr. 5-11 si 17"
   
Se pare insa ca autoritatile se pregatesc, pentru prima oara dupa multa vreme, sa renunte la Starea de Alerta, incepand cu 8 martie. 
 
"Cred ca starea de alerta nu mai trebuie prelungita pe teritoriul Romaniei. Poate ar fi fost oportun, in cazul in care nu am fi gasit o solutie in zona de energie, sa avem o stare de urgenta pe energie, dar stare de alerta pe pandemie parerea mea e ca nu mai trebuie prelungita”, a declarat recent Marcel Ciolacu, presedintele PSD. Pe aceeasi de lungime de unda se situeaza si primul ministru Nicolae Ciuca: "Este foarte clar ca, in momentul de fata, in ceea ce priveste valul cinci, am intrat pe o linie descendenta si am discutat cu domnul ministru Rafila, urmand ca, in perioada imediat urmatoare, tinand cont de faptul ca la inceputul lunii martie urmeaza sa isi inceteze efectele hotararea de guvern, sa avem o analiza cat se poate de concreta si sa venim cu masuri care sa se preteze la nivelul situatiei concrete”.

Inclusiv de la ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a venit acelasi semnal. "Eu cred ca vom reveni la normal pana la sfarsitul lunii martie. Normal inseamna ca probabil nu va mai fi nevoie de starea de alerta", a spus el.
 
In aceste conditii, este de asteptat ca Ministerul Educatiei sa revina asupra precizarilor legate de interdictiile impuse de Starea de Alerta si sa le anuleze. Dat fiind ca efectele acestora sunt incepand cu lunile aprilie-mai, este destul de clar ca pana atunci ele nu se vor mai afla in vigoare (daca nu se dezolta situatia pandemica in alt fel, evident)

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare gasiti AICI (pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 
Ce interdicii legate de Starea de Alerta sunt in acest moment in "Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic" aflata in vigoare (si care, foarte probabil, vor disparea)? 
 
IMPORTANT: Meotodologia rezumata o gasiti AICI  si ordinul integral il gasiti AICI  
 
ATENTIE! Vor fi numeroase modificari, inclusiv legate de Plata cu ora, Pretransferuri, Probele practice, contestatii etc samd.
 
Regasiti mai jos lista completa a restrictiilor ce vor disparea odata cu Starea de Alerta:
 
- (12) Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, nu se sustin inspectii speciale la clasa/probe practice, conform alin. (6) si (7). In aceste situatii se sustin probe orale conform alin. (4) si (5), proba practica pentru ocuparea de posturi didactice/catedre in unitati de invatamant avand clase speciale de limbi straine cu program intensiv si/sau bilingv si probele practice specifice pentru invatamantul special evaluate prin calificative „Admis/Respins”, conform anexelor nr. 4 si 12 si se suspenda aplicarea prevederilor anexelor nr. 5-11 si 17. 
 
- Aplicarea prevederilor alin. (4) se suspenda pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort. 
 
- Art. 50 (1) Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, se suspenda aplicarea prevederilor privind transferul consimtit intre unitatile de invatamant, ca urmare a restrangerii de activitate. In aceste situatii solutionarea restrangerii de activitate pentru cadrele didactice titulare in sistemul de invatamant preuniversitar se realizeaza doar prin repartizarea pe posturi didactice/catedre vacante, activitate coordonata de inspectoratele scolare, in conformitate cu prevederile art. 40 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor masuri, incepand cu data de 15 mai 2020, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educatiei nationale nr. 1/2011, precum si a altor acte normative, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 179/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- (7) Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, se aplica prevederile art. 4 alin. (12). 
 
- Art. 60 (1) Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, se suspenda aplicarea prevederilor privind pretransferul consimtit intre unitatile de invatamant. In aceste situatii cadrele didactice titulare in sistemul de invatamant preuniversitar beneficiaza, la cerere, de pretransfer in aceeasi localitate, in localitatea in care isi are domiciliul cadrul didactic sau pentru apropiere de domiciliu, in conformitate cu prevederile art. 41 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- (16) Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, se aplica prevederile art. 30 alin. (5). In aceste conditii:
 
a) cererile-tip la unitatea/unitatile de invatamant/CJRAE/CMBRAE la care cadrele didactice solicita repartizarea se transmit prin posta electronica, unde se inregistreaza, iar numarul de inregistrare se comunica cadrului didactic prin posta electronica si prin afisare pe site-ul si la avizierul unitatilor de invatamant;
b) la cererile-tip care se transmit prin posta electronica la unitatile de invatamant/CJRAE/CMBRAE se anexeaza, in copie, buletinul/cartea de identitate/carte de identitate provizorie, documente doveditoare privind schimbarea numelui, daca este cazul;
c) conducerile unitatilor de invatamant comunica inspectoratelor scolare adresa de posta electronica la care cadrele didactice transmit documentele;
d) adresele de posta electronica se fac publice prin afisarea pe site-ul si la avizierul inspectoratului scolar, precum si pe site-ul si la avizierul unitatilor de invatamant;
e) comisia de mobilitate de la nivelul unitatii de invatamant verifica, pe baza informatiilor afisate pe pagina web a inspectoratului scolar, indeplinirea conditiilor necesare pentru modificarea repartizarii de catre cadrele didactice care au transmis cereri si realizeaza departajarea candidatilor care solicita acelasi post didactic/aceeasi catedra vacanta, daca este cazul. 
- Art. 80 (1) Pe durata starii de alerta, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, concursul national consta in proba scrisa in profilul postului didactic solicitat, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educatiei, conform art. 42 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- Art. 97 (1) Pe durata starii de alerta, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, concursul privind angajarea prin plata cu ora a personalului didactic asociat si a personalului didactic pensionat consta in prezentarea unui curriculum vitae, care sa contina elemente relevante cu privire la activitatea profesionala, conform art. 42 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2020, cu modificarile si completarile ulterioare
 
- Art. 105 (1) Pe durata starii de alerta, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, concursul organizat de inspectoratul scolar la nivel judetean/nivelul municipiului Bucuresti pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate de catre candidati cu studii corespunzatoare postului consta in proba scrisa in profilul postului didactic/catedrei, potrivit programelor specifice pentru concurs in vigoare, aprobate prin ordin al ministrului educatiei. 
 
- Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, proba practica prevazuta la punctul 1) se evalueaza prin calificative "Admis"/"Respins". 
 
- Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, practica pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate la clasele/grupele/unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi cu deficiente de auz se evalueaza prin calificative "Admis"/"Respins". 
 
- - Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, practica pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate la clasele/grupele/unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi cu deficiente de vedere se evalueaza prin calificative "Admis"/"Respins". 
 
- Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, se sustin doar probe practice/orale evaluate prin calificative „Admis/Respins”, conform anexei nr. 4 la Metodologie, probe la care nu se admit contestatii, rezultatul stabilit de comisia de organizare si desfasurare a probelor orale ramanand definitiv. 
 
- 1) La etapa de repartizare prevazuta la lit. e), in cadrul sedintelor de repartizare organizate in perioada 18-19 august 2022 participa:
 
a) in situatia in care inceteaza starea de alerta, candidatii care au sustinut proba practica sau inspectia speciala la clasa in profilul postului la nivelul judetului/municipiului Bucuresti, indiferent de judetul in care au sustinut proba scrisa,
b) in conditiile mentinerii starii de alerta candidatii care au sustinut proba scrisa la nivelul judetului/municipiului Bucuresti si candidatii care au sustinut proba scrisa in alte judete si au optat pentru repartizare in judetul respectiv sau in municipiul Bucuresti conform prevederilor art. 80 alin. (3) si (4) din Metodologie. 
 
- Completarea normei didactice de predare a personalului didactic la nivelul inspectoratului scolar si transferarea personalului didactic disponibilizat prin restrangere de activitate sau prin restructurarea retelei scolare ori prin desfiintarea unor unitati de invatamant:
 
Nota: Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, se suspenda organizarea si desfasurarea activitatilor prevazute la lit. i)-m). ....vezi AICI lista completa << 
 
- 7) Pretransferul personalului didactic. Modificarea repartizarii cadrelor didactice angajate cu contract individual de munca pe durata de viabilitate a postului/catedrei carora nu li se poate constitui norma didactica de predare completa conform deciziilor de repartizare pe post/catedra: 
 
Nota: Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, se suspenda organizarea si desfasurarea activitatilor prevazute la lit. b), lit. i) (i), lit. j) (i) si (ii) si lit. l) . ....vezi AICI lista completa <<
 
- (3) Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, candidatii nu mai valideaza fisele de inscriere si opteaza, in scris, pentru judetul/municipiul Bucuresti in care se prezinta la repartizare. 
 
- Nota: Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, candidatul care observa erori in datele afisate informeaza, in scris, prin posta electronica, inspectoratul scolar in vederea corectarii acestora pana la data de 8 iulie 2022. 
 
- Nota: Pe durata starii de alerta, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, concursul privind angajarea prin plata cu ora a personalului didactic asociat si a personalului didactic pensionat consta doar in prezentarea unui curriculum vitae, care sa contina elemente relevante cu privire la activitatea profesionala. 
 
...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare gasiti AICI (pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matemematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)

- Pe durata starii de alerta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice de catre autoritatile de resort, se sustin doar probe practice/orale evaluate prin calificative „Admis/Respins”, conform anexelor nr. 4 si 12 la Metodologie, probe la care nu se admit contestatii, rezultatul stabilit de comisia de organizare si desfasurare a probelor orale ramanand definitiv. 

In mod normal, dupa ce Starea de Alerta se va incheia, Ministerul Educatiei trebuie doar sa anunte ca exceptiile de mai sus NU se mai aplica si se va reveni la legislatia anterioara.

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

inspectia la clasainspectia la clasa 2022inspectia la clasa titularizare 2022starea de alerta titularizarepretransferplata cu ora profesori


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//