Prelungirea duratei contractelor individuale de munca, in 2022. Cand e programata repartizarea cadrelor didactice

de Ana Ghiarasim la 11 Aug. 2022
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prelungirea duratei contractelor individuale de munca, in 2022. Cand e programata repartizarea cadrelor didactice11Aug.2022

Repartizarea cadrelor didactice care indeplinesc conditiile pentru prelungirea duratei contractelor individuale de munca, in anul scolar 2022-2023, este programata in perioada 22-24 august 2022.

Comunicarea deciziilor de repartizare pe post va fi facuta pana pe 30 august 2022.


Teste Rezolvate + Metodica pentru examenul de Titularizare 2022!
...vezi AICI lista completa a testelor <<  

 

Calendar prelungirea duratei contractelor individuale de munca


Stabilirea prelungirii duratei contractelor individuale de munca, in anul scolar 2022-2023, pentru cadrele didactice angajate cu contract individual de munca pe perioada determinata, in baza notei/ mediei de repartizare minimum 5 (cinci) obtinute la concursurile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar, sesiunile 2021 si/ sau 2020, respectiv 2021, 2020, 2019 si/sau 2018 pentru invatatori/ institutori/ profesori pentru invatamant primar, pentru finalizarea ciclului primar la aceeasi clasa de elevi, conform prevederilor art.63 si 87 din Metodologie:
 
(...)
e) repartizarea cadrelor didactice care indeplinesc conditiile privind prelungirea duratei contractelor individuale de munca, in anul scolar 2022-2023, conform art.63 si 87 din Metodologie si reactualizarea listei posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate;
Perioada: 22-24 august 2022
 
 f) emiterea si comunicarea deciziilor de repartizare pe post/ catedra. 
Pana la 30 august 2022
 

Prelungirea duratei contractelor individuale de munca - Metodologie


Art. 63 (1) Posturile didactice ramase vacante/ rezervate dupa derularea etapelor de mobilitate anterioare se ocupa cu prioritate de cadrele didactice care beneficiaza de prelungirea duratei contractelor individuale de munca, in anul scolar 2022-2023, care au dobandit cel putin definitivarea in invatamant, in baza notei/ mediei de repartizare minimum 7 (sapte) obtinute la concursurile nationale, sesiunile 2021, 2020, respectiv 2021, 2020, 2019 si/sau 2018 pentru invatatori/ institutori/ profesori pentru invatamant primar, iar ulterior nu au obtinut note sub 5 (cinci) la proba scrisa in cadrul urmatoarelor concursuri nationale in specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e).
 
Atentie! In mod exceptional, cadrele didactice care au primit acorduri de principiu sau nu au depus cereri de prelungire a duratei contractelor individuale de munca pe perioada determinata in anul scolar 2022-2023, in perioada 9-17 mai 2022, mai pot depune cereri la inspectoratele scolare in perioada 16-17 august 2022.
 
(2) In aceasta etapa, consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant/ CMBRAE/ CJRAE emit si acorduri de principiu pentru prelungirea duratei contractului individual de munca pe perioada determinata in anul scolar 2022-2023, pentru posturile didactice/catedrele care se pot vacanta ulterior, respectiv pentru cadrele didactice inscrise la examenul national pentru obtinerea definitivarii in invatamant, sesiunea 2022.
 
Persoana indreptatita are dreptul de a contesta hotararea consiliului de administratie al unitatii de invatamant/ CMBRAE/ CJRAE, printr-o cerere scrisa, adresata conducerii unitatii de invatamant, in termen de 24 de ore de la comunicarea acesteia. Contestatia reprezinta plangerea prealabila reglementata de art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare si se solutioneaza de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, in termen de 48 de ore de la inregistrare. Hotararea consiliului de administratie al unitatii de invatamant/CMBRAE/CJRAE privind contestatia este definitiva si poate fi atacata numai la instanta de contencios administrativ. Persoana nemultumita de raspunsul primit la contestatie are dreptul de a se adresa instantei de contencios administrativ competente.
 
Art. 87 (1) Posturile didactice/catedrele ramase vacante/rezervate dupa etapa de detasare la cerere prin concurs specific se ocupa de cadrele didactice calificate, angajate cu contract individual de munca pe perioada determinata, care beneficiaza de prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata in anul scolar 2022-2023, in conditiile prevazute la art. 4 alin. (15) si (18), respectiv la art. 4 alin. (16) si (18) pentru invatatori/institutori/profesori pentru invatamant primar, in baza acordurilor de principiu emise de consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant/CMBRAE/CJRAE, dupa caz.
 
(2) In aceasta etapa consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant / CMBRAE / CJRAE pot emite acorduri de principiu de prelungire a duratei contractului individual de munca pe perioada determinata in anul scolar 2022-2023 pentru posturile didactice care se pot vacanta ulterior cadrelor didactice care se incadreaza in prevederile alin. (1). Persoana indreptatita are dreptul de a contesta hotararea consiliului de administratie al unitatii de invatamant, printr-o cerere scrisa, adresata conducerii unitatii de invatamant, in termen de 24 de ore de la comunicarea acesteia. Contestatia se solutioneaza conform prevederilor art. 4 alin. (20).
 
(3) Candidatii care beneficiaza de prelungirea duratei contractului individual de munca pe perioada determinata in anul scolar 2022-2023 ocupa posturile didactice/catedrele vacante/rezervate in perioada prevazuta in Calendar.

Teste Rezolvate + Metodica pentru examenul de Titularizare 2022!
...vezi AICI lista completa a testelor <<  

 
Art. 4 alin. (15) Cadrele didactice calificate, angajate cu contract individual de munca pe perioada determinata, care au obtinut nota minimum 5 (cinci) in specialitatea postului la concursurile nationale, sesiunile 2021 si/sau 2020, au acordul/acordul de principiu al consiliului de administratie/consiliilor de administratie al/ale unitatii/unitatilor de invatamant, au calificativul/ calificativele „Foarte bine” si mai au cel putin jumatate de norma didactica de predare in specialitatea postului, constituita in unitatile de invatamant la care sunt incadrate in anul scolar 2021-2022, pot solicita prelungirea duratei
contractului individual de munca pe perioada determinata in anul scolar 2022-2023. La disciplina educatie tehnologica pot beneficia de prelungirea duratei contractului individual de munca pe perioada determinata, in anul scolar 2022-2023, doar cadrele didactice cu specializarea educatie tehnologica. In vederea obtinerii prelungirii duratei contractului individual de munca pe perioada determinata se aplica procedura prevazuta la alin. (13).
 
(16) Invatatorul, profesorul pentru invatamant primar sau institutorul calificat din invatamantul primar, angajat pe perioada determinata, incepand cu data de 1 septembrie 2018 sau 2019, incadrat la clasa pregatitoare sau la clasa I, in baza mediei de repartizare minimum 5 (cinci), conform art. 64 alin. (9), obtinute la concursul national, sesiunea 2018 sau 2019, si care in perioada 1 septembrie 2018-31 august 2022 sau in perioada 1 septembrie 2019-31 august 2022 a predat, prin continuitate, la aceeasi clasa de elevi, poate beneficia de prelungirea duratei contractului individual de munca pe perioada determinata in anul scolar 2022-2023, cu indeplinirea conditiilor prevazute la alin. (15), pentru finalizarea ciclului primar la aceeasi clasa de elevi.
 

Prioritate la prelungirea contractului de munca pe perioada determinata

 
(17) Daca doua sau mai multe cadre didactice solicita continuitate pentru detasare la cerere/prelungirea duratei contractului individual de munca pe perioada determinata pe acelasi post didactic/aceeasi catedra, prioritate la ocuparea postului didactic/catedrei vacante/rezervate au, in ordine:
a) cadrele didactice cuprinse in programe recunoscute de Ministerul Educatiei, prin care se recruteaza, se selecteaza, se pregateste si se sprijina personalul didactic de predare pentru a desfasura activitati didactice in unitati de invatamant preuniversitar situate in medii dezavantajate;
b) cadrele didactice cu domiciliul in localitatea in care se afla postul didactic/catedra solicitat(a);
c) cadrele didactice cu cea mai mare medie de repartizare obtinuta la ultimul concurs national la care au participat;
d) cadrele didactice care au dobandit gradul didactic I;
e) cadrele didactice care au dobandit gradul didactic II;
f) cadrele didactice care au dobandit definitivarea in invatamant;
g) cadrele didactice cu punctajul cel mai mare obtinut prin aplicarea criteriilor si punctajelor din anexa nr. 2, precum si alte criterii stabilite la nivelul unitatilor de invatamant.
 
(18) Cadrele didactice care obtin acordul/acordul de principiu pentru prelungirea duratei contractului individual de munca pe perioada determinata/continuitate pentru detasare la cerere in anul scolar 2022-2023 isi actualizeaza dosarul personal la inspectoratul scolar, conform Calendarului.
 
Cadrele didactice care solicita continuitate pentru detasare la cerere sau prelungirea contractului individual de munca in baza rezultatelor obtinute la concursurile nationale din 2021, 2020, 2019 sau 2018 pot fi repartizate pe posturi/catedre numai in conditiile in care nu au obtinut nota sub 5 (cinci) la proba scrisa in cadrul urmatoarelor concursuri nationale, in specialitatea postului/catedrei solicitat(e) sau daca nu au mai participat la urmatoarele concursuri nationale.
 
(19) La toate etapele de mobilitate a personalului didactic de predare se depun cereri conform prevederilor anexei nr. 14 si documentele anexate prevazute in acestea. Perioadele si termenele de depunere a cererilor sunt prevazute in anexa nr. 19.
 
(20) Contestatiile la etapele de mobilitate depuse la unitatile de invatamant sau la inspectoratele scolare se solutioneaza in consiliile de administratie ale acestora, conform Calendarului sau prevederilor art. 108. Contestatia reprezinta plangerea prealabila reglementata de art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare. Hotararea consiliului de administratie al unitatii de invatamant/inspectoratului scolar, dupa caz, privind contestatia este definitiva si poate fii atacata numai la instanta de contencios administrativ. Persoana nemultumita de raspunsul primit la contestatie are dreptul de a se adresa instantei de contencios administrativ competente.

Titularizare - Sfaturi pentru Nota 10

TITULARIZAREA pe postul de EDUCATOR


Ce trebuie sa stii ca sa treci cu brio TITULARIZAREA pe postul de EDUCATOR?

Atentie: doar 60% din candidati au reusit sa indeplineasca cerintele de titularizare pe post, probleme au creat:

  •     subiectele de gramatica a limbii romane
  •     redactarea eseurilor
  •     pedagogia prescolara cu notiuni legate de predarea didactica, invatarea in gradinita, educabilitatea si factorii dezvoltarii copiilor etc.
  •     metodica activitatilor instructiv-educative in gradinite
Pentru toate acestea, Kitul pentru Titularizare Educatori (doua lucrari) ofera solutii practice si punctuale cu ajutorul carora poti obtine punctaj maxim la examenul de tiltularizare.

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

prelungire durata contract individual de muncacadre didacticerepartitie titularizare 2022repartizare posturi titularizabile 2022contract de muncasedinta de repartizare


x

Lasa un raspuns
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau

11Aug.2022

Gabriel 11 Aug. 2022 10:52:47

Este un articol cu informatii eronate. "ATENTIE" de la art 63 de unde este?!?!
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//