Cine poate cere amanarea gradelor didactice. ISMB: cererile trebuie depuse pana pe 16 octombrie 2023

De Portal Invatamant
la 18 Sep. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine poate cere amanarea gradelor didactice. ISMB: cererile trebuie depuse pana pe 16 octombrie 202318Sep.2023

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a publicat procedura care se aplica la nivelul unitatilor de invatamant de stat si particulare din Capitala privind amanarea gradelor didactice, in anul scolar 2023-2024. Potrivit documentului, profesorii inscrisi la gradele didactice I si II si care indeplinesc conditiile de amanare ale acestora pot depune dosarele pana 16.10.2023.

Conditii pentru amanare Grad Didactic II 

 
a) – Cadrele didactice inscrise la examenul pentru acordarea gradului didactic II - sesiunea 2023, care „nu au putut sustine testul din metodica specialitatii si/sau proba orala de examen datorita unor motive obiective sustinute cu documente, si au fost declarati neprezentati, pot solicita aprobarea pentru sustinerea acestor probe in sesiunea urmatoare” - art. 23 alin. (5) din O.M.E.C.T.S. nr. 5561/2011;
 
b) – Cadrele didactice care in anul scolar 2023-2024 au contractul de munca suspendat (concediu de crestere si ingrijire copil, concediu fara plata, concediu pentru studii doctorale). Perioada de suspendare a contractului individual de munca din initiativa salariatului, conform prevederilor legale in vigoare, nu se considera vechime la catedra, ci doar vechime in invatamant, in aceasta perioada nu se efectueaza inspectii curente/speciale si nu se sustin probe de examen;

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI 
(pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 

Conditii pentru amanare Grad Didactic I

 
a) Cadrele didactice inscrise la examenul pentru acordarea gradului didactic I, seria 2022 - 2025 ”care nu s-au putut prezenta la colocviul de admitere (sesiunea 2023) datorita unor motive obiective, sustinute cu documente si au fost declarati neprezentati se pot prezenta pentru sustinerea acestei probe a examenului in sesiunea imediat urmatoare”- art. 34 alin.(4) din O.M.E.C.T.S. nr. 5561/2011;
 
b) Cadrele didactice inscrise la examenul pentru acordarea gradului didactic I, seria 2021-2024 „admisi la colocviul de admitere, care nu au putut elabora si depune in termen lucrarea metodico-stiintifica (31.08.2023), datorita unor motive obiective argumentate cu documente, pot solicita amanarea depunerii lucrarii metodico-stiintifice in anul scolar urmator” – art. 35 alin. (21);
 
c) Cadrele didactice care in anul scolar 2023-2024 au contractul de munca suspendat (concediu de crestere si ingrijire copil, concediu fara plata, concediu pentru studii doctorale). Perioada de suspendare a contractului individual de munca din initiativa salariatului, conform prevederilor legale in vigoare, nu se considera vechime la catedra, ci doar vechime in invatamant, in aceasta perioada nu se efectueaza inspectii curente/speciale si nu se sustin probe de examen;
 

Perioada de depunere a dosarelor la ISMB: 14.09.2023-16.10.2023
 

Important! Cadrele didactice care intra in concediu de crestere si ingrijire copil sau concediu fara plata, vor depune dosarul de amanare doar dupa ce unitatea de invatamant emite decizia de suspendare a activitatii de la catedra.
 

Continutul dosarului de amanare a gradelor didactice 2023 

 

 GRADUL DIDACTIC II

- cererea de amanare (Anexa nr. 1);
- copii ale rapoartelor scrise de la IC1, IC2 si IS (fara fisele de evaluare ale activitatilor didactice)- dupa caz, 
-documente care justifica motivul amanarii (decizie suspendare contract de munca,
certificat/adeverinta medicala, alte documente)
 

 GRADUL DIDACTIC I

- cererea de amanare (Anexa nr. 1);
- copii ale rapoartelor scrise de la IC1, IC2 si IS (fara fisele de evaluare ale activitatilor didactice)– dupa caz;
-documente care justifica motivul amanarii (decizie suspendare contract de munca,
certificat/adeverinta medicala, alte documente) – dupa caz;
-adeverinta eliberata de D.P.P.D. din care sa reiasa daca a fost promovat colocviul de admitere la gradul didactic I si daca s-a depus sau nu lucrarea metodico-stiintifica;
- acordul scris al coordonatorului stiintific al lucrarii;
 
Dosarul de amanare se depune la registratura ISMB in format letric sau poate fi transmis si pe adresa de e-mail: office@ismb.ro
 
Cadrelor didactice al caror contract de munca a fost suspendat (concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului, concediu fara plata, concediu platit pentru studii doctorale), pentru calcularea valabilitatii inspectiilor curente si a vechimii efective la catedra, li se iau in considerare doar anii scolari in care au desfasurat activitate de predare efectiva la catedra, de la obtinerea definitivatului /gradului didactic II pana la data de 31.08..... a anului in care se va finaliza examenul pentru obtinerea gradului didactic II/I.
 
Inspectia speciala este valabila doar pentru anul scolar in care a fost efectuata (conform art. 15 (2) din O.M.E.C.T.S. 5561/2011). Asadar, inspectia speciala se va relua in anul scolar in care cadrul didactic sustine proba scrisa pentru obtinerea gradului didactic II.
 
Dosarele de grad didactic II – sesiunea 2023 au fost transmise si au ramas in arhiva centrelor universitare. Cadrele didactice care obtin aprobarea amanarii gradului didactic II pentru sesiunea 2024, vor intocmi un nou dosar de inscriere. 

Dosarul va cuprinde toate documentele prevazute in O.M.E.C.T.S. nr. 5561/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele doua procese verbale de la inspectiile curente efectuate. Dosarele vor fi depuse la inspectoratele de sector la care este arondata disciplina. La dosar se ataseaza in original dovada aprobarii amanarii gradului didactic II.

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI 
(pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 
 

Cerere-tip de amanare a gradului didactic II/I – ISMB

 
 
Nr. inreg. la ISMB__________/___________
UNITATEA SCOLARA ________________________________
Nr. _____________
 
 
AVIZAT DIRECTOR
 L. S.
 
 
 
DOMNULE INSPECTOR SCOLAR GENERAL,
 
 
Subsemnatul(a), (se indica numele din certificatul de nastere, iar in paranteza numele dupa casatorie) _______________functia _____________specialitatea __________________________ titular /suplinitor la (se indica unitatea scolara)____________________________________sect._____ inscris(a) la gradul didactic______, specialitatea_____________________________________________ in anul_____________ seria_______________ pentru Centrul de perfectionare (se indica denumirea exacta a centrului de perfectionare)_________________________________________________________, va rog sa-mi aprobati amanarea sustinerii probelor pentru acordarea gradului didactic ______, din urmatoarele motive:
_____________________________________________________________________________
 
 
Solicit amanarea pentru sesiunea:_________ Mentionez ca am sustinut:
 
- inspectia curenta I_________________ si am obtinut calificativul  _________
- inspectia curenta II _________________si am obtinut calificativul _________
- inspectia speciala (numai ptr. gradul II) ___________si am obtinut nota_______
- colocviul (numai ptr, gradul I) ___________________________
- am depus/nu am depus lucrarea metodico-stiintifica ( numai ptr. Gradul I) la data de_________
 
Am obtinut definitivatul/gradul II in anul ___________ si la sfarsitul anului scolar in care voi finaliza examenul de acordare a gradului didactic II/I, voi realiza o vechime efectiva la catedra de ani____ luni___ zile_____ de la examenul de definitivare/acordare a gradului didactic II.
 
 
Imi asum raspunderea exactitatii datelor inscrise in prezenta cerere.
 
Date de contact ale candidatului: telefon mobil________________ e-mail ____________, telefon scoala _____________.
 
 
Data                                                       Semnatura
 
 
*Se va preciza dupa caz:
- data sustinerii examenului pentru obtinerea gradului didactic II
- data sustinerii colocviului de admitere la gradul didactic I
- depunerea lucrarii metodico-stiintifice – gradul didactic I
** Se indica documentele anexate:
- _________________________________documente care justifica motivul amanarii (decizie concediu crestere copil, certificat medical, etc.)
- _________________________________alte documente specificate in metodologie  (adeverinta eliberata de DPPD care sa confirme promovarea colocviului de admitere grad didactic I/depunerea lucrarii metodico-stiintifice, acordul scris al coordonatorului stiintific,copie dupa procesele verbale ale inspectiilor, etc.)


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf. 

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

amanare grade didacticeismbgrad didactic igrad didactic ii


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//