In cadrul
procesului de invatare, in afara de odihna si hidratarea corespunzatoare, este necesar sa acordam o atentie deosebita si
alimentatiei.
Specialistii sustin ca alimentele grele, cu grasimi si continut ridicat de carbohidrati, reprezinta adevarate piedici pentru capacitatea tinerilor de concentrare, atentie si intelegere, de aceea, recomanda sa fie evitate in perioadele incarcate dinaintea testarilor si examenelor.
Vom prezenta de asemenea si cele mai recomandate alimente pe care le pot consuma copiii, pentru imbunatatirea memoriei, mentinerea atentiei si capacitatii de concentrare:
1. Nucile
Nucile au un continut ridicat de vitamina E, care corespunde cu un declin cognitiv mai mic odata cu inaintarea in varsta si imbunatatesc considerabil memoria. Nucile, alaturi de alune de padure, fistic, alune sau seminte de floarea soarelui, trebuie consumate in stare cruda si nesarate, pentru a beneficia de toate proprietatile lor nutritionale. Nucile, care au si forma de creier, reprezinta cel mai bun tratament pentru acesta, imbunatatesc capacitatile cognitive si apara celulele nervoase de radicalii liberi.
2. Fructele de avocado.
Grasimile mononesaturate ale fructelor de avocado reprezinta o sursa bogata de sanatate pentru sistemul cardio-vascular, care faciliteaza transportul oxigenului catre celulele cerebrale, imbunatatind memoria si mentinand ridicata capacitatea de concentrare a celor mici.
3. Fructele de padure
Fructele de padure contin o cantitate insemnata de antioxidanti, care ajuta la inlaturarea stresului si la sporirea capacitatii de concentrare si invatare si combat pierderile de memorie pe termen scurt.
4. Rosiile
Rosiile ajuta in procesul de protectie a celulelor nervoase prevenind dementa si Alzheimer-ul si sunt benefice memoriei copiilor.
5. Spanac si broccoli
Aceste legume, bogate in vitamina E, ajuta la imbunatatirea activitatii cognitive si la refacerea tesutului cerebral. De asemenea, dopamina, substanta eliberata de vitamina E, ghideaza fluxul de informatii din creier.