Formarea initiala a cadrelor didactice: peste 100 de propuneri

De Ion Andreea
la 25 Apr. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formarea initiala a cadrelor didactice: peste 100 de propuneri25Apr.2016

Federatia Coalitia pentru Educatie a primit peste 100 de depozitii privind formarea initiala a cadrelor didactice, o treime dintre acestea fiind sustinute in cadrul audierii publice organizate in data de 21 aprilie, la Biblioteca Nationala a Romaniei din Bucuresti.

Reprezentanti ai mediului academic, institutii publice - Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Administratia Prezidentiala -, cadre didactice, organizatii sindicale, organizatii neguvernamentale si lideri de opinie au fost prezenti la intalnire. Toate punctele de vedere transmise pot fi consultate pe www.coalitiaedu.ro/audiere-publica/opiniile-participantilor/. 
 
"Calitatea resurselor umane este o prioritate pentru noi si, de aceea, Coalitia pentru Educatie a organizat aceasta audiere publica, care a starnit controverse si multa pasiune din partea celor prezenti. Multumim tuturor celor care s-au implicat si ne-au transmis punctele lor de vedere privind formarea initiala a profesorilor si, in special, celor care au facut efortul de a fi prezenti la audierea publica din data de 21 aprilie”, a declarat Daniela Visoianu, presedinta Coalitiei pentru Educatie. 
 
“Am ales acest format de audiere publica, practicat la nivel international, pentru ca incurajeaza toate partile co-interesate sa-si exprime punctele de vedere, intr-un cadru sigur, deschis. O comisie, din care fac parte 10 experti, va analiza toate depozitiile transmise, le va sintetiza si va formula concluziile procesului de audiere intr-un raport ce va fi lansat public in a doua jumatate a lunii iunie”, a adaugat reprezentanta Coalitiei. 
 
Tema abordata in cadrul dezbaterii a fost: “Masterat didactic sau modul psihopedagogic (I + II): ce tip de formare initiala va creste calitatea in sistemul de invatamant din Romania? Doriti sa propuneti o alta optiune?”. Pentru a asigura transparenta audierilor, sedinta din 21 a fost transmisa in direct, iar inregistrarea poate fi urmarita aici: www.privesc.eu/Arhiva/66726/Audiere-Publica--Formarea-initiala-a-profesorilor. In plus, evenimentul a fost inscris in calendarul de activitati organizate sub egida Dezbaterii Nationale pentru Educatie si Cercetare - Romania Educata. La finalul sedintei, membrii Comisiei de experti si-au exprimat propriile reflectii asupra evenimentului. 
 
“Am vazut o varietate de opinii expuse, multa consistenta, multa pasiune in pozitiile exprimate. Titlul audierii publice, lansat ca o balanta, in care sa cantarim doua pozitii adverse, a fost, de fapt, invitatia sa gandim impreuna solutii mai bune pentru o calitate reala, adusa in contemporaneitate Avem, in sistemul nostru de invatamant, o traditie a unei practici profunde, serioase, avem si o traditie a interdisciplinaritatii si a specializarilor multiple. Ne putem raporta la traditiile sistemului romanesc de invatamant, pentru a construi acum ceva adaptat necesitatilor de astazi”, a afirmat prof. dr. Florence Mihaela Singer, Universitatea Petrol-Gaze, Ploiesti. 
 
Studiile arata ca, pentru un invatamant de calitate, trebuie sa avem profesori de calitate. Conform unui raport care a inclus 5000 de scoli din Romania, „capacitatea cadrului didactic de a obtine rezultate ale invatarii si capacitatea cadrului didactic de a sigura starea de bine a copilului au scorurile cele mai mici”. "Trebuie sa pornim de la nevoile existente ale sistemului, nevoile de educatie exprimate de societate si m-as referi aici la opinia publica, la angajatori, la toti cei care beneficiaza de pe urma educatiei. De fapt, noi toti, pe baza acestora, sa facem un profil competential al profesorului: ce trebuie sa stie, sa poata, sa vrea profesorul pentru a fi un profesor profesionist!", a adaugat dr. Serban Iosifescu, presedintele A.R.A.C.I.P. 
 
"Plec cu mai multe intrebari decat cu raspunsuri, ceea ce inseamna ca a fost o intalnire foarte productiva", a spus prof. univ. dr. Lazar Vlasceanu, Universitatea Bucuresti. Domnia sa a atras atentia asupra faptului ca multe tari europene reflecteaza foarte atent asupra modului in care trebuie sa inoveze, sa reorganizeze sistemul de formare al personalului didactic pentru ca traim intr-o alta lume. “Cineva vorbea mai devreme de epoca lui Spiru Haret, dezvoltata cand aveam in Romania 80% analfabetism si trebuia sa dezvoltam un invatamant primar in mediul rural. Acum computerele au venit peste noi, educatia timpurie a copiilor se face cu tableta. Este o alta lume!", a spus prof. univ. dr. Lazar Vlasceanu, Universitatea Bucuresti. 

 
Proiecte Didactice - Modele de Nota 10
Modele de Proiecte Didactice: pentru Titularizare, Definitivat si Inspectiile la clasa

Economisiti timp valoros si energie la elaborarea Proiectelor dvs. Didactice!

NOU: Modele de Proiecte Didactice pentru Nota 10 la Titularizare sau Definitivat Educatori

Lucrarea elimina acum

- dificultatile pe care le intampinati si dvs. in alcatuirea proiectelor didactice:
- lipsa materialelor didactice pentru pregatirea acestor examene;
- inexistenta modelelor de pregatire a proiectelor didactice necesare in cadrul inspectiilor la clasa.




...Vezi AICI detalii complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

cadre didactice formare cadre didactice coalitia pentru educatie


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//