"Veti gasi in noi un partener ce apreciaza initiativa si inovarea si suntem determinati sa facem tot ce tine de noi si, ca sa trec dincolo de povesti, vreau sa va spun ca eu sustin educatia juridica in scoli", a spus Curaj, la finala concursului de educatie juridica intre elevii Colegiilor nationale "Gheorghe Sincai" si "Sfantul Sava".
El a aratat ca doreste ca 100 de carti "Educatie juridica pentru liceeni" de Cristi Danilet sa fie distribuite in scoli, prin contributia sa, iar 50 in comunitatile romanesti din strainatate prin intermediul Institutului Limbii Romane.
"Anul acesta, in pregatirea curriculei pentru clasa a V-a - a VIII-a, am venit cu ceva nou in ceea ce inseamna a fi si acest a fi inseamna pas cu pas, incepand cu clasa a V-a - cursuri de gandire critica si drepturile copilului, toleranta si educatie interculturala, in clasa a VII-a - educatie juridica si cetatenie democratica, ce este pe traiectoriul obligatoriu, nu este la alegere, si mai departe educatie economica, financiara si antreprenoriala", a adaugat Curaj.
Primul manual de educatie juridica a fost lansat in 2013. Brosura de educatie juridica "Unde e lege nu-i tocmeala!", cu prevederi din Codul penal era adresata elevilor de clasa a VII-a, care studiau disciplina in mod optional.
"Dorim sa avem niste copii informati. Asa cum stim, legea se aplica chiar daca nu esti informat si este bine ca elevii sa fie in cunostinta de cauza si sa cunoasca ce se poate intampla in cazul in care ar incalca legea", a declarat cu prilejul lansarii inspectorul de educatie permanenta in cadrul ISMB, Elena Stefan.