In tabara parintilor, situatia difera de la caz la caz. In timp ce unii dintre parinti aplauda initiativa si considera ca astfel vor putea petrece timp de calitate cu copiii lor, care astfel vor fi mai relaxati si mai odihniti, altii o contesta si spun ca cei mici vor ramane nepregatiti.
Ministrul Mircea Dumitru considera ca acte normative precum ordinul privind temele pentru acasa date elevilor au menirea de “a-i educa” chiar si pe dascali.
“Astfel de acte normative au si menirea de a-i educa si pe educatori. Eu nu vad de ce nu se poate aplica asa ceva in Romania de vreme ce se aplica in foarte multe alte tari. (…)
Inseamna ca abordarea calitativa este cea importanta si suntem pe o cale gresita cu acest gen de a da continuu teme repetitive, care nu fac altceva decat sa le toceasca nervii si sa ii indeparteze de scoala”, a declarat ministrul, intr-o conferinta de presa.
Secretarul de stat in MENCS Monica Anisie considera ca trebuie sa fie “responsabile” si cadrele didactice.
“Sunt parinti care au semnalat abuzuri din partea profesorilor care dau tema obligatorie… Noi rationalizam timpul pentru temele obligatorii.
Copilul, daca doreste sa studieze mai mult, nu ii interzice nimeni acest lucru. (…) Aceste teme pentru acasa de cele mai multe ori sunt copiate unul de la altul in clasa sau sunt rezolvate de parinti acasa. Acesta este adevarul. De ce nu vrem sa il recunoastem?”, a sustinut Anisie.