Modificarile au fost decise in sedinta de miercuri a Guvernului, prin hotarare, a anuntat Executivul.
"Actul normativ nu aduce noutati de fond fata de anii scolari/universitari precedenti. S-au efectuat corectii prin majorari ale cifrelor de scolarizare la invatamantul profesional si postliceal, pentru a se asigura scolarizarea in proportie de suta la suta a elevilor in invatamantul general obligatoriu.
De asemenea, in concordanta cu evolutia demografica a populatiei de varsta scolara, s-au scazut cifrele de scolarizare pentru invatamantul gimnazial si liceal (clasa a IX), invatamant de zi", se arata intr-un comunicat al Guvernului.
Conform proiectului de hotarare, prezentat in urma cu doua saptamani, de Ministerul Educatiei, pentru 2014-2015 vor fi aceleasi cifre de scolarizare in invatamantul universitar si postuniversitar, scazand insa cu cate 20.000 cele din invatamantul gimnazial si liceal si crescand cu 30.000 de locuri cele pentru invatamantul profesional si cu 5.000 cele la postliceal.
Analizand evolutia demografica si fluxurile de intrari-iesiri ale elevilor din invatamantul preuniversitar, pe niveluri de pregatire, pentru anul scolar 2014-2015 se propune mentinerea cifrei de scolarizare la nivelul anului scolar precedent pentru nivelul de invatamant prescolar, primar si gimnazial-seral, frecventa redusa si programul "A doua sansa", pentru locurile din invatamantul liceal seral/frecventa redusa - clasele a IX-a si a XI-a, pentru locurile din invatamantul special (Cap. VII) exclusiv invatamantul profesional, pentru locurile din clasele cu program de arta, sportiv si pentru locurile din cluburile sportive scolare.