Campania isi propune sa creasca gradul de constientizare financiara a copiilor si tinerilor, la nivel mondial, si sa-i inspire sa-si gestioneze banii corect. Pe parcursul saptamanii 12-18 martie 2018, 100 de angajati BCR care au devenit profesori de educatie financiara vor derula ateliere interactive in 25 de judete, pentru peste 5.000 de copii si tineri. Atelierele vor avea loc in scoli, licee si universitati, dar si la sediile BCR, au declarat reprezentantii BCR.
Nicoleta Deliu, coordonatorul programului national "Scoala de bani", a declarat ca: "Toti cei care participa la aceste ateliere vor intra intr-o calatorie in lumea banilor in cadrul careia va discuta despre nevoi si dorinte, planificare si buget personal, despre cum ii poate ajuta economisirea sa-si indeplineasca visurile, vor invata despre principii precum globalizare si consum responsabil. Atelierele le ofera copiilor si tinerilor o experienta completa de invatare, cu ajutorul metodelor non-formale. Ei vor intelege mai usor concepte si notiuni financiare, prin joc sau alte metode potrivite varstei lor, fara sa fie nevoiti sa asculte definitii sau formule."
Organizatorii evenimentului au punctat ca: "tematica acestui an a Global Money Week este "Money Matters Matter", intrucat pentru o viata mai buna este important sa le dezvoltam copiilor si tinerilor aptitudini care sa reduca decalajele sociale si sa-i ajute sa ia decizii financiare intelepte. Conform comunicatului, la editia de anul acesta Global Money Week participa 23.738 de organizatii din 137 tari, care vor instrui peste 7 milioane de copii".
In curand, este posibil ca elevii sa aiba optiunea sa isi aleaga si un optional de educatie financiara, un proiect legislativ fiind depus in acest sens.