"Am avut ani in care examenele, fie de evaluare nationala, fie de bacalaureat, au fost concepute ca si cum ar fi olimpiade nationale. Un profesor invata din primul an de facultate ca evaluarea se face la nivelul clasei, si nu in functie de cei mai buni cinci elevi din clasa. Asta se intampla. Subiectele de anul trecut au fost corect calibrate, anul acesta vom avea subiecte de acelasi tip, nu cred ca vor fi mai usoare, nu cred ca vor fi mai grele", a declarat Pricopie.
Remus Pricopie i-a avertizat pe elevi, dar si pe profesori, despre ilegalitatea colectarii unor sume de bani, pentru "protocolul" din timpul examenelor.
"Am cerut inspectorilor sa verifice respectarea legalitatii, sa interzica orice practica de colectare de bani, indiferent de motiv. Nu exista subiectul "protocol". Organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului", a aratat ministrul Educatiei.
Remus Pricopie a subliniat si frauda la bacalaureat, care nu este o solutie pentru elevi. In plus, acestia trebuie sa constientizeze ca avem oameni condamnati pentru fapte de coruptie si frauda la bacalaureat, a explicat ministrul Educatiei.
"Trebuie sa ne luam masuri de precautie, si anul trecut am transmis mesaje in acest sens. Din pacate, nu toata lumea intelege. As vrea doar sa ii rog pe cei care se gandesc ca pot sa se joace cu legea sa se uite un pic sa vada cazurile identificate si ce s-a intamplat anul trecut: sunt oameni dati afara din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale, sunt oameni care au fost condamnati definitiv pentru coruptie sau frauda la examene. Cred ca este un subiect pe care este bine sa-l tratam cu toata seriozitatea si sa nu ne jucam", a mai spus Pricopie.